reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

witam się w sobotnie popołudnie:)

Witam także nową koleżankę:)

Mam cudowny nastrój była u mnie Nicoya:) odwiedziłyśmy jej sklep i zrobiłam zakupki, kupiłam koszulę do szpitala-ale już będę z niej korzystać, stanik do karmienia itp:) jestem bardzo zadowolona:);-)

Karinko ale dawno cię nie było:szok::-p no wiesz!:baffled::happy:
Co do brzucha ja tak mam po wysiłku tzn twardnieje mi czasami wieczorem jak w dzień się napracuje przy czymś..za duże przeciążenie..i jeszcze objawem przemęczenia są u mnie skurcze łydek-jednak trzeba wypoczywać jak najwięcej:tak: a wiem coś o tym że przy dziecku nie jest łatwo:-(-chociaż ja mam ten komfort że obok jest babcia więc Olą się zajmie ale to też nie zawsze...

Mila co do testu na Hiv masz rację dobry lekarz powinien zlecić bo nikt nie wie czy jest nosicielem..to może dotyczyć każdego-ale za to się płaci?
myślałam że takie sprawy to anonimowo i za darmo ...
Anna cierpliwości zdrowsze truskawki będą już w czerwcu:) a za te pewnie majątek zapłaciłaś co?:confused::baffled:

Dobra idę na spacerek z Olą:)

reklama
... ale lekarka chyba jednak nie za dobra, bo np. poziomu glukozy nie zbadała. No i sama USG nie robi tylko odsyła do lepszych specjalistów...
Aniowa, badanie poziomu cukru lekarka powinna Ci zlecić bezapelacyjnie. Jeśli tego nie zrobiła, to rzeczywiście błąd. Za to fakt, że nie czując się dobrze w USG, odsyłała Cię do specjalistów, świadczy tylko na jej korzyść. Tak naprawdę to niewielu ginekologów potrafi dobrze czytać obraz z USG, ale większość się do tego w życiu nie przyzna, bojąc się, że pacjentka odejdzie do kogoś innego. I robią sami to badanie, często nie zauważając jakichś problemów lub wprost przeciwnie - wynajdując nieistniejące i niepotrzebnie stresując pacjentkę.
Marika, testy na HIV spowszedniały jak każde inne badanie - nie towarzyszy im już atmosfera sensacji (jak dawniej). Kiedyś robiono je niemal w tajemnicy, dziś wykonuje się je rutynowo, imiennie i bez żadnego zawstydzenia. Niektóre szpitale wręcz żądają, żeby przed planowanymi poważniejszymi zabiegami operacyjnymi dostarczyć im wynik takiego badania. A co do płatności, to tak jak w wypadku każdego innego badania: jeśli zleci Ci je lekarz na NFZ, nie płacisz, a jeżeli robisz je prywatnie - to owszem. Oto "bezpłatna polska służba zdrowia" ;-).

Marika- żaden majątek, 3 zł na promocji.
Pyszne są pyszne! Jak ciężarnej coś się bardzo chce to wówczas okrutnie smakuje.
Tylko z kalarepką przesadziłam - zjadłam dwa, wielkie okazy i teraz mnie brzusio boli :-(

U mnie w mieście nie ma gdzie kupić koszul dla ciężarnych, do szpitala. Takie zwykłe rozpinane do połowy na guziczki wystarczą?? Czy muszą być jakieś specjalne??

Aniowa - to faktycznie możesz sobie prezent zrobić. Mój termin jak się przesunie do tyłu to też będę miała prezent imieninowy :tak:
Kacperek - bardzo mi się podoba dla dzieciaczka. Tylko dla starszego wydaje mi się takie nieodpowiedzialne, dziecinne imię. Duszek Kacper ;-) . Ale to tylko moje odczucia i moje skojarzenia.

Karinka - mój synek też czasami ma leniwe dni. Bywa tak, że kopie co jakiś czas, a bywa także tak, że "nie odzywa się" przez kilka godzin. Dzieciaczki też muszą od nas odpocząć widocznie ;-)

Dzisiaj wielkie lenistwo. Leżymy z mężulkiem do góry brzuchami. Tak jak w piosence "na tapczanie siedzi leń, nic nie robi cały dzień..." :-D :-D :-D

anna ja Ci powiem z własnego doświadczenia że mam jedną koszulę taką "lepszą" właśnie do karmienia z dziurami na piersi takimi wiesz..po bokach przekładanymi..,śpisz a cyc Ci się "wyślizguje" i cyc leży obok:baffled::baffled: a jak ktoś wejdzie to czy ja wiem czy to taki miły widok(np w szpitalu..-no chyba że masz pod spodem jeszcze stanik..ale w domu korzystałam...-teraz ją pewnie wezmę do szpitala bo zabiorę stanik ale bez stanika ta koszula się nie nadaje:tak:
A dziś właśnie kupiłam taką fajną jasno-zieloną z owieczką na guziczki do połowy-i jestem z niej dumna:):tak:
Zaznaczam że to moje zdanie na temat koszul z dziurami..bo są kobietki które są zadowolone:tak: pisze tak w kółko o tym staniku bo ja pierwsze 3 dni nie miałam mleczka-tak bywa po cesarce i nie miałam w szpitalu cyckonosza:dry: ale jak jest już pokarm to bez stanika ani rusz bo wycieka..i musisz go mieć aby wsadzić w niego wkładkę laktacyjną....kurczę ale namieszałam mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi:);-)
więc podsumowanie taka z guziczkami też w zupełności wystarczy:tak:

Hej witam Was wszystkie dzisiaja nową koleżankę także :-) Nie krzyczcie ale ja i tak dzisiaj nie będę siedziała bo jestem mega zmęczona, wyszłam o 8 z domu i dopiero teraz wróciłam i ciągle na nogach :-( Ide się położyć bo jestem padnięta :-( Do jutra dziewczynki

Dzięki wszystkim Forumowiczką za miłe powitanie :)
A ja idę zaszaleć z mężykiem (wielkie szaleństwo w wydaniu ciężarowym, czyli prawie "piżama-party" zwane również "emeryten-party" u znajomych) wielkie obżarstwo (już nie opilstwo), filmy i gry. Trzeba korzystać póki czas i siła :)
Miłego wieczorka wszystkim!

Hehe wszystkie gdzieś ulotniło...
My dzisiaj też mamy takie prywatne party. Cały dzień w łóżeczku wygłupiamy się jak dzieci. Na moje pytanie do męża co robimy, ten odpowiedział, że bawimy się. I bawiliśmy się cały dzień (niestety same grzeczne zabawy) m.in. w program "Jaka to melodia" czy w gilgotki. Takie to stare a takie głupie. Za niedługo się skończy "nicnierobienie" :-D
Obżarliśmy się na dodatek jak dzikie świnie :baffled:

Marika - to ja sprawie sobie taką z guziczkami. Ta na dziury mi się nie przyda, bo mi nie ma co wypaść :-D.

Negri - odpoczywaj!!!

Miłej nocki lipcóweczkom! Do jutra!!!

reklama
anna to jak nie ma co wypaść to możesz bez obaw ją nosić:);-) ale na guziczki jakaś fajowa to i na później się przyda:tak:
Ja właśnie gotuje kaszkę, łóżko pościelone, kaloryfery grzeją jest miło zaraz też idę nynać..ale jeszcze posiedzę troszkę w necie i poczytam o ciążach, porodach itp:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry