reklama

Laktacja

reklama
mokkate pisze:
ANIK78 pisze:
Mokkate, piłam Hippa na laktację i było super, ale jak się skończyła nie kupiłam kolejnego opakowania :(, dzisiaj mąż już pojechał na zakupy i będę się poić. Poza tym wczoraj cały dzień przystawiałam małego do piersi, w nocy ściągałam laktatorem i chyba jest trochę lepiej :)

Słyszałam niezbyt dobre opinie o tej z Hippa.
Mam w rodzinie pielęgniarkę, która pracowała jakiś czas na noworodkach i twierdzi, że w tej herbacie jest cukier.
Podobno dzieci miały zepsute zęby, ledwo tylko zaczęły się pokazywać.
Sprawdzałam na opakowaniu i piszą, że cukru nie zawiera. ???
W razie czego odstawiłam i piłam zwykłą- ekspresową.

żeby dzidziom psucły się ząbki, to po pierwsze musiały by ja pić same - a ta jest dla mam, po drugie musiałyby mieć ząbki.

a tak w ogóle to ona jest niedobra w smaku :(

benita_29 pisze:
Milla pisze:
Ja otworze bank z mlekiem bo juz nie wyrabiam. Co to bedzie jak pojade na studia na caly dzien???
Milla ,poczekaj do 3 tygodnia,to juz nie bedzie potrzeby otwarcia banku z mlekiem,bo maly zacznie pic znacznie wiecej i wszystko sie unormuje
kasiula matula pisze:
Milla pisze:
Ja otworze bank z mlekiem bo juz nie wyrabiam. Co to bedzie jak pojade na studia na caly dzien???
ja tez tak mialam i w pelni popieram zdanie BENITY

no to troche mi ulży :)

azik pisze:
mokkate pisze:
ANIK78 pisze:
Mokkate, piłam Hippa na laktację i było super, ale jak się skończyła nie kupiłam kolejnego opakowania :(, dzisiaj mąż już pojechał na zakupy i będę się poić. Poza tym wczoraj cały dzień przystawiałam małego do piersi, w nocy ściągałam laktatorem i chyba jest trochę lepiej :)

Mam w rodzinie pielęgniarkę, która pracowała jakiś czas na noworodkach i twierdzi, że w tej herbacie jest cukier.

żeby dzidziom psucły się ząbki, to po pierwsze musiały by ja pić same - a ta jest dla mam, po drugie musiałyby mieć ząbki.

AZIK, jest niedobra a nawet wstrętna, ale czego nie robi się dla maluszka :). Ja dzisiaj w nocy odciągnęłam po 80ml z każdej :), wraca mi bank z mlekiem :)

azik pisze:
mokkate pisze:
ANIK78 pisze:

żeby dzidziom psucły się ząbki, to po pierwsze musiały by ja pić same  - a ta jest dla mam, po drugie musiałyby mieć ząbki.

Mnie smakuje ;D

Wiem, że dzidziole nie mają zebów, ale to podobno chodzi o ich zawiązki.
Nasze mleko wpływa na całego dzidziola, to i na przyszłe zęby może.
Powtórzyłam tylko to co usłyszałam od pielęgniarki.
Sama jestem ciekawa jak to jest.

kaśka76 pisze:
a ja dzisiaj nie mam nic w piersiach. masakra - odciągnęła mz obu aż 40ml. klęksa totalna
Kaska,kiedy ja mialam kryzys laktacyjny,to przestawialam Majke co 2 godziny,w nocy rozniez,oprocz tego sciagalam laktatorem i opijalam sie herbatka mlekopedna firmy Herbapol ,polam tez Karmi(paskudne w smaku).I najwazniejsze,nie panikowac i jezeli nie dosypiasz i jestes bardzo zmeczona,rob tak zeby w ciagu dnia pospac choc 2 godziny.Ja zauwazylam ze kiedy mala da popalic i prawie cala noc walczymy ze snem,nastepnego dnia tez mam mniej mleka,a Majka sie nie najada(musze po pare razy przystawiac z piersi na piers)Wtedy robie wszystko zeby sobie zalatwic dzemke,a po niej mleko znowy plynie.

azik pisze:
Benita, a jak smakuje ta mlekopędna z herbapolu ?
Azik, ja tam sie za bardzo nie zastanawiam jak smakuje,nawet cukru nie dodaje,tylko wypijam jak lekarstwo,czyli prawie naraz ;D .Ale nie jest taka zla,aczkolwiek smakiem sie nie da delektowac :laugh: ;) .Ona oprocz anyzku zaiwiara rowniez owoc kopru wloskiego(czyli tez wiatropedna),oraz melisy(dla nerwowych mam ;D ).Wiec warto!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry