reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipcowe mamy 2023

Super że wszystko dobrze z serduszkiem. Ja też bym zrobiła echo dla swojego spokoju
Lekarz prowadzący też nam tak zalecił, dla spokoju i pewności, ale termin wizyty mamy dopiero za miesiąc... Mimo, że prywatnie to nie ma szans na wcześniejszy termin.

Dziś nie śpię od 5 rano.... teraz chętnie bym zasnęłam, ale Mała skacze jak szalona :)

reklama
Lekarz prowadzący też nam tak zalecił, dla spokoju i pewności, ale termin wizyty mamy dopiero za miesiąc... Mimo, że prywatnie to nie ma szans na wcześniejszy termin.

Dziś nie śpię od 5 rano.... teraz chętnie bym zasnęłam, ale Mała skacze jak szalona :)
Ja ostatnio nie mogę spać budzę się w nocy i wstaje na siku i podjadam🙂
A ile przytyłtscie od początku bo ja 3 kg narazie aż nie mogę w to uwieży. Pierwsze cztery ciążę 25 kg😄🙊.Ostatnia 10 kg

Ja ostatnio nie mogę spać budzę się w nocy i wstaje na siku i podjadam🙂
A ile przytyłtscie od początku bo ja 3 kg narazie aż nie mogę w to uwieży. Pierwsze cztery ciążę 25 kg😄🙊.Ostatnia 10 kg
To ja nie podjadam po nocach, ale przytyłam ok 6kg. Z tym, że miałam niewielką nadwagę jeszcze przed ciążą i raczej muszę się pilnować:)

Ja mam dzisiaj wizytę to pewnie się dowiem jak z tą moją wagą jak na razie do 19 tygodnia miałam niecały kilogram na plusie i pewnie teraz z kilo dojdzie 😄 paracetamol i apap jest bezpieczny może to bardziej by Ci pomogło. Noce faktycznie ciężkie... macie jakieś rogale albo poduszki do spania? Myślałam o takim ciekawe jak by się sprawdziła i czy lepiej by się spało 😉

Ja mam narazie 3 kg na plus ale ostatnio znowu zaczęły mi smakować słodycze a to są jednak puste kalorie i zobaczymy co to będzie.

Muszę sobie wieczorem to na spokojnie pooglądać🙂 ja juz po wizycie wszystko ok, ciśnienie dobre, a z tym różnie bywało waga 2 i pół kilo do przodu czyli też ok. Na następną wizytę mam zrobić podstawowe plus toksoplazmoza. Czeka mnie też krzywa cukrowa na samą myśl o piciu glukozy robi mi się słabo🥴

reklama
Ja mam narazie 3 kg na plus ale ostatnio znowu zaczęły mi smakować słodycze a to są jednak puste kalorie i zobaczymy co to będzie.
U mnie też wróciła ochotę na słodycze, chociaż i tak jest dużo mniejszą niż przed ciążą😄 jem coś słodkiego do kawki albo piję koktajle owocowe na kefirze :). Podobno w ciąży z dziewczynką powinno się mieć ochotę na słodkie a ja wieczorami marzę o burgerze albo pierogach z mięsem 😂 na szczęście nie spełniam tych swoich zachcianek 😄
Muszę sobie wieczorem to na spokojnie pooglądać🙂 ja juz po wizycie wszystko ok, ciśnienie dobre, a z tym różnie bywało waga 2 i pół kilo do przodu czyli też ok. Na następną wizytę mam zrobić podstawowe plus toksoplazmoza. Czeka mnie też krzywa cukrowa na samą myśl o piciu glukozy robi mi się słabo🥴
U mnie też na następną wizytę morfologia, mocz, toksoplazmoza, cytomegalia i krzywa ciążowa... tą krzywą będę robić w wielki piatek, dzień przed urodzinami 😆 boję się, żeby nie zwymiotować...

Do góry