reklama

Laktacja

reklama
POMOCY!!!
Moja Patrycja ssie jedną pierś ok.5-9 minut, potem ma jej już dość (macha rączkami, odwraca główkę i nie chce jej ssać) i chce drugą pierś i schemat się powtarza. Jak mam silną wolę i cierpliwość to męczę nas dwie i Mała je jakieś 15 minut z jednej piersi. JAK sprawić, żeby chciała dłużej jeść z jednej??? Bo potem jest głodna i chce ssać co godzinę...Dodam, że w piersi, którą "zostawiła" jest mleko. :( :( :(

w podgrzewaczu, w garnku z goacą, podgrzewaną wodą

ja wyjmuję pokarm 2 godzinki przed karmieniem, a późneij podgrzewam w podgrzewaczu

w samym podgrzewaczu pokarm zamrożony w tem 38 stopni rozmrazą się mi ok pół godzinki

anian - Twojemu maleństwu po tych 7 minitach ciężko się zaczyna ssać, po pokarm leci już nie tak wodnisty, nie mam pomyału jak ale dobrze by przekonać dzidzie do jedzenia z jednej piersi...

Aniu, współczuję! Ja mam trochę inny problem, bo mój synek zasypia przy cycu i nic nie jest w stanie go obudzić. Ostatnio przez kilka dni w ciągu dnia podawałamm mu raz na jakiś czas butelkę ze swoim pokarmem, teraz znowu wróciłam tylko do cyca w dzień i jest tragedia. Jest bardziej aktywny, cyca domaga się już co 2h, karmię go przed kąpielą 40 minut i po kąpieli kolejne 30 minut. Jeszcze trochę i napiszę sobie na czole "dojna krówka na życzenie". :) Też nie wiem czy mi opróżnia do końca piersi, dlatego na noc odciągam się na maxa i jest jak na razie ok. Aha, w nocy znowu butla górą, bo dzisiaj w nocy moje Słoneczko ssało mi cyca od 3 nad ranem do 6 nad ranem z kilkunastowymi minutami a ja wyglądam koszmarnie, jeszcze zatarłam sobie oko i mam całe przekrwione i spuchnięte. :(

Anik- ja tak miałam przy Darii. Częst prawie 40 minut karmiłam.
Teraz mała jest głodna średnio co 3 godziny, ale je ostatnio po 7 minut.
Ciągle mam wrażenie, że się nie najada. :(

reklama
Byliśmy ostatnio przy szczepieniu i na wizycie kontrolnej pediatra powiedziała nam, że dziecko właściwie najbardziej intesywnie ssie przez pierwsze 5-7minut i za ten krótki czas jest w stanie się najeść. Osobiście mnie to pocieszyło, bo Jaś pije z jednej piersi ok. 10 min. i ma dosyć. Ale też karmię go co 2 - 2,5 godziny.

Powiedzcie mi, bo mam zamiar wreszcie zacząć trochę odciągać i mrozić - jak długo można przechowywać pokarm w zamrażalce? Azik - czy jak odmrażasz go w podgrzewaczu, to umieszczasz w nim woreczek zamiast butelki??? A jeśli np. odciągnę pokarm rano do butelki, to trzeba go od razu wsadzić do lodówki czy może postać w temp. pokojowej kilka godzin???

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry