Karo30
Aktywna w BB
O matko, wszystko dobrze ...tylko Pan Doktor nas poinformował, że mamy 2 serduszka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
O matko, wszystko dobrze ...tylko Pan Doktor nas poinformował, że mamy 2 serduszka
ojejku, ale numer! A na poprzednim usg jak to wyglądało? Był jeden zarodek?O matko, wszystko dobrze ...tylko Pan Doktor nas poinformował, że mamy 2 serduszka. Będą bliźniaki. Tego się kompletnie nie spodziewaliśmy ... Jeszcze chyba nie oswoiłam się z tą myślą ....za 2 tygodnie muszę umówić wizytę bo nie wiadomo czy każdy bobas ma swoje łożysko, czy mają jedno wspólne ... trochę się denerwuję ... ale też cieszę ... jakoś to bedzie
Zobacz załącznik 1729846
Tak, i przez to, że beta mi wzrosła prawie o 200% to dopytywałam tamtą Panią doktor czy na pewno 1 ? powiedziała że na.100% jedno.ojejku, ale numer! A na poprzednim usg jak to wyglądało? Był jeden zarodek?
Matko, ale akcja !O matko, wszystko dobrze ...tylko Pan Doktor nas poinformował, że mamy 2 serduszka. Będą bliźniaki. Tego się kompletnie nie spodziewaliśmy ... Jeszcze chyba nie oswoiłam się z tą myślą ....za 2 tygodnie muszę umówić wizytę bo nie wiadomo czy każdy bobas ma swoje łożysko, czy mają jedno wspólne ... trochę się denerwuję ... ale też cieszę ... jakoś to bedzie
Zobacz załącznik 1729846
Bugaboo dragonfly. Ale to tak wstępnie, na razie patrzyłam raczej pod kątem tego co mi się podoba. Jeszcze muszę opinie zweryfikować no i zobaczyć i poprowadzić na żywo oczywiście. Ale to już jak przyjdzie na to czasjakii?![]()
jasny gwintO matko, wszystko dobrze ...tylko Pan Doktor nas poinformował, że mamy 2 serduszka. Będą bliźniaki. Tego się kompletnie nie spodziewaliśmy ... Jeszcze chyba nie oswoiłam się z tą myślą ....za 2 tygodnie muszę umówić wizytę bo nie wiadomo czy każdy bobas ma swoje łożysko, czy mają jedno wspólne ... trochę się denerwuję ... ale też cieszę ... jakoś to bedzie
Zobacz załącznik 1729846
Mój mąż myślał że lekarz żartujeMatko, ale akcja !
Jestem ciekawa jakie mieliście miny gdy dostaliście tę informację![]()
Z tym wiekiem ciąży to pamiętam z poprzednich ciąż, że jak byłam u różnych lekarzy nawet w odstępie 1 dnia to te pomiary wychodziły im różne. Wystarczy, że lekarz inaczej zaznaczy na monitorze pomiar i już wyjdzie inaczej. Myślę, że nie masz co się przejmować na zapasJuż po wizycie. Ogólnie wszystko w porządku, serduszko mocno bije, widoczne były delikatne ruchy, co ma potwierdzać, że układ nerwowy też dobrze się rozwija.
CRL 2,41 cm.
Jednak martwi trochę wiek ciąży z USG bo różni się od tego z OM, wskazuje na młodszą o 3-4 dni. O ile normalnie to się często zdarza i nie jest powodem to niepokoju, to my jesteśmy po in vitro i teoretycznie wiemy dokładnie jaki był wiek zarodka i kiedy był transfer...
Lekarz jednak kazał się nie martwić bo te pomiary nie zawsze są idealne, ale wiadomo jak jest, z tyłu głowy siedzi już niepewność, tym bardziej że to moja pierwsza ciąża.
W każdym razie jesteśmy umówieni 19-ego grudnia na prenatalne i wtedy mam nadzieję dowiemy się więcej.
Brałam w poprzedniej ciąży i nic mi to nie pomagało...Ale w ciazy chyba w przeciągu 2 tyg Cie muszą przyjąć.
Brala któraś ta pregna vomi?
Ojejku ale superO matko, wszystko dobrze ...tylko Pan Doktor nas poinformował, że mamy 2 serduszka. Będą bliźniaki. Tego się kompletnie nie spodziewaliśmy ... Jeszcze chyba nie oswoiłam się z tą myślą ....za 2 tygodnie muszę umówić wizytę bo nie wiadomo czy każdy bobas ma swoje łożysko, czy mają jedno wspólne ... trochę się denerwuję ... ale też cieszę ... jakoś to bedzie
Zobacz załącznik 1729846