Ooo właśnie tak też pamiętam.możesz, ale nie za często. Jak zjesz raz na pół roku to nic sie nie stanie. Chyba chodzi o to, ze za duzo witaminy a ma jesli dobrze pamiętam
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Ooo właśnie tak też pamiętam.możesz, ale nie za często. Jak zjesz raz na pół roku to nic sie nie stanie. Chyba chodzi o to, ze za duzo witaminy a ma jesli dobrze pamiętam
Ja tam jestem trochę strachajło i wolę nie ryzykować, tak samo z alkoholem ani jednego łyczka nie wezmę etc. Tak po prostu dla mojego świętego spokojuNo jak to! Planowałam w sobotę robić! To przez witaminę A? Ja coś kojarzę, że sporadycznie można w małej ilości bo pamiętam, że to było zagadnienie w pierwszej ciążyja wyjątkowo lubię wątróbkę. Chyba ta z indyka była bardziej zalecana jak już musi być.
Tylko wiesz, witamina A też jest jednocześnie potrzebna w ciąży. Trzeba uważać żeby jej nie przedawkować, ale wyłączenie jej zupełnie z diety też nie będzie zdrowe. Wszystko z umiarem. No poza alkoholem w ciąży. Szczególnie, że mamy tyyyyle zamienników terazJa tam jestem trochę strachajło i wolę nie ryzykować, tak samo z alkoholem ani jednego łyczka nie wezmę etc. Tak po prostu dla mojego świętego spokoju![]()
Ja tam jestem trochę strachajło i wolę nie ryzykować, tak samo z alkoholem ani jednego łyczka nie wezmę etc. Tak po prostu dla mojego świętego spokoju [emoji6][emoji16]
Nie porównuję i nie rozumiem rozbawieniaNie porównujmy wątróbki z alkoholem.... [emoji86][emoji23]
Tam faktycznie chodzi o duże ilości witA. W ciąży max ilość witA na dobę to 3000mcg ( jednostka miary ) Problem polega na tym że zaledwie 100g wątróbki ma jej znacznie znacznie znacznie więcej.Dziewczyny właśnie wyczytałam, że nie możemy jeść wątróbki...Szkoda a miałam smaka![]()
Ciężki Nasz losTam faktycznie chodzi o duże ilości witA. W ciąży max ilość witA na dobę to 3000mcg ( jednostka miary ) Problem polega na tym że zaledwie 100g wątróbki ma jej znacznie znacznie znacznie więcej.
Za mną np chodzi sushi a to surowa rybka więc kichai tu ryzykować też nie będę bo akurat ten jeden raz się zatruję i co ?
Ale są wersje z rybą grillowaną (taką jutro planuję z synemTam faktycznie chodzi o duże ilości witA. W ciąży max ilość witA na dobę to 3000mcg ( jednostka miary ) Problem polega na tym że zaledwie 100g wątróbki ma jej znacznie znacznie znacznie więcej.
Za mną np chodzi sushi a to surowa rybka więc kichai tu ryzykować też nie będę bo akurat ten jeden raz się zatruję i co ?