reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Leżące fonoterolowe przyszłe mamusie

No właśnie luteina to jest na przedwczesne skurcze też tak??
Lekarz ostatnio przepisał mi 2 opakowania,które mam zużyć i potem już nic...bo mi się wydaje,że na podtrzymanie ciąży...a jeżeli są twardnienia brzucha to źle przy krótkiej szyjce i powinnam chyba coś mieć...

ja luteine brałam od 21tygodnia a do 20tygodnia duphaston
to jest na podtrzymanie i wyciszenie macicy
standardowo do 32-34tygodnia się podaje

reklama
spokojnie tobie już 37 tydzień leci bez fenka dacie radę:tak::tak::tak: a w 36 tygodniu mam odstawiać więc jeszcze troszkę:tak::tak::tak:
już się do niego jako tako przyzwyczaiłam i było spoko a dziś rano mnie zaczęło znowu trzepać jak po kroplówce nie wiem dlaczego???

dzisiaj o 18 była ostatnia dawka fenka żegnam się z nim:-D rozwarcie nadal na 1,5cm (czyli od 3 tyg nic się nie zmieniło) ale jakiś kanał wewnętrzny mam zamknięty więc wciągu dwóch tygodni nie powinnam urodzić, z czego baaardzo się cieszę (jeśli faktycznie tak będzie), bo mam parę spraw do załatwienia:sorry2:
Rybko też mi się jeszcze zdarzały epizody z kołataniem serca i lataniem rąk:tak: nawet dzisiaj... chyba mi fenek walnął na pożegnanie:-D

ja Duphaston miałam w 20-29tyg a fenoterol 21-36tyg:tak:i od 20tyg do końca aspargin i teraz jakieś leki na wysokie ciśnienie...

dzisiaj o 18 była ostatnia dawka fenka żegnam się z nim:-D rozwarcie nadal na 1,5cm (czyli od 3 tyg nic się nie zmieniło) ale jakiś kanał wewnętrzny mam zamknięty więc wciągu dwóch tygodni nie powinnam urodzić, z czego baaardzo się cieszę (jeśli faktycznie tak będzie), bo mam parę spraw do załatwienia:sorry2:
Rybko też mi się jeszcze zdarzały epizody z kołataniem serca i lataniem rąk:tak: nawet dzisiaj... chyba mi fenek walnął na pożegnanie:-D

ja Duphaston miałam w 20-29tyg a fenoterol 21-36tyg:tak:i od 20tyg do końca aspargin i teraz jakieś leki na wysokie ciśnienie...

Super! Jak Tobie zazdroszczę tych tygodni:tak: Już chyba nie musisz leżeć co?

super. gratulujemy i oby do lekkiego porodu:tak::tak::tak:

Super! Jak Tobie zazdroszczę tych tygodni:tak: Już chyba nie musisz leżeć co?

dzięki dziewczyny!
dam znać jak się potoczyło, zwłaszcza jak maluch, bo pamiętam ze jak zaczynałam z fenkiem to właśnie to mnie pierwsze interesowało - co z dzieckiem...
24h po odstawieniu jest ok, nadal dwupak;-) co prawda czułam się osłabiona (np puls zawsze miałam 110-120, dzisiaj 80) ale nie wiem czy to po odstawieniu fenka czy po wzięciu dopegytu na ciśnienie...

Nadia rozumiem co czujesz, bo jak ja czytałam np w 25tyg o dziewczynach w ok 36tyg które odstawiały leki to też im zazdrościłam i wydawało mi się to taaaakie odległe.. a teraz proszę, sama jestem w tym momencie i nawet mam wrażenie że szybko zleciało:confused: czego i Tobie/Wam życzę, ale u Was przecież też jeszcze tylko trochę:tak:
nie muszę leżęc:tak: co prawda mam się bardziej oszczędzać i zero seksu, ale nie jest źle, wręcz energia mnie rozpiera, gorzej z siłami i kg do tachania;-)

trzymajcie się ciepło, będę zaglądać jak tam u Was leci czas z fenosławem;-)

.
No to trzymaj się dzielnie. Ja tez niedługo do Ciebie dołączę i też mam nadzieję że jak najdłużej pozostanę 2w1, bo też dużo spraw mnie czeka:tak:

ale macie już super:tak::tak::tak:

my fenka do 36tygodnia mamy brać więc jeszcze pełne 3tygodnie
ale odstawiałyście od razy wszytko czy stopniowo???
ja niby od 34tygodnia mam odstawia stopniowo:baffled:

tygrynko ja się pocieszam,że jeszcze tylko 3tygodnie :szok:

szybko zleci zobaczysz:tak:

No to trzymaj się dzielnie. Ja tez niedługo do Ciebie dołączę i też mam nadzieję że jak najdłużej pozostanę 2w1, bo też dużo spraw mnie czeka:tak:

no to czekam na Ciebie;-):-D

my fenka do 36tygodnia mamy brać więc jeszcze pełne 3tygodnie
ale odstawiałyście od razy wszytko czy stopniowo???
ja niby od 34tygodnia mam odstawia stopniowo:baffled:

a Ty równo z Nadią będziesz odstawiać:-D
ja do 36t3dnia jechałam na tej samej dawce i odstawiłam na raz:baffled: tego dnia fenek mi chyba jeszcze pożegnanie zrobił -kołatanie serducha i latające łapki jak pierwszego dnia brania:confused: na drugi dzień czułam się trochę dziwnie i trochę bardziej boli jak się brzuszek napina (i napina się szybciej np przy chodzeniu niż wcześniej) ale jeszcze żyję w dwupaku:-D
będę do Was zaglądać i zerkać co u Was, jestem ciekawa jak każdej z nas się sytuacja rozwinie:tak:
pozdrawiam serdecznie!!

reklama
hej dziewczyny.dawno tu nie zaglądalam. ja bylam od poczatku tego watku, teraz mam cudowną pólroczną córeczke.urodzoną w 34 tygodniu ciazy!
tak wiec zycze wytrwalosci w lezeniu ,odpoczywaniu i nic nierobieniu do samego konca:-) niebawem nie bedziecie mialy czasu na takie leniuchowanie, oj ile bym dala za jeden dzien lenistwa;-) ale mała jest cudowna i wszytsko wynagradza.

pozdrawiam serdecznie!!!

Do góry