reklama

Laktacja

reklama
ja odciągałam ok 30ml, jak było trzeba teraz Maksiu wyjada wszystko, problem tylko z brodawkami: bolą strasznie!! sam moment kiedy go przystawiam i brodawka twarda. Zanim zmięknie i mały zacznie na dobre jeśc to wyje z bólu

Dzięki dziewczyny za radę
Dziś mój ukochany latał po mieści za kapustą :laugh: upolował wreszcieł i lekko utłukł mi liście tłuczkiem jak kotletki ;D
leżę dziś prawie cały dzień z okładamy z kapustki na cycuszkach... wyglądam pięknie ;D synek trochę się zdziwił nowym zapachem
już troszkę lepiej i piersi mniej już bolą
jesteście kochane i niezastąpione

Wczoraj mało przystawialam Krystianka do piersi (bo ciągle spał) i wieczorem przeżyłam koszmar, odciągnęłam tylko 25ml, więc siedziałam w nocy z laktatorem i odciągałam i odciągałam, dzisiaj mam chyba więcej pokarmu, ale maluszek znowu zasypia przy cycu. Coś mi się zdaje, że zacznę ściągać pokarm po każdym podaniu piersi i zamrażać na gorsze czasy.

Anik, jeśli Krystianek mało pije to możesz rzeczywiście po każdym karmieniu odciągać - to pobudzi laktację, bo piersi dostaną impuls, że potrzebne jest więcej pokarmu.

Hej. Wy juz troche wprawione. Ja mam pokarmu morze, a chociaz moj Kubus to straszny glodomorek to i tak musze odciagać bo bol jest straszny a do tego bolace brodkawki. Ale mam opracowany patent. Karmie tylko jedna piersia a druga lecze jak narazie i z nim sciągam pokarm. Potem na odwrot a potem juz mam nadzieje i ta i ta.

reklama
ANIK78 pisze:
Pytia, już tak robię, ale powiem Ci, że obawiam się, że nasze Słoneczko pokocha bardziej buteleczkę od cyca :).

moje słoneczko juz pokochalo butelke cyca tylko przytula i usypia wcale nie chce jej sie ciągnąć
a mama nie ma wyjscia i siedzi z laktatorem

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry