reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

A kiedy planujecie powiedzieć dzieciom i w pracy? I czym sie zajmujecie zawodowo? Ja pracuje w biurze,powiedziałam bliskiej kolezAnce bo mi jakoś razniej, a kierownikowi chciałabym jak najszybciej jak tylko sie potwoerdzi ze wszystko dobrze.. (mam spoko szefa)
Ja powiedziałam już w pracy kierowniczce tylko dlatego, że mamy skomplikowaną sytuację kadrową, bo ją zastępuje a miała przechodzić na emeryturę pod koniec roku. Również mam pracę biurową.
Ja mam wizytę 23.12 możesz mnie wpisać @LadyCaro w wolnej chwili 💕

Kto chodzi prywatnie? Co ile macie wizyty?
Jak chodziłam z synem prywatnie to co 3tyg, a na NFZ widzę że są co 4tyg
Ja chodzę prywatnie, na początek co 2 tygodnie, potem co 3 planuje.
A mnie natomiast satysfakcjonuje wszystko, najbardziej jabłka i słodycze 😅
Ja mam to samo, a miałam się kontrolować z jedzeniem żeby nie było potem ciężko wrócić do wagi 🤣
Nieśmiało się witam!
Aktualnie jestem w ciąży (4+5) z terminem na 30 lipca.

Po wcześniejszym poronieniu zatrzymanym w wakacje, pierwsza wizyta u lekarza już za mną – w 4+3. Lekarz zobaczył wtedy pęcherzyk ciążowy o wielkości około 2–3 mm, więc na razie wszystko wygląda dobrze 🥹.

Ze względu na wysokie TSH (3,77) dostałam Euthyrox. Bete badałam dwukrotnie i ładnie przyrosła o 130% w ciągu 48 godzin. Progesteron wynosił początkowo 29, a po 48 godzinach spadł do 20, dlatego dostałam Utrogestan na noc.

Kolejna wizyta jest zaplanowana na 8 grudnia i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku 🥹.

Trzymam mocno kciuki za wszystkie! 💛
Cześć. 😊

reklama
Dziewczyny szukam opinii na temat leku Xonvea. Pomaga?
tak, słyszałam wiele opini, że pomaga.
Jak ze spaniem? Ja okropnie śpię, budzę się często, jakoś niespokojnie śpię, do tego syn mnie budzi w nocy i mąż chrapaniem to jest jakiś dramat, jest przed południem a ja ziewam jak głupia i ledwo na oczy patrzę
Ja śpię jak dziecko, usypiam w 3 minuty, budzę się 2x na siku, a potem rano 😂

To ja jeszcze karmię najmłodszego 😅
W poprzednich ciążach też karmiłam i w pewnym momencie miałam tzw. awersję laktacyjną i okropne to było.. Nie byłam w stanie znieść dotyku przy karmieniu, coś strasznego psychicznie, z resztą mleko mi zanikało i ostatecznie odstawiałam dzieci od karmienia w połowie ciąży 😉
Ja też karmię syna i zastanawiam się czy można? A jak długo karmiłaś?

reklama
Do góry