reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Hej!
Ale miałam pracowity poranek! Odwiozłam kuzyna do Katowic na samolot do Irlandii. Wylatuje do pracy i do swojej ukochanej. Zazdroszczę mu! A ja ciągle w tej dziurze gdzie nie ma nawet porządnego sklepu z ciuchami dla niemowląt. Wszystko zamykają i otwierają same banki, kredyty i s klapy z telefonami. Reszta upada.
Po powrocie poszłam do mojego szefa i powiedziałam, że do rozwiązania nie wracam. Teraz siedzi i szuka zastępstwa za mnie na ten okres, przyjąl to bardzo dobrze :-D. W czwartek idę tylko przeszkolić mojego zastępcę i wolność!! Pewnie zanudzę się w domu na śmierć hihi.

Marika - oglądałam "Smakosza 1 i 2" - fajny. W ogóle jestem miłośniczką horrorów. Ja oglądałam dwa dni temu "Piłę III" - tragedia, sama krew i poobcinane kończyny hihi. Polecam te "13 duchów"!
Co do twarzy to u mnie masakra! Cały czas wyskakują jakieś nowe rewelacje a mój tata jak na złość zawsze pyta przejęty, co mi się stało na twarzy :wściekła/y:.
Czy stosujecie już jakieś specyfiki na rozstępy?? Ja ostatnio byłam w kosmetycznym i babka powiedziała mi, że nie powinnam stosować innych środków, niż tych z przeznaczeniem albo tylko dla ciężarnych albo tych dla dzieci. Teraz używam balsam do ciała i płyn do kąpieli Nivea Baby, a do twarzy krem Nivea na dzień i na noc. Boję się smarować jakimiś "pierdołami" bo to wszystko przenika przez skórę. Może to przesada??

Aśka_24 - witamy! Fajnie, że znasz już płeć. Ja może poznam w czwartek...

reklama
Aniu mi kosmetyki nivea nie służą, ani kremy, ani szampony i odżywki do włosów bo zaraz dostaje łupież -a dwa mam jakieś pozlepiane włosy po tym....eeee, a jak kupiłam balsam do ciała ten biały nawilżający-to mi zapach nie odpowiada.
Co do rozstępów jest szeroki wybór:na rozstępy
i do piersi do biustu i dekoltu
a ja używam :
Ciało - skuteczne ujędrnianie

a co do tego że niektóre składniki szkodzą-sama nie wiem, ten temat był już poruszany...są różne opinie, ciąża jest już na tyle dojrzała że raczej za mocno-a nawet wcale nie zaszkodzi, to są śladowe ilości... .

Rany zniknęłam tylko na troszkę, a Wy poszalałyście mocno... Kurczę jak siedze przed kompem to nikogo, jak zniknę, to od razu wszystkie się pojawiacie :)
Marika stodal i sinecod razem dziwne... Chociaż często lekarze każą dawać wykrztuśne w ciągu dnia, a przeciwkaszlowe na noc, żeby dziecko się w nocy nie męczyło...
Co do tego specyfiku, to wiem, że brzmi okropnie, ale jest rewelacyjny w działaniu...
Bazylia, oczywiście że tęskniłyśmy, zresztą ja tęskniłam za wszystkimi, bo w weekendy straszne pustki na forum...
Na rozstępy polecam w dalszym ciągu Mamma Mia Ziaji naprawdę skuteczna rzecz...
Nie wiem co jeszcze miałam napisać, więc póki co wystarczy... :)

Potwierdzam, kupiłam tą Mamma Mię i rzeczywiście skóra jakaś taka po niej naprężona, gładka.. podoba mi się. Dokupiłam jeszcze balsam na resztę ciała, też Ziaji - Herbika Plant winogronowy i jestem bardzo zadowolona (nie wspomnę już ile zaoszczędziłam nie wywalając kasy na drogą Mustelę).

Aśka_24Witam!!! I gratuluję!
No dziewczyny,człowiek to się zawsze tak nawkurza,a potem się z tego smieje...Eh...Pogodziłam sie z moim...W końcu będzie moim mężem...A dzieki wam,co poniektórym juz doświadczonym męzatkom,wiem,że tak już musi być...
Zebrra ja od początku ciązy mam pod nosem i naokoło ust czerwoną suchą skórę,bardzo brzydko to wygląda.Siedzę w domu,więc nie przejmowałam się tym za bardzo,ale za 2 dni kończy mi się L-4,a puder juz tego nie zakrywa,muuuuuu,brzydka mamusia.... :-(

Jeśli chodzi o oglądanie horrorów, to mnie na początku ciąży ciągnęło strasznie (przez 2 miesiące)...A teraz dziecko ma już tyle wrażeń przez swoją zanerwicowaną mamusię,że sądzę że wystarczy..... ;-)

Anna_79 przyjedż do Bielska na zakupy!!!POlecam producenta odzieży i pościeli niemowlencej na ulicy Grażyńskiego 40,niedaleko SFERY.Bardzo tanio!!

Czy u was też ciągle taki bałagan? ja zaraz ocipieje z nerwów, wszędzie paluszki, ciuchy, młoda poszła na podwórko-teraz wygląda jak by się taplała ze stadem świń.....mój mąż też cały umazany grzebie coś przy aucie(a młoda razem z nim....o losie za co ta kara...) będzie znowu sterta prania, prasowania, o odkurzaniu czasem 2 razy dziennie nie wspomnę(uroki wiejskiego życia...)
Nie cierpie bałaganu-chociaż sama go czasem robie, ale lubię jak jest w miarę schludnie....

Mam pytanie, jaką pijecie wodę mineralną?? Ja" żywiec" i" mama i ja" pytam bo kobiety w ciąży mają manię na żywca.....byłam w szpitalu co pokój to na stoliku woda żywiec:), rodziłam Ole wszystkie woda żywiec....:szok::szok: sama ją pije...

marika-ja to samo widziałam, jak rodziłam Krzysia każdy pił wode żywiec, rozreklamowana była strasznie, posiada atest instytutu....itp.
Teraz pije co popadnie, głównie wode niegazowana, wieczorem mleko z miodem.

Dziewczyny odczuwam ogromne zmęczenie i senność:nerd: ....Leże w łóżeczku i mi się oczy zamykaja.....instynkt matki nie pozwala mi jednak zasnąć (KRZYSIO).;-) ;-)

Tak mi dobrze i spokojnie w domku o tej porze, tylko ja, Krzysio i dzidzia(najnowsza nazwa na dziecko w brzuszku).

Jadłam dziś kopytka z sosem pieczarkowym (podwójną porcję):szok: :szok: :szok: :szok: PYSZNE!!!!!!!!! a teraz czekam na bigos od teściowej.PASIBRZUSZEK Z NAS:baffled: :baffled: :baffled:

A ja się wściekłam właśnie... niby kobieta w ciązy zarabia 100% beąc na zwolnieniu...dupa...ja dostałam prawie 1000 mniej... jestem taka zła...zadzwoniłam do HR i dowiedziałam się, że jeśli poszłam na zwolnienie, a od poprzedniego nie minęło 3 mce, to średnią wylicza się z 12 mcy, ale do tamtego zwolnienia, a jeśli wcześniej też byłam na zwolnieniu w ciążgu 3 mcy to znowu ta średnia wyliczana jest z wczesniejszego okresu... A ponieważ ja odkąd zaczełam pracę w tej firmie nigdy nie było miedzy zwolnieniami czasu większego niż 3 mce, to na moją średnią pensję bierze się pod uwagę dwie pierwsze kiedy byłam na okresie próbnym... nie wiem czy cokolwiek zrozumiałyście, jeśli nie, to wybaczcie, bo wściekła jestem strasznie...

Ewa ja też dziś miałam kopytka z kapustką i kiełbaską:) pycha i też zjadłam dokładkę:-p
Też lubię czasem te spokojne chwile w domku, pije kakao , leże pod kocykiem, oglądam tv lub czytam książkę, a mała ogląda bajkę lub koloruje, jest miło:tak:

Jutro mój znowu jedzie sobie na kilka dni:sick::-(, a ja po tym wczorajszym horrorze sama w domku:szok: jeszcze mnie coś zje....hihihihi (ciekawe kto mi pójdzie w nocy do piwnicy dołożyć do pieca..hehe:eek: :errr:

reklama
Zebra nie znam się na prawie pracy itp....:-( ale dowiedz się czegoś więcej czy firma postępuje zgodnie z prawem nie wypłacając ci 100 procent, bo coś tu nie pasuje, co ma okres próbny do zwolnienia?? okres próbny to okres próbny-coś mi się nie wydaje aby oni mieli racje!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry