reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam!
U nas pogoda okrutna, ale zrobilismy dziś ognisko i zjedliśmy po kiełbasce PYCHA!!! To pierwsze w tym roku! Tylko wieje i zimno.. :wściekła/y: No i smierdzę wędzonką :szok:
Nicoya głowa do góry!

Anna ja to już ponad 10 kg mam na plus :-( zobaczymy jakbedzie dalej...

Skurczy łydek jeszcze nie mam ale pewnie sie pojawią. W poprzedniej ciązy miałam tak w 7 m-cu...

I znowu mam ten ból po prawej na dole, kłuje bardzo mocno... i przechodzi :confused:

reklama
GRUBELEK - JA CIĄGLE MAM TE BÓLE W PRAWYM DOLNYM ROGU, COŚ JAKBY POMIĘDZY JAJNIKAMI A WYROSTKIEM. NIE WIEM CZYM JEST SPOWODOWANY ALE PRZECHODZI. Wydaje mi się, że to dzidzia tam miesza w tym boczku. Bo ostatnio bardzo bolało a potem poczułam kilka mocnych kopnięc w tamtym miejscu. Może dzidzia bawi się naszymi wnętrzościami hehe.

A u nas nadal słońce a ja gniję w domu. Koniec siedzenia. Biorę dzieciaka, bratanka, obrażonego chłopa i psa i idę na spacer karmić łabędzie.
Miłego popołudnia!

A ja właśnie wróciłam bo byłam z mężusiem i z pieskiem na działce :-) Mnie się zachciało świeżego powietrz a tam przynajmniej piesek może sobie bezkarnie pobiegać ;-)

A co do bilansu jak pisałyście to ja jestem 2 na minusie !!!!!!!! Na początku przez ogromne mdłości spadłam 5 kg a teraz bardzo mało tyję, ale to dla mnie z jednej strony dobrze bo należę do osóbek puszystych ;-) hihihi

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/]
dev181pr___.png
[/url]

a ja ważę o 4 kg więcej (164cm wzrostu) :confused: ale brzuch rośnie mi dosłownie z dnia na dzień :szok: wszyscy w szoku, że jest już taki duży (kuzynka dziś powiedziała, że taki miała w 7 mieś :eek:) jest mi już trochę ciężko, zawsze się dużo ruszałam (ok. 3 godz. jazdy konnej dziennie) a teraz zastój tylko spacerki z pieskiem :baffled:. Z auta ciężko mi wysiąść :wściekła/y:.

a skurcze mialam na początku ciąży, a teraz jak biorę Feminatal co drugi dzień (takie mam zalecenia) to od 2 mieś. skurczy brak :tak:więc to były niedobory :happy:
pozdr

Witam wszystkie kolezanki w niedzielny wieczorek:-) :-) :-) :-)

co do mięska to juz kupiłam i zamroziłam, tydzień przed świętami już sole i potem piekę:eek: :eek: Jest pyszne i świezutkie;-) ;-)

sobota była piękna i słoneczna, Krzys cały dzień latał u babci i dziadka ( maja na obrzezach miasta dom) a ja miałam super sobotę., spokojna i miła, bez kłótni........

niedziela też urocza chociaż deszczowa......

i tak teraz nogi mi w tyłak włażą:eek: :eek: :eek: kąpiel Krzysia i spanie....

ŻYCZĘ MIŁEJ, SPOKOJNEJ NOCY:-) :-) :-)

POZDRAWIAM

Hej!
A ja już po spacerku. Wróciłam z całą serią zdjęć, zdyszanym psem, zadowolonym bratankiem, okruszkami po chlebie i ze skręconą kostką.
Dzidzi chyba się podobało bo jak wracałam to strasznie kopało nóżkami.
Oto kilka zdjęć ze spaceru:

Hej! Ja rzadko pisze, ale caly czas tu jestem :-)
Marika - a widzisz, mowilam ze bedzie synek! gratuluje!
Mialam tydzien temu polowkowe (23 tydzien)- przedstawiam dane dla Was do porownania (wszystkie organy sa prawidlowe, nie ma zadnych wad rozwojowych): obwod glowy 213,5 mm, obwod brzucha 179,8mm, dlugosc kosci udowej 38,3 mm, czynnosc serca plodu 138, masa 258 g, szyjka macicy dlugosci 38 mm.
Pozatym maly kopie caly czas, zwlaszcza w dzien i popoludniu w pracy jak siedze - wtedy juz nie moge sie skupic na niczym. Najgorzej jak kopie w pecherz albo w szyjke. Moj maz reka niestety niewiele tych ruchow jeszcze czuje.
Na dzien dzisiejszy imie wybralismy Oskar, ale to nie jest jeszcze ostateczna wersja :-) bo nam sie zmienia.
Pozdrawiam!:happy:

Oczywiscie chodzilo mi o usg polowkowe :-) Mam troche problemy z pamiecia...hehe. Zapomnialam jeszcze zapytac czy mialyscie to badanie krzywej cukreowej czy jakos tak, w ktorym sie pije szklanke glukozy? Bo ja pierwsza probe mam za soba, niestety bez sukcesu, poniewaz po pol godziny wszystko zwymiotowalam i musze znowu zrobic to badanie. Samo wypicie nie bylo dla mnie problemem, ale potem to wszystko stanelo mi w przelyku i nie chcialo dalej isc... Czekam na dobre rady odnosnie jak to przezyc. Slyszalam o cytrynie. W tym tygodniu druga proba...

Witam się porannie!

Wreszcie doczekałam się wielkiego dnia :) dzisiaj mam USG połówkowe! Co prawda na godzinę 18-tą, więc jeszcze się naczekam, ale zawsze to kilka godzin, a nie dni...

Co do sobotniej imprezy to było fantastycznie, jak to w babskim gronie :) Pośmiałysmy się, pojadłyśmy jakieś cuda własnej roboty, ja przy soczku, reszta przy winku/wódeczce :) Potrzebowałam takiej odskoczni :) Do domku trafiłam o 2-ej w nocy :)

W niedzielę bylismy na tej pizzy u mojej siostry...Obiecywałam przepis, ale usłyszałam jedynie, że wszystkiego daje "na oko"... Było pysznie! :)

Miłego dnia Kobiety! :)

reklama
Witam poniedziałkowo! :-)

Hi myslałam że będe pierwsza a tu porranna zebrra mnie uprzedziła ;-) .

Zebrra napisz koniecznie wieczorkiem jak było na Usg.

Anna zdjecia bardzo sympatyczne :-) :tak:

Shirley mój lekarz też mówił o cytrynie jak robiłam w pierwszej ciązy (chociaz te pielęgniarki twierdzą że na czczo :dry: ), teraz jeszcze nie piłam tej glukozy ale nieuchronnie się zbliża... :szok:

Do góry