reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Zebrra, i jakie miałaś pomysły na imię dla chłopaka? Bo my z tym mieliśmy największe problemy, co już jakieś wybraliśmy, to zawsze zaraz znalazł się powód, żeby go nie wybierać. Więc oby to jednak była Bułka! ;)

No dziewczynki, prosze mi tu nie krytykować Zuzi, bo jak wpadnę i zrobię awanturę... :))))

A tak na powaznie, to sprawa imion jest tak indywidualna, że i tak każda z nas wybierze to co jej się podoba, nie patrząc na zdanie innych...

Zebrra mi Zuzka się bardzo podoba i tak chciałam dać na imię dziewczynce. A w ogóle tak nazywa się kot mojej mamy :-p i jest wredny :wściekła/y: A ja chyba będę walczyć o Wiktora Michała (drugie po tatusiu ;-) )

Dopilnuję, dzięki, ale nadal nie rozumiem co to znaczy, że dostaje się 100%, a w praktyce trochę mniej :-)
Ankami, a zdradzisz nam Wasze imię?
My dla chłopaka od samego początku (niemal od chwili gdy się poznalismy!) nie mielismy problemu, miał być Marcel, po Duchampie ;)
A z kolei przerabianie Marcela na Marcelinę kompletnie mi nie pasuje.
Zebrra, wiem o co Olafowi chodzi z tymi krótkimi imionami, mi też trochę się nie podoba trzyliterowe, za krótkie jest po prostu :) To tak jakby było od początku zdrobnieniem. Ale nic innego już nie przychodzi nam do głowy, miała być kiedyś Marianna, ale przestało mi sie podobać.. Basia w koncu tez mi jakos nie leży.. Na pewno nie chcę takiego, które często powtarza się w wyborczej przy nowonarodzonych dzidziuśkach, potem cała klasa tak będzie miała na imię. Nie nazywajcie dziewczynki Julia, bo to już zakrawa na jakiś żart :)

Zebrra, ja wcale nie krytykuję Zuzi - napisałam tylko z czym mi się kojarzy (no i jeszcze z Zuzanną z piosenki Jak wolność to wolność), a wiadomo, że i tak moje zdanie nie będzie miało najmniejszego wpływu na Twoją decyzję.

Bazylia, w sumie mogę zdradzić, tylko jak już zdradzę to ma się urodzić Bułka! ;) Będzie Łucja i też nikt mnie od tego pomysłu nie odwiedzie.
My dla chłopca odkąd się poznaliśmy chcieliśmy Maksymilian, ale wtedy nie było ono jeszcze tak popularne. No i teraz przy ciąży bardzo szybko odpadło.

Natomiast faktycznie Julek jest zatrzęsienie, ale ostatni krzyk mody to chyba Oliwia i Oliwier sądząc po imionach jakie typowały styczniówki, lutówki i marcówki.

Aha Bazylia, a co do imion po naszych "wielkich" to już ostatnio dla chłopaka nawet zaproponowałam August po Strindbergu i Mariusz zaakceptował, ale Bułka to Bułka ;)

reklama
Mnie imona męskie podobają się bardziej niż żeńskie, zdecydowałam, że dla chłopaka na cześć mojego Taty będzie Jaś (też sporo w ostatnim czassie), a podoba mi się jeszcze Oskar, Bartosz...

Bazylia dostajesz 100% z ostatnich 12 mcy, ale jeśli w ciągu ostatnich 3 miesięcy byłaś na zwolnieniu, to 12 miesięcy bierzesz sprzed tamtego zwolnienia... i tak dalej wstecz... u mnie okazało się, że nigdy nie miałam większej przerwy między zwolnieniami niż 3 miesiące, więc cofali się wstecz i doszli do okresu próbnego, kiedy zarabiałam o 1000pln mniej... i dlatego dostaję mniejszą pensję... nie wiem czy logicznie to tłumaczę...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry