reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Dzień Dobry moje drogie Panie;-)

Wreszcie ruszyłam cztery litery i byłam na badaniach,jutro lub w środę wyniki.Zjadłam dziś słodkie śniadanko, rogalika i serek danio...:zawstydzona/y::-p(cholercia co mnie tak bierze na słodkie!)

Aśka_24 miło że postanowiłaś z nami pisać, na liście jesteś już od pewnego czasu:tak:

Zebrra
ja też mam katar, szczególnie rano i wieczorem, już za w czasu się kuruje cytrynką:)

Fajnie że twoja córcia już wyzdrowiała.Moja ma nadal kaszel, rano tragedia, potem,i w noc jest cisza.....no byłam tydzień temu i nic nie stwierdził lekarz...kurczę a syropu który nic nie daje,nie będę dawała w nieskończoność...
Słuchaj mam pytanko, czy ty znasz grupę krwi Wiki? bo bym musiała zrobić Oli-tak by wiedzieć, chyba już można nie?? A i jeszcze jedno podaj mi proszę nazwe tego produktu co się nim smarujesz.....nie wiem gdzie szukać a nie mam zbyt czasu aby przeszukać nasze posty, bo nadal mam na twarzy taki suchy-liszajowaty placuszek-wnerwia mnie to brrrr......A jak wasza cera?? lepiej??

reklama
Ja znam grupę krwi Wiki, bo w drugiej dobie życia miała przetaczaną krew...
Co do kaszlu Oli, nie wiem co jej dajesz, ale dla nas najlepszym syropem na kaszel jest Eurespal
Skóra, odkąd się smaruję tym specyfikiem super, ale nie smaruję nim twarzy, bo on jest do ciała... Na twarzy u mnie tragedia...

No a mi chodziło o twarz....kurczę, wiesz tego mocno u mnie nie widać , ale jest i ta świadomość mnie wkurza bo nic nigdy mi nie wyskakiwało....

Ty to masz przygody ze szpitalami itp, kurczę dzielna jesteś że to wszystko zniosłaś, i że Wika dziś jest zdrową radosną dziewczynką:tak:

A eurespal i ambrosol dawałam sama i nic też nie pomogło, dawałam przez 3-4 dni i mi się skończył, teraz lekarz przepisał jej STODAL (do du.... ten syrop) i najlepsze jest to że ten syrop jest przeciwkaszlowy......a wraz z nim kazał dawać jej krople wykrztuśne Sinecod:szok: to nie logiczne coś przeciw kaszlowego i wykrztuśnego!!!!?? i weź zrozum lekarzy....to co ona ma przestać kaszlać, czy kaszlać aż wszystko jej spłynie-wykrztusi...wiesz o co mi chodzi;-).........

A teraz zmienie temat, wczoraj wszyscy poszli spać a ja włączyłam sobie horror-ale się bałam!!!! cholercia jak małe dziecko....oglądałyście "SMAKOSZA 2" ?? dobry!!!! nie wiadomo jak mocny nie jest, ale jak jest ciemno i siedzicie "same" to można się" bać":laugh2::laugh2:
kurcze na pewno ten film na moje maleństwo dobrze nie wpłynął-no chyba że smacznie spało:-p ale ja kocham takie filmy i ten strach-bać się na nich:)

Zebrra krem do ciała z czego??:szok::szok::szok: odstrasza mnie to:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: ale opinie są ciekawe, cena też jest kusząca, pożyjemy zobaczymy, najpierw niech mi się skończy balsam do ciała:tak:

A co do aptecznych specyfików polecam do ust
Herba Studio, Balsam do ust Tisane - drogeria internetowa Esentia.pl

jest świetny, sama kupiłam, bo kiedyś czytałam o nim, zapach miodowy-słodki, i jest rewelacyjny, nawet hamuje "rozwój "opryszczki:tak: wierzyć mi się nie chciało ale mi pomógł...no i raz tylko zowiraxem ją posmarowałam a tak to ten balsam,na pęknięte usta i tak na codzień:tak:

Hej dziewczyny :-) Pamiętacie mnie jeszcze ????? ;-) Ostatnio mnie długo nie było ale to dlatego, że załatwiam jeszcze sprawy z siostrą, a poza tym przeziębiłam się troszkę i mąż nie każe mi wstawać z łóżka :tak: Ale dzisiaj musiałam bo byłam u dentysty ;-) Postaram się częściej zaglądać, ale mężuś zabiera mi laptopa do pracki i nie mogę od rana siedzieć na necie (przez zakaz wstawania z łóżka).

