reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
nie martwcie się dziewczyny, w pierwszej ciąży później odczuwa się ruchy, to zależne jest także od ułozenia dziecka, od macicy i od tuszy kobiety.
wiesz, szczerze to ja na temat tuszy bym polemizowała , ja jestem nawet dosyć przy sobie a pierwsze ruchy poczułam w 18t1d więc na tuszę nie ma co zwalać ...

reklama
dokładnie , tusza tu nie ma nic do rzeczy ... ja teoretycznie należe do szuplejszej grupy a moje dzieciątko poczułam dopiero 20 lutego czyli po 20 tyg ;))

Kopfer ja tez rzadko czuję ruchy.przeważnie codziennie mała daje znać, ale są dni, że 3 dni nic.ale mam sposoby.np. Zjem kwaśne albo w trakcie kąpieli wystawiam brzuszek i chowam wystawiam i chowam i wtedy daje znać.wiec te ruchy są rzadkie.

Ja również należe raczej do osób szczupłych... tak bardzo z niecierpliwością sie czeka na tego pierwszego kopniaczka a tu jak na złość jak nie czuc tak nie czuć.... Ponoć po tym jak się zje coś słodkiego dziecko jest bardziej ożywione i bardziej się rusza ;) no tyle, że ja już przez to sie uzależniłam od tych slodyczy a malutki nic... chyba jeszcze bardziej sie rozleniwił :-)

Wiecie ale ja wczoraj trochę głupa popaliłam z tym moim brzuchem :-D
Akurat leżałam i oglądałam tv, no i głaskałam brzuszko. Wyczułam taką twardą gulkę nad pępkiem ok 5cm średnicy. Nie wiele myśląc przycisnęłam ją dosyć mocno (ale po co? :eek:) i mój dzidź dał takiego kopa, że omal gały mi nie wyskoczyły, normalnie poczułam całe jego ciałko jak się poruszyło, jeszcze 2 razy powtórka i chyba się schował bo co ja będę go uciskać :-) a brzuch skakał jak oszalały :)
Pierwszy raz tak mocno poczułam... a potem walił cały wieczór aż poszłam spać, teraz wstaje jeszcze wali , chyba dopiero poszedł spać bo cisza nastała :-D

monika89bdg ​a który to tydzień u Ciebie? bo widzę z daty porodu że dzieli nas miesiąc ... więc widzisz ile jeszcze masz czasu ;p

nadalka, Ty wiariatko !! :-Dzostaw to maleństwo w spokoju i jak wypina na Ciebie tyłek to się opanuj i nie wciskaj tego guzika 5cm proszę Cię :-D

reklama
zaraz zacznie się 22 tydzień ;) i cisza...... Może jeszcze troche czasu jest ale nie zmienia to faktu, ze doczekać się nie mogę ;)
:laugh2:

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry