Martitta88
Fanka BB :)
Ja mam jutro KTG i też już mam trochę dosyć, ale liczyłam się z tym, że tak będzie więc nie czuję aż takiego zawodu.Tak czy siak na KTG muszę się udać na IP
Szczerze mam już dość chodzenia w dwupaku![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja mam jutro KTG i też już mam trochę dosyć, ale liczyłam się z tym, że tak będzie więc nie czuję aż takiego zawodu.Tak czy siak na KTG muszę się udać na IP
Szczerze mam już dość chodzenia w dwupaku![]()
ja tam mogę czekać ile trzeba, gorzej, że lekarze się nie mogą zzdecydować która opcja jest mniejszym złemA podanie sztucznej oksytocyny nie wchodzi w grę?
Skoro możesz jeszcze poczekać to może rzeczywiście akcja zacznie się naturalnie.
Dziś moja data porodu, ale coś na poród się nie zanosi...![]()
a cholera ich wie, 3 lekarzy, każdy mówi co innego, dwóch mi każe leżeć ww szpitalu, w tym jedden wywoływać poród, drugi czekać, trzecia lekarka mówi, ze to jest beznadziejny pomysł i żeby pozwolić organizmowi i dziecku naturalnie dojrzeć, wskazań do cc nie ma u mnie akurat na szczęście żadnych, ale jeśli chodzi o konsekwencje to i chodzenie dalej w ciąży moze mieć negatywne skutki i wywoływanie, w poniedziałek mam w szpitlu kolejne badania, przyjdzie czwarty lekarz to się akcja rozkręciKurde, to by sie mogli zdecydowac, a nie jedni tak, drudzy tak. Chyba tylko tyle moge doradzic, zebys wypytala dzis dokladnie, co jest lepsze dla dziecka? Czy to wielowodzie tez nie bedzie mialo jakis skutkow i ktore ewentualnie mniejsze. A cesarka? Nie bylaby w tej sytuacji lepsza?
I jak tam@Madziulka1988 gratulacje!!
Leżę sobie w szpitalu, ktg ok, rozwarcie takie jak było wczoraj, czekam aż coś się zacznie dziać u mnie albo jak zdecydują że wywołujemy.
Lekarz powiedział co prawda, że dzisiaj rodzimy ale zobaczymy. Wody cały czas się sączą![]()
Ze mna na sali była Pani, której wywoływali poród bo też miała to co Ty to mówiła tylko, że przebijali jej pęcherz z wodami płodowymi i w ciągu 2 godz akcja porodowa się zaczęła. Urodziła naturalnie nawet zdążyli podać znieczulenie i była zadowolona więc może nie będzie tak źleże ciężki i długi poród, ze dziecko nie dostaje jakichś naturalnych hormonów na obkurczanie płucek i często nie chce podejmować samodzielnego oddychania, że często się rodzi w gorszej ogólnej kondycji, że duże ryzyko cesarki i że może się jednak jeszcze wstrzymać i liczyć na naturalny start