A ostatanio byłam u gienia i wszystko w jak najlepszym pożądku i ze mną i z dzidzią !!!!!! No i oczywiście chciałam się dowiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka ale ja to chyba mam pecha bo nasze maleństwo znowu się tak ułożyło, że nic nie mogliśmy z lekarzem dojrzeć ;-) hihi ja to mam szczęści :-D

Marika ja "Smakosza 2" oglądałam i uważam że super film, a bardzo z horrorów lubię "13 duchów", ale jakoś odkąd jestem w ciąży to nie ciągnie mnie do takich filmów ;-)

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
dev181pr___.png
[/url]

Marika, na twarz spróbuj (też z Esentii) olej z wiesiołka firmy GAL - juz o tym pisałam, na takie liszajowate, suche placki powinien pomóc. No i kosztuje grosze..

Nie było mnie kilka dni, bo wyjechaliśmy na weekend, duzo miałam teraz zaleglości do przeczytania na forum, no i widzę że nikt za mną nie tęsknił.. :-( ;)
Co do facetów, to ja uwazam ze nie ma co tłumaczyc gościa i jego wybryków, tylko i wyłącznie tym, ze "oni tacy są" i "dziecko musi miec ojca", pewnie ze musi, ale nie za wszelką cenę, jesli dziewczyna czuje się nieszczęsliwa czy ponizana to powinna z tym walczyc bo inaczej na dziecku się to odbije tak czy siak!

No właśnie...
Kiedy właściwie wiadomo co się w brzuchu rozwija?? Ja mam USG co miesiąc i dopiero w zeszłym tygodniu dało się dostrzec cokolwiek. Ale to cokolwiek :cool2:było bardzo wyraźne i jestem pewna :-D:tak:!

Ja mam termin chyba najwcześniej, bo 02 lipca. Pewnie wy też się niedługo dowiecie i koniecznie się pochwalcie.

Wiem, że katar potrafi zamęczyć, nie wiem co ci poradzić. ja używałam otrivin, jest bardzo skuteczny, ale chyba przegięłam, bo miałam potem bardzo wysuszoną śluzówkę i mi nosek krwawił.

Fajnie, że już macie malutkie dzieciaczki... Też bym chciała! Ale nie jestem taka zielona... Mam 8-letniego brata. Moja mama była tylko 2 tygodnie na macierzyńskim, a potem opieka przypadła mnie.. ale i tak się boję, czy dam radę z maleństwem... :szok: Chyba już mi się wszystko zapomniało...
Pozdrawiam

Witaj Negri i Bazylko-pamiętamy, i tęsknimy:tak:;-)
Negri jak siostra się czuje? A co do filmu, chyba wypożyczę lub ściągnę te 13 duchów...bo chyba nie widziałam??.....:dry:

Bazylia w środę jadę po wyniki to wlecę do apteki i zapytam o to co piszesz, bo muszę zrobić coś z tą twarzą....nawet jak smaruje buzie kremem dove to w tym miejscu mnie strasznie piecze.......

Dziewczyny mam fajny link, wypełniacie taką ankietę.i 3 razy w roku dostaniecie gratis gazetkę i próbki(ale tego nie jestem pewna różnych pierdół)
link jak chcecie wiedzieć coś więcej:
Ty i Twój Dom

reklama
WIATM ŚLICZNOTKI
Dziękuję za pocieszenia, ale jak sie wali to się wali......zobaczymy.:no:
Wróciłam własnie z wyników, byłam tez w przychodni i słuchałam bicia serduszka mojego maleństwa......CUDOWNE:-) :-)

Jeśli chodzi o katar to ja mam odgrudnia, byłam nawet u otolaryngologa prywatniE:wściekła/y: :wściekła/y: ale mnie pocieszył,że to częsta przypadłość w ciąży i spowodowana jest chormonami i żeby delikatnie stosować krople, lepiej sól fizjologiczną:-) MA MINĄĆ OK 6 MIESIĄCA!!!!
Do twarzy używam niwea.I jest oki.
W środę lece z wynikami to może usg mi zrobi??????fajnie by było:-) :-)
POZDRAWIAM, TRZYMAJCIE SIĘ CIEPŁO!!!!!
Acha i jeszcze coś , jak wyniki będą dobre to w czwartek do pracy.......może minie mi depresja?????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry