• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

jazztina hahaha no to że go wogóle nie mam... wstałam, kawusię z mleczkiem popijam od ponad godziny i NIC jeszcze nie zrobiłam, oprócz tej kawy i wizyty w toalecie :-)
to i tak już jest coś:-) , jesteś w ciąży, taki relaks też Ci się należy,
a ja muszę zaraz wyjść, więć żegnam sie do wieczorka, miłego dnia dziewczyny, nie przepracujcie sie dzisiaj

reklama
Hej! Witam o poranku.
Ja też dzisiaj będę zagoniona. Teraz jedziemy na zakupy spożywcze a później na zakupy dla mnie i dla dzidzi. Dzisiaj wielkie poszukiwania szlafroka, koszul nocnych oraz będziemy wypatrywać wózeczka dla małego. A po powrocie czeka nas wielkie sprzątanie mieszkania.
Trzeba przygotować mieszkanko na święta. Oj, i jeszcze kościółek wieczorkiem. Jak ja na to wszystko znajdę czas???

Macie może jakieś pomysły na ciekawe pomalowanie jajeczek???

Miłego dnia. Nie przemęczajcie się!!! :-)

Witam lipcowe mamusie :-) Przyjmiecie jeszcze jedną szczęśliwą przyszłą mamusię do Waszego grona? Ja mam termin na 05.07.07, ale coś mi się wydaje, że dzidzia nie zamierza się śpieszyć z przyjściem na świat ;-) Płci też jeszcze do końca nie znam, gdyż kruszynka okazała się być nieśmiała i nie chciała pokazać co ma między nóżkami :-)
pozdrawiam

Witaj Arika !

Anna - z moim kręgosłupem jest coraz gorzej... Kogut mówi, ze skomlę przez sen bardzo i chyba to dlatego, że mnie kręgosłup tak boli i biodra... Też się często budzę z płaczem - ponoć ciężarówki mają mocniejsze sny...

A jak sobie radzicie z przygotowaniami do świąt??
Jesteście z tym same, tak jak ja??
Ja właśnie dzisiaj firanki piorę, potem jedziemy po południu z Kogutem po jakieś zakupy spożywcze, a potem gotowanko... Zrobię sałatkę, faszerowane jajka, piekę karczek (moja specjalność), bigosik, no i koniecznie barszczyk w sobotę ze święconki. A ciasta z cukierni - tylko Kogutowi karpatkę upiekę, bo on bardzo lubi, a kupiona nie taka dobra... O matko!!! Kiedy ja się z tym wyrobię??
Jak macie jakiś sekretny przepis na udane i nie przemęczone święta, to podajcie... :-(

WITAJ ARIKA!!!!!

Asiu ja mam taki sposób, poprostu wszystko robimy od dwoch tygodni...(sprzatanie, pranie, firanki).
już dziś upiekłam karkowinke,
leżała od poniedziałku w solance,teraz piecze się szyneczka, na jutro tylko schab mi zostanie(gotowanie), co do ciasta to zrobię sernik a reszte mama piecze i już!!!!!!!

wutam nowe mamy na forum!!!;-)
u nas przygotowania do swiat ida pelna para wiec malo wchodze na BB :-( ..
ja z dnia na dzien czuje sie coraz ciezej zgaga coraz mocniejsza oddycha mi sie coraz gorzej...wiec chyba juz czas najfajniejszy w ciazy mija teraz bedzie coraz cięzej...ale coraz bliżej :tak:
wiec milego dnia wszystkim i udanych przygotowan:)))

..
ja z dnia na dzien czuje sie coraz ciezej zgaga coraz mocniejsza
)

ej ja mam to samo-zaczyna się zgaga:-(
Wróciłam z zakupów-nic prawie nie kupione a kupa kasy gdzieś wywędrowała..heh...
Ja mam do zrobienia sałatkę z ryżem i tuńczykiem, i piekę babkę, resztę tzn szynka w galarecie, bigos(już zrobiony) ciasta, jajka faszerowane to moja teściowa ze szwagierką robią:):-p ale mam dobrze, pod tym względem fajnie się mieszka obok teściowej:laugh2:

I widzę że na zająca mamy nową ciężaróweczkę:) ;-) Ariko witaj!!! jak znajdziesz chwilkę to napisz coś o sobie..np skąd jesteś i czy to twoje pierwsze maleństwo? czy masz już małego smyka?(ale jestem ciekawska-wybacz:-p)
Dobra i ja uciekam, czas zabrać się za porządki...do roboty marsz!!:zawstydzona/y::laugh2:

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie :-) Co do pytań to mam 25 lat, w zeszłym roku ukończyłam studia i zaraz po obronie zaszłam w ciążę - więc pracy też nie zdążyłam znaleźć i siedzę z dzidzią na razie w domciu ;-) To moje pierwsze dziecko, i przyznam, że nie planowane, gdyż cały czas do tej pory żyłam w przekonaniu, że nie będę mogła mieć dzieci :-( a tu proszę - kinder niespodzianka :-)
w razie dodatkowych pytań - chętnie odpowiem :tak: pozdrawiam lipcowe mamuśki :-)

reklama
MAM DZISIAJ STUDNIÓWKĘ!!! I chyba nawet jeszcze się zmieszczę w swoją ciążową małą czarną :-).
Miałam powklejać wczoraj zdjęcia Malutkiej, ale pierwsze zajęcia ruchowe w szkole rodzenia (a potem jeszcze wykład) tak mnie wymęczyły, że po powrocie do domu padłam jak kawka. Ale dziś wypełniłam obietnicę :-).
Marika, no właśnie po to masz wykupić same jazdy, żeby wróciła Ci pewność siebie za kierownicą. To jest chyba najlepszy możliwy sposób.
"Jarek = portfel, w dodatku pełen"... :-D:-D Żeby tylko Twój mąż nie wszedł na forum i tego nie przeczytał :-D.
Jazztina, spróbuj ugotować szparagi w mleku albo w mieszance mleka z wodą (1:1), zanurzając ich łodyżki, a czubki pozostawiając nad powierzchnią płynu. I polej je roztopionym masłem z płatkami migdałowymi. To jest dopiero smakowy odlot! ;-) Szczawiany chyba neutralizuje kurze białko - możesz dodać do sałatki gotowane.
Nicoya, ja też mam na razie w domu bajzel :tak:.
Ewa, to ten sam odkurzacz, który Wam kiedyś polecałam. Powinnaś być z niego zadowolona.
Arika, witaj. Skąd jesteś?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry