• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Laktacja

Też mi się tak wydaje, że chodzi o picie. U mnie jest tak samo . W pierwszy gorący dzień Kuba jadł bardzo malo ale później co chwile chciał do cyca. Próbowałam dac mu herbatkę ale nie chciał pić, woda z glukozą też nie przeszła - tylko cyc. Troszke przerażają mnie te jego protesty na inne samki bo przeciez niedługo trzeba będzie wprowadzic coś nowego.

A żeby mleczka nie brakowało pije bardzo duzo wody mineralnej i jak narazie nie mam problemów z niedoborem ( tylko żebym sobie nie wwykrakała )

reklama
Maga - to naprawdę wspaniale! Oj wierzę ci, że nastrój zaraz ci się poprawił ;D U mnie też lepiej. Po tygodniu regularnego odciągania ilość pokarmu się zwiększyła. Teraz Jaś dostaje mieszankę tylko raz na dobę, resztę - mój pokarm z butelki. No i jeszcze jeden postęp, który mnie bardzo cieszy - w nocy znowu pije z cyca! ;D ;D ;D To daje mi nadzieję, że może kiedyś jeszcze w dzień tez się z cycusiem przeprosi. Na razie twardo się buntuje ;)

No proszę Pytia, ale niespodzianka :) Pewnie myślałaś, że ilość karmień mieszanką będzie się zwiększała, a tu na odwrót :) Super! To na pewno poprawia Ci nastrój :)

catherinka pisze:
No proszę Pytia, ale niespodzianka :) Pewnie myślałaś, że ilość karmień mieszanką będzie się zwiększała, a tu na odwrót :) Super! To na pewno poprawia Ci nastrój :)

Oj tak, Catherinka, i daje motywację do dalszego odciągania. Chociaż czasem czuję się jak jeden wielki laktator ;D

Raczej nie chodzi o to ze cieplo, bo ten stan karmienia (co 2h) trwa juz dluzej niz nasza piekna pogoda, poza tym w nocy tez czesciej sie budzi (kiedys po kapieli przesypial 5 nawet 6h a teraz max 4 i pozniej co 2- 2,5h), moze moj pokarm jest ostatnio mniej tresciwy, bo przyznam szczerze, ze nie zawsze uda mi sie zjesc jak przystalo na matke karmiaca. A moze macie jakies szybkie przepisy na cos nie cos do jedzenia ???
Pytia - gratulacje za wytrwalosc !!!

PYTIA to super mi tez mama mowila zeby probowala w nocy albo po nocy jak mała bedzie brdzo głodna dawać cyca (jak jeszcze walczyłam) ale mała była uparta i nawet wtedy nie dała go sobie wcisnąć

Pytia, gratulacje za osiagniety sukces!Widac ze Jasiek po Tobie jest tak uparty  ;)  :)
Majka dzis z rana wychlupala 100 ml herbatki,naraz  ::) Takie cos jej sie zdarza poraz pierwszy.Wczoraj tez sobie podpijala-najpierw herbatke a potem cyc  :laugh: U nas z herbatka jest roznie- raz chce,raz nie chce,no i dobrze.

izka, a może to po prostu skok wzrostowy, zwiększone zapotrzebowanie na nocny pokarm? To podobno naturalne, że dzieci z czasem, paradoksalnie zaczynają budzić się częściej w nocy i domagają się częstszego karmienia, mimo że wcześniej przesypiały nawet 8 godzin! U nas też tak jest - od jakiegoś tygodnia czy dwóch Jas budzi sie w nocy dużo prędzej niż wcześniej.

reklama
Dzięki dziewczyny, za słowa uznania :laugh: To miłe, no i baaardzo motywujące :) Bez Was by się nie udało, jesteście kochane! Mam nadzieję, że uda mi się tak ciągnąć jak najdłużej :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry