reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Leki przeciwzakrzepowe, a zakrzepy krwi w nosie

Hej dziewczyny, od początku ciąży biorę heparynę 0.4 i acard 75. Od wczoraj krwawię z nosa i co najlepsze tworzą mi się skrzepy z krwi w nosie. Czy to jest normalne? W końcu biorę leki przeciwzakrzepowe??

reklama
W nosie to co najwyżej krew Ci zasycha, a nie robią się skrzepy 🤷‍♀️
Jak masz krwawienia z nosa, to może dobrze rozważyć odstawienie acardu na jakiś czas - ale musisz skonsultować to z lekarzem.

ja mialam heparyne do 12 tc i acard 150 do 34 tyg, jestem w 21.
I mniej wiecej od 14 tc tez mam krew w nosie. I tyle, wysmarkam co jest i nie martwie sie tym szczegolnie :)

Również miałam heparynę do ok 12 tc a potem acard 2x75g. Od około połowy ciąży mam ciągle krew w nosie I pewnie dlatego hemoglobina mi spada 🤷‍♀️ Na szczęście już 32 tc więc już niedługo (w 34 tc koniec przyjmowania).

Hej dziewczyny, od początku ciąży biorę heparynę 0.4 i acard 75. Od wczoraj krwawię z nosa i co najlepsze tworzą mi się skrzepy z krwi w nosie. Czy to jest normalne? W końcu biorę leki przeciwzakrzepowe??
Zgłoś ginekologowi, niech się wypowie, ale na spokojnie. Niepokojące są krwotoki z nosa. U mnie przy 150 acardu też w nosie bywala krew, która zasychała tworząc skrzepy, ale u mnie było to normalne zjawisko. Nie odstawiaj niczego na własną rękę.

Zgłoś ginekologowi
Ta dziewczyna już zdążyłaby od tego posta dwójkę dzieci urodzić, myślę że już sprawa rozwiązana :p

(ale jakby ktoś szukał czegoś w tym poście w przyszłości - to raczej normalne - też mi leciała krew z nosa czasami, gdy brałam Acard - wszystko jest ze mną i dzieckiem ok)

Do góry