reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

reklama
Z tym początkiem ciąży to trafiłyśmy w najgorszy możliwy sezon chyba 🙈 ja narazie lawiruje, w firmie ostatnio ospa i grypa, w rodzinie jelitówka, każdy ciągnie nosem i charka 😁 aż słabo się człowiekowi robi, przecież nie wykrzycze wszystkim w twarz, żeby mi zabierał swoje bakterie ode mnie i dzidziola 🤣

Dzięki za tak kompleksową odpowiedź 🩷 Zobaczymy, co będzie u mnie...

Przy okazji, @LadyCaro , mogę prosić o serducho na pierwszej stronie? :)
Nie ma za co 😊 Jeszcze nie wiem wszystkiego, ale tym co wiem to się zawsze chętnie podzielę.

Tak tak, wiem, dlatego napisałam, że mam poniżej 38 i dlatego nic nie biorę 😅 Najwięcej wyłapałam 37,7 😕 A co do konsultacji z lekarzem, to złapało mnie w weekend, więc nie mam jak 😅
Ufff, to całe szczęście. Musiałam w takim razie źle doczytać, przepraszam.

Z tym początkiem ciąży to trafiłyśmy w najgorszy możliwy sezon chyba 🙈 ja narazie lawiruje, w firmie ostatnio ospa i grypa, w rodzinie jelitówka, każdy ciągnie nosem i charka 😁 aż słabo się człowiekowi robi, przecież nie wykrzycze wszystkim w twarz, żeby mi zabierał swoje bakterie ode mnie i dzidziola 🤣
No fakt, trzeba uważać. A czasem nie jest tak łatwo 😕

Ja też dzisiaj zaczełam 7 tydzień. Wizyta dopiero w piątek, nie mogę się doczekać. W środę mam też krzywą cukrową, trochę się obawiam tego badania. Samo picie glukozy mnie nie przeraża, ale czytałam, że różnie można się wtedy czuć..
Cudnie 🥰Ja właśnie nie pamiętam z pierwszej wizyty, czy mam robić krzywą chyba byłam w zbyt dużym
szoku…Ale jutro wyciągnę teczuszkę i sprawdzę zapiski Pani doktor:)

Cześć, też mam nadzieję że do Was dołączę :) i będę lipcową mamą 2026. Mam już córkę, w tym roku byłam już w ciąży i poroniłam, więc trochę się obawiam.
Na wizycie byłam 10.11 i był już pęcherzyk, kolejna wizytę mam 19.11 i mam nadzieję że już będzie zarodek.
Po ostatniej wizycie trochę krwawiłam i od tego czasu beta mi trochę przystopowała, mam nadzieję że to nie zwiastuje nic złego. W sensie nie zatrzymała się, ale nie rośnie podwójnie w ciągu dwóch dni.
Trzymajcie kciuki, jeśli będzie wszystko dobrze to termin będzie około 12.07

reklama
Cześć dziewczyny, nieśmiało bseewyje wątek. 🥰 1 ciąża, ostatni okres 10.10, wychodzi 6 tydzień, pierwsza wizyta we wtorek. Na ten moment badałam Beta: 6.12 550, 10.11 2800, 14.11 9500, Progesteron 32, TSH 1,8. Te rzeczy udało mi się zbadać. Mam pytanie: czy na pierwszej wizycie trzeba już pokazać lekarzowi badania mam czy, glukozy etc. czy to on zazwyczaj daje skierowania i nie oczejuje tego od razu?

Do góry