reklama

Laktacja

właśnie dlatego nie chcę w domu żadnych butelek, ani laktatora!!! Rzeczywistość mnie zweryfikuje!!!

Dostałam dziś od polożnej pojemnik do przechowywania pokarmu Avent :) Lubią mnie ludzie :)

reklama
Ale ja mówie o butelce z moim mlekiem
ale nie jest tak źle jeszcze ciągnie piers ale woli z butli bo szybciej leci tak podejzewam nie musi sie nameczyc przy ciągnieciu ale fajnie jest przytulić sie do ammy cycucha ;)

mój nadal woli cyca :) prawdziwy mężczyzna :)

smoczek o jak najmniejszym przepływie - nuk do płynów (nie do mleka) i mój maluszek też musi się umęczyć - wiec woli sie meczyć przy cycu

mam już 4 porcje na sobotę (po 110 ml) - brakuje tylko jednej.

ja przeszłam na butlę z moim pokarmem, bo nie chciał ciągnąć cyca przy strzykawce. mamy najmnijeszy smoczek, a i tak robię mu przerwy żeby za szybko nie jadł.

wymiękłam wczoraj i kupiłam osłonki na brodawki - o ile wczoraj Krzymek je tolerował tak dziś w ogóle nie chciał ssać... hmm... Całe szczęście przez te kilkanaście godzin moje brodawki trochę odpoczęły i mogłam mu je dać bez osłonek;
nie wiem co sie dziej ale mam straszne wzdęcia po wszystkim - aż się boję przystawiać małego :(

iwosz pisze:
wymiękłam wczoraj i kupiłam osłonki na brodawki - o ile wczoraj Krzymek je tolerował tak dziś w ogóle nie chciał ssać... hmm... Całe szczęście przez te kilkanaście godzin moje brodawki trochę odpoczęły i mogłam mu je dać bez osłonek;
nie wiem co sie dziej ale mam straszne wzdęcia po wszystkim - aż się boję przystawiać małego  :(
Iwosz, kup sobie herbatke koperkowa i popijaj.NIe wiem czy Espumisan jest dozwolony dla mamy karmiacej,ale jezeli mozna podawac noworodkowi to mamusie tez moga z niego korzystac...chyba...

pytia pisze:
Kasiula, Anik - jak to się stało, że zaczęłyście podawać dzieciaczkom butelkę? Były głode po karmieniu piersią?
\

Pytia, ja się obawiałam, że za mało zjada, bo Krystianek ciągle zasypiał mi przy cycu. Więc w dzień jest cycuś, a w nocy 1-2 razy butelka z moim pokarmem. Wczoraj w nocy zjadł mi 100 ml z butli - byłam w szoku. :) W przyszłym tygodniu wybiorę się do pediatry i zobaczymy jak przybiera na wadze, bo według ważenia się ze mną maluszek waży 4kg. :)

Dzisiaj dałam pierwszy raz Krystiankowi smoczek no i nie chce go za bardzo :), pocmoka i wypluwa.

iwosz pisze:
nie wiem co sie dziej ale mam straszne wzdęcia po wszystkim - aż się boję przystawiać małego :(

Iwosz, a może pijesz wodę żywiec?? Bo ja po niej też mam wzdęcia :)

reklama
Anik - piję Muszyniankę - tylko ją wcześniej odgazowuję(to raczej nie ona mnie wzdyma bo piję już dłuższy czas a wzdęcia mam od wczoraj ); od wczoraj popijam też koperek - mam nadzieję, że pomoże. Zczęłam się zastanawiać czy to przypadkiem nie z głodu boli mnie brzuch - jeść mi się nie chce za bardzo i hula wiatr po jelitach ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry