reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

Ja skończyłam 35.
Syn 4 latek od dawna pytał kiedy będzie miał dzidziusia, że chce brata albo siostrę itd. Więc myślę,że na początku się ucieszy a życie zweryfikuje.
Ja dziś miałam pierwszy dzień wilczego apetytu co godzinę a później uczucie mdlosci,ale lekkie jeszcze. (Cóż,to poczatek). Myślę,że jak się potwierdzi w pt że wszystko ok to powiem mamie,i tak nie będę potrafiła tego ukryć a wolę powiedzieć niż żeby się domyśliła. Rodzeństwu i w pracy w święta.(pierwsza ciążę miałam zagrożona na początku i szybko poszłam na zwolnienie).
Ja miałam mdlosci już tydzień temu a wczoraj krew z nosa, identyczny początek jak w pierwszej ciąży, niestety w sumie obie ciąże paskudnie się czułam wymiotowałam prawie ciągle i zastanawiam się jak tym razem wytrwam i ile pociągnę pracę na budowie.
Poprzednie ciąże pod względem kilogramów nie były łaskawe bo przytyłam po 30 kg w każdej

reklama
Oo cieszę się, że się przydałam :) mi pomagało tym bardziej jak na co dzień nie piłam
Jakbyś piła na codzień to pewnie by Cię odrzuciło :) Ja lubiłam sobie wypić colę zero w puszce czasami a teraz się na nią patrzeć nie mogę. Ogólnie nic gazowanego nie mogę. I kawki też.. 🥲 Mam nadzieję że w 2 trymestrze wróci ochota na kawę..

Teraz tak się powiedzmy śmiesznie czuję, bo ja jednak jestem pewnie wśród Was najstarsza, mam już 33 lata- dwójkę dzieci, masę zajęć , praca. Te 9 lat temu to było całkiem inne oczekiwanie pewnie, teraz mimo bycia mamą mam wrażenie, że jestem dużo dalej od tematu takich maluchów niż byłam wtedy 😂
To ja jestem starsza, w grudniu skończę 35 i 4 dzieci na stanie 😉
W sumie to my się tak niezbyt decydowaliśmy ale też nie robiliśmy nic żeby nie mieć trzeciego ;)
Fakt kocham dzieci i chyba już zapomniałam jakie upierdliwe są te małe ;) mam córkę 6 lat i syna 8 lat.
Obie ciąże uwielbiałam, porody spoko, ale te maluchy to już gorzej 😂 zawsze się śmiałam, że mogę komuś dziecko urodzić , ale wychowywać już nie chce
W sumie....dobry biznes8-)😅
Z każdą jedna Twoja wiadomością mam chęć zadzwonić do mojego taty i zapytać czy nie zmajstrowal gdzieś kiedyś dziecka na boku 🤣😂.
Mówiłam do męża że człowiek niby dorosły, samodzielny, na swoim własnym utrzymaniu a jakoś tak dziwnie będzie powiedzieć rodzicom że znowu zostaną dziadkami. Oni jednak bardziej liczyli na mojego brata niż na mnie a tu zaskoczenie 🤣😂. Chodzę po domu w bluzie albo swetrze żeby teściowa się nie domyśliła. Ojciec czasem wpada z wizytą i też brzuch zakrywam jak się gdzieś kręci w pobliżu 🫣😁

Co do tej adopcji zwierzaków też mi znany temat. Zapieralam się że w życiu nie będziemy mieli w domu żadnego zwierzątka (ewentualnie chomika) no i nie wiem jak do tego doszło że zostałam kocia mama 😂🤣🫣 Całkiem niechcący mamy w domu Brytyjczyka z jednym okiem, nikt nie chciał więc pokochałam ❤️
Nam jest chyba przy tej 5 ciąży powoli szkoda naszych rodziców haha i też nie mamy pojęcia jak im powiemy...

Jak szukaliśmy wspólnie z mezem plusów to też wspomniałam o karcie dużej rodziny 🤣😂. Super że tak to lekko przyjął 😁 mój się zbiera do dziś 🫣 Dziś coś w żartach napomknął że mamy przedwczesny połóg i chłód w związku bo tak się kiepsko czuje od kilku dni że ani nie spoglądam w jego kierunku 😂
Przy 4 jest duża ulga podatkowa🤣🖐️🫢

A masz tak że wracasz do domu i myślisz o tym żeby się wyciszyć po pracy a tu z każdej strony bombardowanie "mamo, mamoooo, maaaaaaaamoooooooo" ?😁
U nas jeszcze wrzaski, piski, bieganie, bunt na robienie lekcji, kłótnie i jeszcze większe wrzaski...🥴🥴🥴

Żebyś Ty 100 lat kochana za tą radę żyła, napiłam się tej coli i aż odżyłam 🙏
Też ratuje się colą, ale mam wyrzuty sumienia potem🙈

To ja jestem starsza, w grudniu skończę 35 i 4 dzieci na stanie 😉

W sumie....dobry biznes8-)😅

Nam jest chyba przy tej 5 ciąży powoli szkoda naszych rodziców haha i też nie mamy pojęcia jak im powiemy...

Przy 4 jest duża ulga podatkowa🤣🖐️🫢
Wspomnialam mężowi o tej uldze podatkowej powiedział że choćby 6 tysięcy dawali na 4 już się nie pisze 🫣😂
U nas jeszcze wrzaski, piski, bieganie, bunt na robienie lekcji, kłótnie i jeszcze większe wrzaski...🥴🥴🥴

Też ratuje się colą, ale mam wyrzuty sumienia potem🙈
Wrzaski, piski i inne takie też mi bardzo dobrze znane. Jest jeszcze "Ty debilu" do młodszej siostry na każdym kroku 🥴 i bunty że on zadań robił nie będzie bo są nieobowiązkowe i uczył się też nie będzie bo przecież wszystko umie. W ogóle po co on do szkoły chodzi jak wszystko wie i rozumie a szkoła jest głupia i niepotrzebna 🥴🙃

Jestem po wizycie. Pęcherzyk ciążowy prawidłowy, widać też pęcherzyk żółtkowy👍 mam zrobić jeszcze raz tylko betę, dla własnego spokoju, nie musi się podwajać już w tym tempie. Teraz ważniejsze jest usg ;) następną wizytę, na której powinien być już zarodek z ❤️ mam 4.12. 😉
A jaki to tydzień i dzień dziś?
Pytam bo idę w czwartek i jestem ciekawa czy może być tak, że 🧡 już zobaczę czy nie 🤭
W poprzedniej ciąży poszłam dopiero w ok 9 tygodniu ciąży na pierwszą wizytę 🤣

reklama
W ogóle zastanawiam się jak prowadzić ciążę- nie mam żadnej prywatnej opieki medycznej z pracy (dwie poprzednie ciąże prowadziłam w lux medzie i prywatnie dodatkowo) teraz nie wiem tzn prywatnie na pewno, ale zastanawiam się czy w przychodni w szpitalu nie prowadzić dodatkowo żeby mieć darmowe badania bo przecież na te wszystkie badania wydam majątek.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry