Janka86
Fanka BB :)
Ale tygodnie sie liczy od miesiaczki a nie zaplodnienia.. co nie?Witaj
Sprawdziłam z kalendarzem kiedy dokładnie mogło dojść do zapłodnienia i chyba wychodzi na to, że jestem dopiero na początku 5 tygodnia a nie 7....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ale tygodnie sie liczy od miesiaczki a nie zaplodnienia.. co nie?Witaj
Sprawdziłam z kalendarzem kiedy dokładnie mogło dojść do zapłodnienia i chyba wychodzi na to, że jestem dopiero na początku 5 tygodnia a nie 7....
Tak. Ja jestem na początku siódmego tygodnia a mam termin na 7 lipca. OM 30 września.Ale tygodnie sie liczy od miesiaczki a nie zaplodnienia.. co nie?
Witaj
Dobra to tak po "polskiemu" wyszło. W kazdym razie lekarz liczy od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, tak jest umownieWiek ciąży liczymy od ostatniej miesiączki. Jeśli 5 tygodni temu doszło do zaplodnienia to jestes w ciąży od 7 tygodni.
Tylko, że w przypadku nieregularnych cykli wiek ciąży określa pierwsze USG płodu. Przynajmniej lekarz tak mi mówił. Moja OM była 1 października, trwała 7 dni a do zapłodnienia doszło 20. Na pewno nie wcześniej, bo nie było jakTak. Ja jestem na początku siódmego tygodnia a mam termin na 7 lipca. OM 30 września.
Tylko, że w przypadku nieregularnych cykli wiek ciąży określa pierwsze USG płodu. Przynajmniej lekarz tak mi mówił. Moja OM była 1 października, trwała 7 dni a do zapłodnienia doszło 20. Na pewno nie wcześniej, bo nie było jakchodzi mi o to że serduszka miało prawo jeszcze nie być...
Przynajmiej stres Cie ominie i jak juz pojdziesz to bedzie piekna i wysoka [emoji4]Tabelka super sprawa! Na szczęście przeziębienie mi przechodzi. Niestety moje maluchy wciąż chorują, więc jestem uziemiona i nie mogę iść na betę z krwi(. Pocieszam się sikańcem - dziś zrobiłam po południu i wyszła druga krecha, więc wciąż jestem dobrej myśli
![]()
Hej! Ooo U mnie tez !Witajcie Lipcowe
Wygląda na to, że dołączę. Termin wychodzi na 19 lipca. Wczoraj test potwierdził. To będzie nasze czwarte bobo![]()