reklama

Laktacja

reklama
dobra, piję - nie marudzę. mleczkarnia dalej strajkuje i to coraz bardziej intensywnie. jutro jadę wypożyczyć laktator elektryczny, bo mój dalej w reklamacji. i zaczynam się znowu bawić w cykl 7-5-3 coby sobie napędzić mleczka. dziś Piotrek karmipny z zapasów. a ja po 7 godzinach przerwy ledwo dociągnęłam 80ml z obu piersi (w tym lewa az 20ml). masakra coraz większa.

Ja nie mam problemu z ilością pokarmu, ale z tym, że Szymon najchętniej non stop wisiałby na cycu!!! Niby się najada, odstawiam go, a on po paru minutach znów wkłada łapki do buzi i szuka cyca. Mógłby tak wisieć cały dzień, ale ja już nie daję rady i jak tylko przestaje ssać i leciutko przysypia to zaraz go odstawiam. W nocy daję butlę z mieszanką i mogę pospać 2-3godz.
Co Wy o tym myślicie? Też tak miałyście na początku? Jeśli tak to jak sobie poradziłyście?

ivka76 pisze:
Ja nie mam problemu z ilością pokarmu, ale z tym, że Szymon najchętniej non stop wisiałby na cycu!!! Niby się najada, odstawiam go, a on po paru minutach znów wkłada łapki do buzi i szuka cyca. Mógłby tak wisieć cały dzień, ale ja już nie daję rady i jak tylko przestaje ssać i leciutko przysypia to zaraz go odstawiam. W nocy daję butlę z mieszanką i mogę pospać 2-3godz.
Co Wy o tym myślicie? Też tak miałyście na początku? Jeśli tak to jak sobie poradziłyście?
Witaj w klubie,Ivka, ja tak mialam i nadal tak mam,jak Majka sie uprze to karmienie trwa kolo 4-5 godzin.Jedyny sposob to zostawienie ja przy cycu tak dlugo az zasnie i zacznie jej sie snic,wtedy moge spokojnie wstac.

ivka76 pisze:

smoczkiem uspokajaczem

Ivka, to że Szymuś wkłada paluszki do buzi to nie musi znaczyć, że ciągle jest głodny. Po prostu ma silny odruch ssania. Azik ma rację - spróbuj zamiast za każdym razem przystawiać go do piersi, skusić go smoczkiem. U mnie podziałało.

pytia pisze:
Ivka, to że Szymuś wkłada paluszki do buzi to nie musi znaczyć, że ciągle jest głodny. Po prostu ma silny odruch ssania. Azik ma rację - spróbuj zamiast za każdym razem przystawiać go do piersi, skusić go smoczkiem. U mnie podziałało.
u mnie zaden smoczek nie dziala :(

reklama
U mnie smok nie działa nawet przez chwilę, a wkładanie łapek do buźki jest polączone z szukaniem cyca! Dziś karmiliśmy się od 14.15 do 18.30 aż w końcu Szymik zaczął płakać ze złości i zmęczenia na cycku (z którego mleko lało się strumieniem) - dałam za wygraną i dokarmiłam butlą - po 10 minutach spokojnie zasnął.
I co tu robić? :(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry