reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
I dlatego dziewczyny przy porodzie powinien byc ktoś bliski mąz, mama, przyjaciółka, siostra żeby im na ręce patrzeć... :tak: a my tez nie możemy byc zbyt łagodne i poddawać sie tak łatwo Ja teraz już nie będe przyjmowała wszystkiego z uśmiechem na ustach... po pierwszym porodzie wiem że byłam zbyt spokojna a wszystko mogło się skończyć źle... na szczęscie miałam ten komfort że trafiłam na dyżur mojego lekarza dzięki któremu dostałam znieczulenie zzo... i traktowali mnie dobrze...

Jutro mam najazd teściów... chyba muszę posprzatać zeby się nie poprzewracali jak tu wejdą... :-D

No właśnie ja tam rodziłam, co prawda miałam cesarkę, ale rzeczywiście jest duży nacisk na porody naturalne, no i na karmienie piersią też, co niestety wielokrotnie kończy się depresją młodej mamy, która nie daje rady karmić, a mimo silnych nacisków na naturalne karmienie nikt nie chce jej pomóc...

Osobiście twierdzę, że każda mama może wykarmić dziecko, ale bardzo, bardzo wazne jest to, żeby miała w tej kwestii pomoc!!! Tam niestety często jej brakowało...

No właśnie:eek: A w MSWiA:
położna - 600zł
ZZO - 650zł
poród rodzinny - 150zł
pojedyńcza sala porodowa - 300zł
pojedyńcza sala poporodowa - 300zł/dobę

hmmm ja tu czegos nie rozumiem... :confused: dlaczego ja za nic nie płace... poród rodzinny i sala jednoosobowa bezpłatnie, zzo też, sala jak wypadnie, ale jednoosobowa na oddziale połozniczym też bezpłatna... jak się chce taką salę... ja chyba wole leżeć z kims, zawsze raźniej... :-)
A położna ok 400 PLN ale to juz się szuka na własną ręke...

Ja nie rozumiem że wogóle są ceny? :szok: Przeciez mówicie o Szpitalach państwowych a nie o prywatnych klinikach, u mnie w prywatnej klinice są ceny porównywalne ale oni mają tez umowę z kasą chorych więc mozna zupełnie bezpłatnie tam rodzić, tylko jest opłata ok 30 PLN za nocleg dla tatusia :-) po prostu dostaje rozkładane łóżko i śpi na sali z mama i dzidzią...

reklama
Niestety takie są realia i raczej tego nie zmienimy, w wątku "poród-co, jak i za ile" wkleiłam link do artykułu na temat zniesienia opłaty za poród rodzinny w jednym z W-wskich szpitali, więc to już krok do przodu :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry