reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Ja jutro robię podejście do mojej rodzinnej lekarki aby mi część badań przed środową wizytą u gin wystawiła na NFZ… ciekawa jestem jak mi glukoza wyjdzie bo zawsze
miałam niską ale widzę, że tutaj niejedna z nas się zdziwiła 😕
Ja się bardzo zdziwiłam, ostatnia rzecz jakiej bym się spodziewała. No ale cukrzycę miałam w rodzinie, być może genetycznie jestem obciążona. Oby było w porządku u Ciebie 🥰

reklama
maczki i rolady lodowe - moja cukrzyca klika 'lubię to' 🤣
Niech Wam w boczki pójdzie !!!
No a tak serio, mam nadzieję, że brzusie zadowolone po tych rarytasach 😍
naprawdę nigdy nie smakowało mi tak jedzenie, jak teraz w ciąży. Jakby wskoczyło na inny poziom 😂
tej rolady zjadłam POŁOWĘ, dokładałam sobie 4 razy...

U nas pierwszy raz była dzisiaj pani sprzątająca. I tak się cieszyłam że w weekend sobie odpoczniemy w czystym domku, a tu dupa. Jest po prostu… brudno 😱😭
I myślałam najpierw że to moje jakieś za wysokie standardy ale jak już mój chłop powiedział że jest masakra to znaczy że dramat

U nas pierwszy raz była dzisiaj pani sprzątająca. I tak się cieszyłam że w weekend sobie odpoczniemy w czystym domku, a tu dupa. Jest po prostu… brudno 😱😭
I myślałam najpierw że to moje jakieś za wysokie standardy ale jak już mój chłop powiedział że jest masakra to znaczy że dramat
ale jak to? To co ona robiła?

Masakra… ale nie poddawajcie się, szukajcie kogoś innego. Powiem, że to jest takie ułatwienie mieć kogoś do ogarnięcia chaty zwłaszcza po porodzie, że bardzo polecam!!! Z naszą Panią rozstaliśmy się na moment, ale wracamy do siebie w lipcu. A tak to od 2024 jest co drugi tydzień u nas 🧡

Dziewczyny mam pytanie czy Wy też macie krew w nosie ? Wiem że to oznacza osłabienie itp ale nie pamiętam czy w pierwszej ciąży tak miałam, w drugiej miałam ale ja straciłam i się trochę martwię czy to zły znak czy tak jest

Ooo no to świetnie, oby i tym razem było w porządku.
A czy w poprzedniej ciąży potem każda glukoza na czczo wychodziła ok ? Pamiętasz może ? Czy już potem jej sie okresowo nie badana po krzywej ?
Właśnie zawsze wychodziła mi w granicach 92-94 całą ciążę jak robiłam badania co miesiąc to i glukozę, ale też mocz który przy cukrzycy też coś tam źle wychodzi a ja zawsze miałam dobry. Wtedy jakoś na to nie zwracałam uwagi i moi lekarze też a przecież w sumie u dwóch prowadziłam ciążę.

Teraz sytuacja w sumie wygląda inaczej i nie wiem jak to zrobić. Będę chodzić na NFZ żeby dostać te skierowania, ale też prywatnie do tej pani ginekolog co mi się spodobała. Lekarce powiem o poradni, ale nie wiem czy w szpitalu mówić o prywatnych wizytach, czy po prostu sobie to zachować dla siebie. Szpitalne wizyty pewnie będą okrojone, do tego nawet pewnie USG nie robią zawsze, no ale doświadczenia nie mam bo nie chodziłam nigdy.

reklama
Dziewczyny mam pytanie czy Wy też macie krew w nosie ? Wiem że to oznacza osłabienie itp ale nie pamiętam czy w pierwszej ciąży tak miałam, w drugiej miałam ale ja straciłam i się trochę martwię czy to zły znak czy tak jest
Ja miałam na początku jeszcze przed terminem miesiączki krwawienie z nosa i już wtedy byłam pewna, że to objaw ciąży bo nie zdarza mi się to. Jeśli wyniki masz morfologii dobre to ja bym się nie przejmowała, to raczej standardowy objaw ciąży.

W drugiej ciąży z córką dosyć długo leciała mi krew z nosa, nawet tak do 12 tyg

Do góry