reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Hej dziewczyny!
Wiem, że może to nie ten wątek, ale właśnie zrobiłam test i nie dowierzam własnym oczom! Wyszedł pozytywny- mam mieszane uczucia, bo chyba nie tak miało być. Mam już dwójkę dzieci i od jakiegoś czasu miałam myśli, że może kolejne dziecko, ale raz te myśli przyciągałam a raz odpychałam. Później stwierdziłam, że jak „los” da to będę szczęśliwa. Dzisiaj jakoś tak mi nijak, nawet nie powiedziałam mężowi.
Poprzednie ciąże były takie zaplanowane, wyczekane a tutaj totalne zdziwienie. ( Robiłam Testy teraz co drugi dzień bo wiedziałam, że współżyliśmy w podejrzanym terminie) termin miesiączki mam dopiero jutro.
Kiedyś to forum trzymało mnie przy życiu w ciąży ;) do tej pory mam kontakt z mamami poznanymi 8 lat temu dlatego napisałam :)

P.s kobieta zna świetnie swoje ciało, ja już tydzień temu wiedziałam, że to ciąża- identyczne pierwsze objawy co te kilka lat
temu.
Tylko ratujcie co teraz za witaminy się bierze? W ogóle wstyd mi, że taka stara baba ze mnie a taka nierozważna i cisza spadła mi jak z nieba a ja totalnie nieprzygotowana.
Mogę dołączyć?

reklama
Hej dziewczyny!
Wiem, że może to nie ten wątek, ale właśnie zrobiłam test i nie dowierzam własnym oczom! Wyszedł pozytywny- mam mieszane uczucia, bo chyba nie tak miało być. Mam już dwójkę dzieci i od jakiegoś czasu miałam myśli, że może kolejne dziecko, ale raz te myśli przyciągałam a raz odpychałam. Później stwierdziłam, że jak „los” da to będę szczęśliwa. Dzisiaj jakoś tak mi nijak, nawet nie powiedziałam mężowi.
Poprzednie ciąże były takie zaplanowane, wyczekane a tutaj totalne zdziwienie. ( Robiłam Testy teraz co drugi dzień bo wiedziałam, że współżyliśmy w podejrzanym terminie) termin miesiączki mam dopiero jutro.
Kiedyś to forum trzymało mnie przy życiu w ciąży ;) do tej pory mam kontakt z mamami poznanymi 8 lat temu dlatego napisałam :)

P.s kobieta zna świetnie swoje ciało, ja już tydzień temu wiedziałam, że to ciąża- identyczne pierwsze objawy co te kilka lat
temu.
Tylko ratujcie co teraz za witaminy się bierze? W ogóle wstyd mi, że taka stara baba ze mnie a taka nierozważna i cisza spadła mi jak z nieba a ja totalnie nieprzygotowana.
Mogę dołączyć?
Pewnie, zapraszamy ! Gratulacje 😍
Pewnie za jakiś czas oswoisz się z tą myślą. To nic złego, że w pierwszej chwili tak zareagowałaś. Ja co prawda jestem w pierwszej ciąży, nie byłam w Twojej sytuacji, ale nie ciężko jest sobie wyobrazić, że czasem coś może zaskoczyć, a potem finalnie przynieść wiele szczęścia. I tego Ci życzę !
Co do witamin, ja biorę healthlabs little me, trym.1 + prenacaps DHA + osobno witamina D.

Hej dziewczyny!

temu.
Mogę dołączyć?
Witaj 🌼 łapiesz się jeszcze z terminem na lipiec ? Ja przed ciążą suplementowałam pregna start i Wit D obowiązkowo, teraz mam zmienione na puerie uno active.

Teraz tak się powiedzmy śmiesznie czuję, bo ja jednak jestem pewnie wśród Was najstarsza, mam już 33 lata- dwójkę dzieci, masę zajęć , praca. Te 9 lat temu to było całkiem inne oczekiwanie pewnie, teraz mimo bycia mamą mam wrażenie, że jestem dużo dalej od tematu takich maluchów niż byłam wtedy 😂

Witaj 🌼 łapiesz się jeszcze z terminem na lipiec ? Ja przed ciążą suplementowałam pregna start i Wit D obowiązkowo, teraz mam zmienione na puerie uno active.
Wg kalkulatora już łapie się na początek sierpnia po na 7.08- ale jeszcze nie byłam w takiej ciąży .”żeby doczekać terminu i bardziej niż pewne jest to, że maluszek pojawi się na świecie w lipcu.

Teraz tak się powiedzmy śmiesznie czuję, bo ja jednak jestem pewnie wśród Was najstarsza, mam już 33 lata- dwójkę dzieci, masę zajęć , praca. Te 9 lat temu to było całkiem inne oczekiwanie pewnie, teraz mimo bycia mamą mam wrażenie, że jestem dużo dalej od tematu takich maluchów niż byłam wtedy 😂
Ja mam 34, więc najstarsza na pewno nie jesteś 🙂

Własnie dlatego, że najlepiej jest minimum w 12 tygodniu, a z usg mój dzidziuś był młodszy o 3 dni, to termin prenatalnych wypadł mi po świętach. I teraz się zastanawiam co zrobić w kwestii przekazania informacji najbliższym. Planowałam na święta i teraz nie wiem :(
Rozważam dalej badania nipt, ale raczej dopiero jeśli prenatalne wyjdą niepomyślnie, więc nie spina mi się to terminami. Jeszcze ta cukrzyca, która nie pozwala zjeśc swobodnie potraw wigilijnych, a u mnie w rodzinie z jedzeniem to jest jak na imprezach z piciem, a nawet gorzej - wszyscy pilnują, żeby JEŚĆ.
Może przesadzam z tym rozkminianiem tego co ja zjem, żeby nie zwrócić na siebie uwagi, ale to dlatego, że baaardzo chciałam na święta być już spokojna i przekazać im tę nowinę będąc po pierwszych kluczowych badaniach.
Być może przekonam niemęża, że nasz spokój na święta jest wart 2000 zł za wcześniejszy nipt 😅
Rozważcie w takim razie te płatne badania. Jeśli uważasz że to Ci da dużo spokoju to może warto. No i dowiecie się o płci 😁. Chyba że nie chcecie 🙂

Ja mam 34, więc najstarsza na pewno nie jesteś 🙂
Muszę sobie Was poczytać żeby być bardziej w temacie, ale pewnie większość z Was bardzo czeka na dzidziusia a nie tak jak ja. Zobaczyłam te dwie kreski dzisiaj i przypomniałam sobie o tym jak nam ciężko
było kiedyś jak co miesiąc było rozczarowanie.

reklama
Tak strasznie chciało mi się pizzy giuseppe że musiałam ją mieć teraz, zaraz, już. Pojechałam do biedronki, akurat jest na nią promocja więc po pizzy dziura 🥴 kupiłam inna, niestety moje kubki smakowe nie są usatysfakcjonowane, to nie jest to o co mi chodziło w tym momencie 🥴

Do góry