reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

aśka przykre że nie mozecie się dogadać... a za to prowadzenie auta po pijanemu to bym twojemu nakopała jak tylko bym mogła najmocniej... czasami faceci są tak bezmyślni...
nie zmusisz nikogo do rozmowy... jeśli tego nie będzie chciał - u nas kiedy takie sytuacje były że widziałam jak Duży unika rozmowy - pisałam maile do niego albo sms-y - spokojne z tym co mnie bolało - bez epitetów - i z zapytaniem by musiał odpisać....

Skórcze łydek kochana ma większosć kobiet w ciąży - mój gin poradził dwa razy dziennie zapodać sobie Kalivit uzupełniający braki potasu - bo od tego tak nas chwyta... jeść pomidorków dużo (już tu o tym kochana pisałyśmy) i powiem że jak zaczęłam brać K. to jak ręką odjął... a wcześniej potrafiły mnie takie złapać że wyginało mi wręcz całą łydkę na bok ...

reklama
Witam w zimny poniedziałek!!!

Aśka- ten horror z łydką to chyba każda przechodziła. Ja teraz zażywam Magne-B6, bo to wszystko przez niedobór magnezu w organizmie.
Wierz mi, ten ból da się przeżyć. Jak cię chyci to wyprostuj nogę przed siebie (nawet na leżąco) i palce wygnij ku górze. To naprawdę działa. Ostatnio udało mi się tym sposobem zmniejszyć ból i skrucić ten skurcz. Nadal boli ale mniej!
Musiałabyś przejrzeć też wątek, bo już o tym pisałyśmy. Dziewczyny polecały krem z Rossemana, który też ponoć zapobiega tym skurczom.
Dzisiaj trochę pokulejesz niestety, poćwicz tą nogę!!! :tak:

Miłego poniedziałku lipcóweczki!!!

no - włoski zrobione, pryszcze pięknie tapetą zakryte - patrzę w lustro i zastanawiam się skąd mi się ta uroda bierze buhahahah... mogę się zawinąć i jechać walczyć w ZUSie i w US o papierki [ugh!]

Anna - a mój stwierdził ze to brak potasu a nie magnezu - hehehe - co gabinet to inne zdanie?

Nicoya - ja tez miałam skurcze, ale teraz jestem przewrażliwiona. jak mnie ból wybudził ze snu to miałam wrażenie, ze znowu się coś "tam" niedobrego dzieje. I taki skurcz?? Gdzie się to produkuje?? Nie mogę dziś na nogę stanąć!! Smaruję nogi żelem z rossmana, co prawda nie puchną mi, ani nic, ale ten skurcz był niesamowity! A spróbuję jeszcze tego Kalvitu, jak radzisz. Może to coś pomoże, a pomidorków jem masę - uwielbiam je w sałatce z mozzarellą:tak:!!

Wiecie co? Dawno nie ćwiczyłam, może warto by znowu się porozciągać trochę?? Tylko boję się czy po tych wczorajszych i przedwczorajszych bólach to mi wolno. No nic, wypytam dzisiaj lekarza. A!! Ja też słyszałam, że skurcze to z braku potasu, ale kto je tam wie!!??

Nicoya, właśnie nie wiem z czego Buła czerpie tyle wartości odżywczych, bo mi naprawdę często zdarza się zapominać o jedzeniu...

Na piątek już mamy zaplanowane malowanie kącika Buły. Przed chwilą brat Mariusza pomógł mi przywieźć farby. Aż sama jestem ciekawa efektu.

uff.. wróciłam... ktoś kiedyś powiedział że ZUS to państwo w państwie - dzisiaj zgadzam sie z tym kimś całkowicie, wszystkie nerwy można stracić biegając od okienka do okienka i... nic nie załatwić.... grrrrrrr

ankami no u mnie malowanko i szykowanie pokoiku Malwiny pojutrze...:-D

Nicoya, niezła ta Twoja metoda uodparniająca na wykładowcę :tak:. Gdzieś czytałam, że pomaga także wyobrażenie sobie takiej osoby gołej jak święty turecki. A jak ma się stres przed przemawianiem przed szerszym audytorium, to najlepiej sobie wyobrazić, że mówisz do... tłumu golasów :-). Nie praktykowałam takich metod, ale kto wie - może rzeczywiście zdają egzamin? :-D:-D
Asiu, o skurczach już dużo pisałyśmy. Czasami rzeczywiście ich przyczyną jest brak magnezu, ale znacznie częściej, zwłaszcza w ciąży, winne są braki potasu. Najlepiej pić sok pomidorowy, bo te przecierowe zawierają bardzo dużo skoncentrowanej pulpy pomidorowej, arcybogatej w ten pierwiastek. Pomidorów w sałatce musiałabyś jeść naprawdę ogromne ilości. Te ćwiczenia to sobie na razie podaruj - przecież jeszcze wczoraj pisałaś o silnych bólach.
Rzeczywiście Moniczka ucichła... A nie pamiętam, żeby pisała coś o wyjeździe.

reklama
Rany Dziewczyny dopiero się umyłam... nic jeszcze nie zrobiłam, nawet pościel rozwalona leży, a na 16-tą zapowiedzieli się moi rodzice... no i miałam jeszcze ciasto rabarbarowe zrobić.. buuu tak mi się strasznie nie chce...

Nicoya, że Ci się chciało tak dzisiaj pędzić... :))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry