• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Laktacja

ja ściągam około 20 ml więcej tzn w porywach do 85 ale co z tego jak Kamil potrafi zjeść nawet 140 - 160. na szczęście nieo każdej porze tylko 2 razy dziennie. Waga zaczęła mu ładnie przybierać tzn w ciągu 2 tygodni przybrał 1200. A dokarmiam go bebilonem

reklama
agawa1 pisze:
ja ściągam około 20 ml więcej tzn w porywach do 85 ale co z tego jak Kamil potrafi zjeść nawet 140 - 160. na szczęście nieo każdej porze tylko 2 razy dziennie. Waga zaczęła mu ładnie przybierać tzn w ciągu 2 tygodni przybrał 1200. A dokarmiam go bebilonem

1200 g w ciągu dwóch tygodni???? :o To chyba strasznie dużo. Podobno średnia to 170-200 g na tydzień.

Kasiu - to nie tak

ja miałam podobnie - nic ze mnie nie leciało...
ale to mija - tylko trezba sie uspokoić i zrobić dzień-dwa wolnego, zajmowac się tylko maluszkiem i go karmić - nawwt co godzinkę...

trzymam kciuki

ktoś tu też pisał, że w pewnym okresie mleko tworzy się "na bieżąco" w trakcie jedzenia. Może już jesteś w tym czasie :)

Kasiu, Kinga i Azik ma rację. Przystawiaj maluszka jak najczęściej i schowaj ten laktator do szafki, bo widzę, że przechodzisz stan, w którym ja się znalazłam miesiąc temu. Ja karmię od tamtego czasu tylko piersią, laktator jak na razie jest zbyteczny, mały się najada, nie piję herbatek na laktację, mam w głowie tylko jedno "karmię piersią i będę karmić jak najdłużej". Nie poddawaj się, nie myśl, że straciłaś pokarm, tylko przystawiaj do cycusia i za 1-2 dni nie będzie już problemu ani niepotrzebnego stresu. Ja też zapisywałam ile odciągnęłam i o której godzinie, w końcu doszło do tego, że byłam niewolnicą laktatora, a stres, że nie odciągnę 100ml (1 porcja) zjadał mój umysł. Teraz jestem wolna i szczęśliwa i Tobie też tego życzę.

amam pytanko co ile średnio przystawiacie maluszka do piersi? bo ja czytałam wczoraj książkę tracy hogg i ona radzi robić to co 3h....nie wyobrażam sobie karmić jagody w dzień tak żadko, bo ona częściej rząda jedzenia...i przystawiam ją za każdym razem czyli np co 1- 1,5h

reklama
ja karmię Karolę na każde jej żądanie. Nie używamy smoka, więc nie da sie oszukać :)

Wydaje mi się, że Tracy Hogg podaje średnią częstość karmienia.

Ja np. wychodzę z założenia, że jeśli Karola śpi, nie budzę jej. Na spacerach potrafi przespać 4 godziny :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry