reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

@Lurinea
@Karo30
@noellei
czy mamy jakieś wieści z wizyt? :)
O matko, wszystko dobrze ...tylko Pan Doktor nas poinformował, że mamy 2 serduszka 😱. Będą bliźniaki. Tego się kompletnie nie spodziewaliśmy ... Jeszcze chyba nie oswoiłam się z tą myślą ....za 2 tygodnie muszę umówić wizytę bo nie wiadomo czy każdy bobas ma swoje łożysko, czy mają jedno wspólne ... trochę się denerwuję ... ale też cieszę ... jakoś to bedzie😊❤️❤️
IMG_20251203_220552.jpg

reklama
O matko, wszystko dobrze ...tylko Pan Doktor nas poinformował, że mamy 2 serduszka 😱. Będą bliźniaki. Tego się kompletnie nie spodziewaliśmy ... Jeszcze chyba nie oswoiłam się z tą myślą ....za 2 tygodnie muszę umówić wizytę bo nie wiadomo czy każdy bobas ma swoje łożysko, czy mają jedno wspólne ... trochę się denerwuję ... ale też cieszę ... jakoś to bedzie😊❤️❤️
Zobacz załącznik 1729846
ojejku, ale numer! A na poprzednim usg jak to wyglądało? Był jeden zarodek?

Zobacz załącznik 1729846
Matko, ale akcja !
Jestem ciekawa jakie mieliście miny gdy dostaliście tę informację 🤣

Zobacz załącznik 1729846
jasny gwint🥰cudnie😍

Już po wizycie. Ogólnie wszystko w porządku, serduszko mocno bije, widoczne były delikatne ruchy, co ma potwierdzać, że układ nerwowy też dobrze się rozwija.
CRL 2,41 cm.
Jednak martwi trochę wiek ciąży z USG bo różni się od tego z OM, wskazuje na młodszą o 3-4 dni. O ile normalnie to się często zdarza i nie jest powodem to niepokoju, to my jesteśmy po in vitro i teoretycznie wiemy dokładnie jaki był wiek zarodka i kiedy był transfer...
Lekarz jednak kazał się nie martwić bo te pomiary nie zawsze są idealne, ale wiadomo jak jest, z tyłu głowy siedzi już niepewność, tym bardziej że to moja pierwsza ciąża.
W każdym razie jesteśmy umówieni 19-ego grudnia na prenatalne i wtedy mam nadzieję dowiemy się więcej.
Z tym wiekiem ciąży to pamiętam z poprzednich ciąż, że jak byłam u różnych lekarzy nawet w odstępie 1 dnia to te pomiary wychodziły im różne. Wystarczy, że lekarz inaczej zaznaczy na monitorze pomiar i już wyjdzie inaczej. Myślę, że nie masz co się przejmować na zapas 😉 od początku te pomiary wskazują na młodszą ciążę?

Ale w ciazy chyba w przeciągu 2 tyg Cie muszą przyjąć.

Brala któraś ta pregna vomi?
Brałam w poprzedniej ciąży i nic mi to nie pomagało...

Zobacz załącznik 1729846
Ojejku ale super:) trzymam kciuki za maluchy :)

reklama
Hej,
Tak Wam zazdroszczę tych wizyt, że się sama zapisałam na dzisiaj 😂 do jakiejś przypadkowej lekarki, ale no trudno, ważne, że coś może już potwierdzi, że jest i zobaczy te wyniki glukozy. Nie wiem tylko jak to zrobić, bo muszę jakoś się urwać z pracy a to na drugim końcu miasta- ech no trudno coś będę kombinować.

Do góry