reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

reklama
no właśnie ja sie czaje na takie rożki :-)i chyba zakupie, ania-aneczka ja kupie z długim rękawkiem, nie wiadomo jaka pogoda będzie a łóżeczko tez chcemy takie kupić ja ty pokazywałaś tylko z materacykiem już, a dziś oglądałam wanienki jak któraś z was ma jakiegoś fajnego linka np. na wanienkę to poproszę, ehhh nic nie mam i nawet nie wiem jak się zabrać za to wszystko:-(

Ostatnia edycja:
ja też mam bodziaki na długi rękaw

byłam dzis na zakupach i doopa blada :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nic Maluszkowi w brzuszku nie kupiłam:no::no::no:

za to obkupiłam Igusia w bluzki na długi rękaw na fajnych wyprzedażach:tak::tak:

Wika to i tak udane zakupy :)

Ja robię porządna listę wyprawkową, stąd moje ciągłe pytania :) W Piątek jedziemy do hurtowni dziecięcej , a w niedziele do IKEI :) ciekawe czy coś kupimy dla maluszka:)
Kupie body z długim, tzn już mam 3 pary z tesco na 0-3 m-cy ale dokupie:) No i pokupuje z 56 i 62 rozmiaru. Ale ciuszki to jeszcze troszkę, zobaczę co mi siostra da po swojej córeczce, ale to na pewno kilka sztuk bo dopiero co mała wyrosła z 56:)Pod koniec Lutego dopiero. No i laktatora nie kupuje, powiem mężowi co i jak i dopiero w razie potrzeby. Tak samo zastanawiam się nad rożkiem. Może jeden na wyjście ze szpitala. Podgrzewacza do butelek też nie kupuje i tego typu bajerów. Z jedna, dwie butelki i dwa smoczki :)
EDYTUJE
I się zastanwiam czy w razie nadmiaru pokarmu sa potrzebne specjalne pojemniczki woreczki do odciągniętego pokarmu?

Ostatnia edycja:
Ja rożek wezmę po córce do uzytku w szpitalu ewentualnie (jak by zimno było). Nie lubię rózków, przy córce mało uzywałam, wolałam kocyk. Mama mi zwracała uwagę, że w rozku pewniej się dziecko trzyma, ale to było moje dziecko wiedziałam jak mam je trzymać. Tzn cudze dziecko się inaczej trzyma a swoje inaczej. :tak:
Body na dł. rekaw napewno kupię, też mam przed oczami lato ubieglego roku :eek:
Ja miałam łóżeczko też z wszystkich stron ze szczebelek. Teraz kupię zwykłe łózeczko w ikeii.

Dziewczyny Kacpra urodziłam w połowie lipca, były wtedy mega upały, które trzymały dosyć długo. Polecam kupić kilka sztuk bodziaków z długim jak i krótkim rękawem. Miałam też kilka sztuk bodziaków bez rękawków, w największe upały sprawdziły się rewelacyjnie :tak: W chłodniejsze dni można ich przecież użyć jako podkoszulki.

Wyciągnęłam dzisiaj wory z ubrankami po Kacprze, posegregowałam i do szafki wsadziłąm te w uniwersalnych kolorach. I naprawdę ciesze się że zrobiłam to tak szybko bo jak zobaczyłam ile tego jest to masakra :szok: Spokojnie teraz mogę po kolei prać i prasować. Jesli się okaże że to dziewczynka to odłożyłam już do garderoby ubranka po chrzesnicy męża - jest ich jedynie cały wielki wór (tylko w rozmiarach do 68 plus parę sztuk 72) :szok:. Jak będzie chłopiec to wystarczy na nowo wsadzić do pawlacza a wyjąć ten z typowo chłopiecymi rzeczami :-D

słyszałam że dzieciaczki bardzo szybko wyrastają z ciuszków to chyba nie ma co szaleć za bardzo bo i tak tyle pójdzie w odstawkę a trzeba będzie kombinować nowe :)

Ania, pytaj, pytaj :tak::tak: Ja z laktatorem, podgrzewaczem zrobiłam tak jak TY:tak::tak: i nie żałowałam, bo mi kompletnie nie było to potrzebne:no: M. był tylko poinstruowany co i gdzie ma w razie "W" kupić:tak:

na 56 miałam 2 komplety. Lepiej potem dokupić takie malutkie ciuszki, niż by miały leżeć nieużywane. Igorka w rozm. 56 ubierałam tylko w szpitalu, potem już 62:tak: i tych ciuszków miałam najwięcej:tak:

Rożki miałam dwa, tzn. w ciaży kupiłąm tylko jeden, ale potem w szpitalu (byliśmy tydzien) M. musiał dokupić jeszcze jeden, bo tam Iguś cały czas był trzymany w rożku i jeden szybko się ubrudził....

ja nie zamrażałam swojego pokarmu wiec z tymi woreczkami to nie pomogę :no:

Łóżeczko też mam ze szczebelkami ze wszystkich stron

reklama
Ja laktator miałam reczny, kupiłam w zestawie z butelkami TT, ale teraz bym nie kupiła. Mi jednak laktator był potrzebny, ale ręcznym idzie sie zamęczyć, węc teraz wzięłabym elektryczny ale dopiero po porodzie w razie potrzeby oczywiście. Podgrzewacz miałam, musiałam wspomagać sie sztucznym mlekiem Sprawdzał się szczególnie w nocy, wystarczyło rozrobić mieszaknkę, woda miała temp. gotową do picia. Ale to też przy karmieniu piersią niepotrzebne. Fajnie się też później podgrzewa słoiczki :tak:

Do góry