reklama

Laktacja

ja mam szczepionkę, która się zowie infanrix, pisze na niej, że jest przeciw błonicy, tężcowi i krztuścowi. kosztowała nas niecałe 43zł,ale to w takiej taniej aptece, normalnie to u mnie na osiedlu ponad 60zł.na następny raz mamy kupić tę 6 w 1.

reklama
Położna środowiskowa mówiła mi, że szczepionka tzw. skojarzona kosztuje 300zł,
ale to jest pierwsza dawka, a potem są jeszcze dwie.
Tak przynajmniej jest u nas. :(

Anik78 jakbym czytała o karmieniu swego Mikołaja. On tez najchętniej by nie wypuszczał cycy, gorzej jest jak wypuści i nie dostaje z powrotem, strasznie się wtedy piekli. Jedynym wyjściem wtedy jest smok. Najgorzej jest przed spaniem, wtedy musimy go dokarmiać, choć i tak ciężko z zaśnięciem. Być może mój synuś się nie najada, bo ostatnio mało przybiera na wadze, choć wisi na cycy prawie cały dzień. W nocy potrafi przespać 6 h.
.png

mania78 pisze:
Anik78 jakbym czytała o karmieniu swego Mikołaja. On tez najchętniej by nie wypuszczał cycy, gorzej jest jak wypuści i nie dostaje z powrotem, strasznie się wtedy piekli. Jedynym wyjściem wtedy jest smok. Najgorzej jest przed spaniem, wtedy musimy go dokarmiać, choć i tak ciężko z zaśnięciem. Być może mój synuś się nie najada, bo ostatnio mało przybiera na wadze, choć wisi na cycy prawie cały dzień. W nocy potrafi przespać 6 h.
.png

Mania, wiaj w klubie śpiochów :). Też po wyjęciu cyca daję smoczek :)

TO formum dodaje mi sił! Jak czytam o zachowaniu waszych dzieciaczków to w prawie 100% widzę swoją Partycję i wiem, że nie jestem osamotniona! DZIĘKI ;)

Jasiowi udało sie dziś w nocy wytrzymac między karmieniami 5 godzin (nieczęsto robi mamie takie niespodzianki). Musiałam go nakarmić z dwóch piersi, bo tyle pokarmu mi nawaliło przez ten czas!

reklama
Moj synek potrafil po 1,5h karmienia plakac z glodu. W koncu kupilam laktator elektryczny i zaczelam sciagac pokarm zeby zobaczyc ile go mam,podaje malemu w butelce. Robimy juz tak od tygodnia bo do tej pory cale dnie i noce spedzalam na karmieniu. Sciagam co 2h z przerwa 5-6 h w nocy a i tak zawsze brakuje mi 3-4 porcji. Z dwoch piersi sciagam od 30 do 60ml, po nocnej przerwie 70 czasem 90ml. Ile srednio sciagacie z obu piersi?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry