reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Moje też kiedyś były aniołkami i słodziakami 🫣😂. Córka jest bezproblemowa w sumie ale z synem mamy jazdy bez trzymanki już dobra chwilę 🫣.

Moj mąż ma cukrzycę, przyjechał z pracy przed długim weekendem i mówi "cukier mi spadł" a ja na to "to ja teraz podniosę Ci ciśnienie" i wyciągnęłam test ciążowy 😂🤣.
A ile mają lat córka i syn?

reklama
No to u nas bardzo podobna sytuacja 😂 też powiedziałam, że będę miała czas dla dzieci bo mamy teraz taki napięty grafik przez zajęcia dodatkowe, że ciężko to pogodzić z pracą tym bardziej jak mam taką wymagającą. No ale jakoś tak tylko to powiedziałam a nie miałam ambicji na realizację planów a jednak się ziściły
Siostro ! ♥️ Gdzie się ukrywałaś przez tyle lat 🤣🤣

Syn 12, córka 7 :) Syna urodziłam mając 20 lat, wtedy bałam się powiedzieć rodzicom o ciąży, dziś boje się powiedzieć o ciąży synowi 🫣🤣😂
Haha ja i tym razem będę się bała rodzicom przyznać 😂 rodzice i teściowie to zawału dostaną takiego samego jak przy każdym nowym zwierzaku 😂 w ostatnim roku przybyło 3 szt i to chyba był objaw mój jeśli chodzi o chęć posiadania następnego dziecka 😂 tylko co ja zrobię z tym zwierzyńcem przy dziecku
Syn też może nie być zadowolony.

Haha ja i tym razem będę się bała rodzicom przyznać 😂 rodzice i teściowie to zawału dostaną takiego samego jak przy każdym nowym zwierzaku 😂 w ostatnim roku przybyło 3 szt i to chyba był objaw mój jeśli chodzi o chęć posiadania następnego dziecka 😂 tylko co ja zrobię z tym zwierzyńcem przy dziecku
Syn też może nie być zadowolony.
Z każdą jedna Twoja wiadomością mam chęć zadzwonić do mojego taty i zapytać czy nie zmajstrowal gdzieś kiedyś dziecka na boku 🤣😂.
Mówiłam do męża że człowiek niby dorosły, samodzielny, na swoim własnym utrzymaniu a jakoś tak dziwnie będzie powiedzieć rodzicom że znowu zostaną dziadkami. Oni jednak bardziej liczyli na mojego brata niż na mnie a tu zaskoczenie 🤣😂. Chodzę po domu w bluzie albo swetrze żeby teściowa się nie domyśliła. Ojciec czasem wpada z wizytą i też brzuch zakrywam jak się gdzieś kręci w pobliżu 🫣😁

Co do tej adopcji zwierzaków też mi znany temat. Zapieralam się że w życiu nie będziemy mieli w domu żadnego zwierzątka (ewentualnie chomika) no i nie wiem jak do tego doszło że zostałam kocia mama 😂🤣🫣 Całkiem niechcący mamy w domu Brytyjczyka z jednym okiem, nikt nie chciał więc pokochałam ❤️

Z każdą jedna Twoja wiadomością mam chęć zadzwonić do mojego taty i zapytać czy nie zmajstrowal gdzieś kiedyś dziecka na boku 🤣😂.
Mówiłam do męża że człowiek niby dorosły, samodzielny, na swoim własnym utrzymaniu a jakoś tak dziwnie będzie powiedzieć rodzicom że znowu zostaną dziadkami. Oni jednak bardziej liczyli na mojego brata niż na mnie a tu zaskoczenie 🤣😂. Chodzę po domu w bluzie albo swetrze żeby teściowa się nie domyśliła. Ojciec czasem wpada z wizytą i też brzuch zakrywam jak się gdzieś kręci w pobliżu 🫣😁

Co do tej adopcji zwierzaków też mi znany temat. Zapieralam się że w życiu nie będziemy mieli w domu żadnego zwierzątka (ewentualnie chomika) no i nie wiem jak do tego doszło że zostałam kocia mama 😂🤣🫣 Całkiem niechcący mamy w domu Brytyjczyka z jednym okiem, nikt nie chciał więc pokochałam ❤️
Powiedziałam mężowi o bobo to tylko wzruszył ramionami 😂
Zaczęłam rozmowę od „chyba mamy problem” na co on „o nie już nie idę do kuchni” musiałam jednak powiedzieć, że problem dużo większego kalibru 😂
Po chwili stwierdził, że no ok, będziemy mieć kartę dużej rodziny 😂 normalnie reakcja idealna Haha
No to pytam czy serio nic go to nie rusza to stwierdził, że już mu tyle niespodzianek sprawiłam, że kolejne już chyba nie dadzą efektu wow 😆
Ostatnie wieści były na temat adopcji kota a po chwili jednak dwóch, nie sądziłam, że dziecko daje taką samą reakcję.
No ale ogólnie to no wiem, że mam w nim wsparcie i tylko się martwimy żeby bobas był zdrowy

A już tak szybko widać brzuszek? W którym tygodniu wyskoczył?
Ja niedawno zaczęłam „dietę” więc będę się dziwnie czuła jak efekt będzie przeciwny do zamierzonego

Powiedziałam mężowi o bobo to tylko wzruszył ramionami 😂
Zaczęłam rozmowę od „chyba mamy problem” na co on „o nie już nie idę do kuchni” musiałam jednak powiedzieć, że problem dużo większego kalibru 😂
Po chwili stwierdził, że no ok, będziemy mieć kartę dużej rodziny 😂 normalnie reakcja idealna Haha
No to pytam czy serio nic go to nie rusza to stwierdził, że już mu tyle niespodzianek sprawiłam, że kolejne już chyba nie dadzą efektu wow 😆
Ostatnie wieści były na temat adopcji kota a po chwili jednak dwóch, nie sądziłam, że dziecko daje taką samą reakcję.
No ale ogólnie to no wiem, że mam w nim wsparcie i tylko się martwimy żeby bobas był zdrowy
Jak szukaliśmy wspólnie z mezem plusów to też wspomniałam o karcie dużej rodziny 🤣😂. Super że tak to lekko przyjął 😁 mój się zbiera do dziś 🫣 Dziś coś w żartach napomknął że mamy przedwczesny połóg i chłód w związku bo tak się kiepsko czuje od kilku dni że ani nie spoglądam w jego kierunku 😂

reklama
Jak szukaliśmy wspólnie z mezem plusów to też wspomniałam o karcie dużej rodziny 🤣😂. Super że tak to lekko przyjął 😁 mój się zbiera do dziś 🫣 Dziś coś w żartach napomknął że mamy przedwczesny połóg i chłód w związku bo tak się kiepsko czuje od kilku dni że ani nie spoglądam w jego kierunku 😂
Moj chyba serio jest przyzwyczajony- o ciąży gadam co miesiąc, ale tym razem chyba zaczaił bo zapytał czy test robiłam i jak powiedziałam, że tak to jednak chyba uwierzył, że to nie żart. W pierwszej ciąży zaraz po teście miałam ochotę się wszystkim chwalić a teraz jednak mam opory nawet się siostrom nie chwalę.

Do góry