reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Laktacja

KingaP pisze:
kaśka76 pisze:
mam już dość. koniec karmienia cycem laktator zepsuty. wrr idę jutro do lekarki po tablty na wstrzymanie laktacji.

kasiu, jak u mnie bunt cyckowy, kładę Karolę na boku i karmię ją na leżąco

i ja robie dokladnie to samo juz w sobote myslalam ze to koniec a to pac i na lezaco prze weekend karmilam malego i dzis juz normalnie na siedzaco jadl grzecznie
kasia postaraj sie to przetrzymac, moze akurat sie uda

reklama
Ja próbowałam we wszystkich możliwych pozycjach, nawet na stojąco ;D Ale Jaś zawzięty. Dzisiaj w nocy był jednak tak śpiący, że udało mi się na parę minut wmusić mu cyca. Odciągam maksymalnie, ile się da, bo chciałabym podtrzymać laktację jak najdłużej. Dziś Jaś tylko 2 razy dostał mieszankę :)

U nas karmieni piersia teraz to tylko w nocy na lezaco a w dzien czasami na chodzaco ... Inaczej ryki i wiercenie sie. Wiec czasami chodze po mieszkaniu z przypieta pijawka. A normlanie od poczatku maja sciagam laktatorem i podaje z butli. Caly czas jedziemy na maminym mleczku. Chociaz czasami mam dosyc butelek, laktatora i calego sciagania. Szczegolnie jak jade z krotka wizyta do tesciow to wszystkie zabawki nalezy zabrac bo Maja czasami ma atak glodu i na szybko musze dociagnac nowa porcje.

azik pisze:
canpola butelki w hipermarkecie (120 ml) kosztują koło 6 zł
Oj to bym zbankrutowala :)

KingaP pisze:
kasiu, jak u mnie bunt cyckowy, kładę Karolę na boku i karmię ją na leżąco
Kurcze, u mnie buntu cyckowego nie ma, ale ja od początku karmię tylko na leżąco, ale to pewnie przez to, że dość długo nie mogłam siadać i ja i Filip tak się przyzwyczailiśmy. I jak go chcę nakarmić na siedząco to musi być bardzo głodny, żeby nie zaczął akcji :) Dobrze, że na spacerze je w tej pozycji, bo na ławce to raczej bym się nie położyła ;D ;D ;D

pytia pisze:
Ja próbowałam we wszystkich możliwych pozycjach, nawet na stojąco ;D Ale Jaś zawzięty. Dzisiaj w nocy był jednak tak śpiący, że udało mi się na parę minut wmusić mu cyca. Odciągam maksymalnie, ile się da, bo chciałabym podtrzymać laktację jak najdłużej. Dziś Jaś tylko 2 razy dostał mieszankę :)
Pytia, to super!

Mam moje drogie pytanko czy wasze skarby jak jest tak ciepło to też mniej jedzą?
Kuba od wczoraj je bardzo mało i wogóle taki gorąc mu nie służy . Próbowałam podać mu picie ale też strajk - nie chce i już. Od czasu do czasu pociągnie sobie z cyca dwa szybkie łyki i tyle. Ładnie zaczyna jeść dopiero wieczorem jak jest chłodniej. Miałam już spokój z wkładkami a teraz znów mokro, bo jak niejadek nie chce jeść w dzień to kapie z dystrybutorów. A było już tak pięknie

ja ostatnio cierpie na totalny brak czasu,nawet obiadu nie moge zjesc bo Wiki nie chce spac wiec o odciaganiu nie ma mowy.odciagam rano i wieczorem,a po poludniu i w nocy daje jej troszke piersi by troche pobudzila bym jak najdluzej utrzymala laktacje bo chce jak najwiecej dawac jej swojego mleka.z reguly jest to pol na pol dziennie,ostatnio czesciej mieszanka
a ile ml odcigacie?i czy np. jak odciagniecie jakas ilosc i wlozycie mleko do lodowki to nastepne odciganie do nowej butelki czy do poprzedniej?czy moge swieze mleko odciagac do teo ktore stoi w lodowce kilka godzin?

azik pisze:
catherinka - to ile Ty masz zapoasu????

;D Robię zapasy na sierpień, bo do pracy muszę iść, a chcę, żeby Filip byl jak najdłużej tlyko na moim mleku i chcę tak, żeby skończył 4 miesiące. Może mi się uda - wierze to! :)

No, może bym, nie zbankrutowała, ale poco mi tyle butelek ;D No i woreczki wychodzą taniej niż te butelki więc chyba je zakupię :)

reklama
wiecie co - bardzo chcę wrócić do pracy, ale cieszę się, że mogę jeszcze zostać trochę z Krzymkiem

Do góry