reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

A Wy od bladego świtu o dentystach!!!!

Aśka- tekst świetny!

To jeszcze coś z dowcipem:

Pyta facet swojego kolegę o dobrego stomatologa.
Tamten mu odpowiada:
- Znam swietnego, ale on jest Anglikiem.
- Spoko, spoko, poradzę sobie.
Przychodzi więc na wizytę, siada na fotelu i pokazując
lekarzowi szczękę mówi:
- Tu!
Dentysta wyrwał mu dwa zęby.
Na drugi dzień znów się spotykają i pierwszy mówi:
- Kurcze, jakiś głupi ten dentysta. Ja mu pokazuję bolący ząb,
mowię "tu", o on wyrywa mi dwa...
- Ale ty głupi jesteś. "Two" po angielsku znaczy dwa...
- Aaa, trzeba było tak od razu, następnym razem coś wymyślę.
Przychodzi więc na wizytę, siada na fotelu,
wskazuje ząb i mówi:
- Ten!
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Fasolek - współczuję cukrzycy ciążowej! Możecie teraz przygotować dla reszty lipcówek jakieś pyszne, dietetyczne danie!

Ewa - gratuluję wytrzymałości!

Uciekam po wyniki morfologii i moczu. A przy okazji zahaczę o lodziarnię ;-). Miłego popołudnia!

reklama
Zeberrka , Fasolek no to chyba się zjednoczymy, bo u mnie cukier na czczo 78 a po godz 161, ale dzwoniłam do mojego gin. i powiedzial ,że takie badanie po godz to cyt "o kant d...", że musze wiedzieć ile mam po dwóch , jeżeli wróci do normy to ok. więc na razie się nie martwie, a jeżeli już to też chyba nie koniec świata:szok: :confused: :laugh2:

Jazztina damy radę :tak: ;-) Byle się nie załamywac i odganiać złe myśli!!!!!
A tak poza tym to mi dzisiaj gin nie powiedziała,ze po 2 godz jak wróci do normy to ok.Oni nam chyba sępia informacji :wściekła/y: :wściekła/y: ale mnie to wkurza!!!
A Ty bedziesz to powtarzać??To nie szkodzi maleństwu??

tak Fasolku, jutro u gina mam ustalić, gdzie zrobię badanie
musze się przyznać że sama poszłam na tą krzywą cukrową i żąłuje że od razu nie wzięłam 75g, chociaż mój lekarz mówi że i przy 50g mogli mi zrobic po dwóch godz, powiedział żebym się nie martwiła bo w ciąży taki wynik po godz o niczym nie świadczy i tak naprawdę nadal nic nie wiemy, wierzę mu bo to naprawdę dobry specjalista, czuję że nie interpretuje wyników książkowo, tylko ma pojęcie jak to wygląda w praktyce, a poza tym myślę, że jeżeli nawet a będziemy przestrzegać diety to wszystko będzie ok

gdzie się podziewa mila? o Bazylce nie wspomnę bo ta chyba zapomniała o nas buuuu a Alkmena i Ankami?? bunt czy co??:confused::laugh2::-p(nie wiem czemu ale nigdy nie mogę załapać która to która Alkmena Ankami hehehe:szok::laugh2:
Ważne że i z jedną i drugą się dobrze pisze:);-)

Jestem padnięta dziś sobie zafundowałam takie spacerki że przez tydzień mogę leżeć..
jazztina to musisz teraz chyba tydzień odczekać i zrobić to 75g...dla świętego spokoju co ci zależy rób!!!

Ewcia ja też mam 30 wizytę z usg a na którą idziesz? ja na 16..
mykam Myć moją córcię bo maruda marudzi...i sama się położę..jest dziś coćś ciekawego w tv??
dobranoc dziewczyny!

reklama
Marika o tej porze dobranoc??? Rany... Kochana niedługo o 15-ej będziemy się żegnać :)

Fasolku mam glukometr, podawałam jakie mam wartościu cukru, bo mierzę 4 razy dziennie...

Jazztina, standardowo badanie wykonuje się najpierw 50g glukozy, a jeśli to jest podwyższone, to dopiero 75g glukozy... także u Ciebie wszystko odbywa się tak jak powinno być... Po dwóch godzinach bada się po dawce 75g a nie po 50g...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry