reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026

Kurde myślałam, że już nie będę robić wyników, ale jutro znów pojadę. Beta rośnie prawidłowo, ale progesteron mi spadł. 1 badanie miał 29, drugie 25,6, a wczoraj już 20,2 i nie daje mi to spokoju. Wiem, że są wahania, ale chyba za duży spadek czy któraś miała taką sytuację ? Dodam, że biorę progesteron besins x1.
Ja pierwsza beta 669, prog 19,4
Druga beda prawie 3700, prog 15,5
Ginekolog powiedział ze przyrost bety przyćmiewa spadek progesteronu, zwlaszcza, ze dalej miesci sie on w normie.
Tez mnie korci aby to jutro sprawdzic. Nie włączył mi zadnych lekow.

reklama
Hej dziewczyny 💗
Nieśmiało, ja się mogę dołączyć.
Moja beta z poniedziałku – 44,7 mIU/ml, więc to dopiero sam początek.
Miesiączkę miałam 18 września, więc ciąża jest bardzo wczesna.
W sobotę lekarz kazał powtórzyć betę i bardzo liczę, że ładnie urośnie.
To moja szósta ciąża, w domu mam synka (3 latka) i córeczkę (1 rok i 1 miesiąc).
Mam ogromną nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze. 🌸🌈
Witaj, miło że dołączasz 🌼

Napewno miesiączke miałaś 18 września? To masz wyjątkowo długie cykle? Przy tym terminie wychodzi poród w czerwcu, nie w lipcu 🤔 ja z miesiączką 24.09 łapie się ledwo na 1 lipca 😅

Ja pierwsza beta 669, prog 19,4
Druga beda prawie 3700, prog 15,5
Ginekolog powiedział ze przyrost bety przyćmiewa spadek progesteronu, zwlaszcza, ze dalej miesci sie on w normie.
Tez mnie korci aby to jutro sprawdzic. Nie włączył mi zadnych lekow.
Zaznaczę, że ze wzgledu na swięta drugi wynik powtórzyłam po 4 dniach

Hihihi ja też miałam jakieś 2 tygodnie takiego głodu, że już myślałam że jak tak dalej pójdzie to ja w I trymestrze będę wyglądała jak gotowa do porodu 🤣 przeminęło, teraz jem na siłę wszystko
To czekam w takim razie na tą zmianę, bo też mam takie obawy jeśli taki głód się utrzyma 😂😂

Apropo progesteronu w ciąży to ten artykuł mnie trochę uspokaja.
Progesteron w ciąży: normy, wahania, jaki poziom świadczy o ciąży? - EpozytywnaOpinia Link do: Progesteron w ciąży: normy, wahania, jaki poziom świadczy o ciąży? - EpozytywnaOpinia
Sorry, że się wtrącam ale, nie ma różnicy czy było wcześniej poronienie czy nie było. Progesteron musi mieć swój poziom, żeby ciążę utrzymać i jeśli jest na skraju i nie rośnie, trzeba podbijać to sztucznym progesteronem.
Za tem jeśli progesteron jest na granicy 10 i spada ciąży nie utrzyma.

reklama
Witaj, miło że dołączasz!

Na pewno miesiączkę miałaś 18 września? To masz wyjątkowo długie cykle? Przy tym terminie wychodzi poród w czerwcu, nie w lipcu. Ja z miesiączką 24.09 łapię się ledwo na 1 lipca.

Tak, miesiączkę miałam 18 września, ale owulacja musiała być dużo później, bo to dopiero sam początek i beta jeszcze niska. To była moja pierwsza miesiączka po porodzie, więc kompletnie nie wiem, kiedy mogła być owulacja. Na razie wszystko dopiero się zaczyna. 💕
Z miesiączki wskazuje mi 7 tydzień, ale w macicy jeszcze nic nie ma i lekarz zlecił betę w poniedziałek i za 5 dni następną.

Do góry