reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Ja też zdecydowałam, że kupię laktator dopiero po porodzie w miarę potrzeby. Chociaż nie wiem czy to dobra decyzja i się nie dowiem:) 100 zł kosztuje ręczny Avent czyli taki jak chce więc nie mało pieniązków, mąż już wie jak wygląda i w razie potrzeby skoczy do hurtowni i kupi:)

Daria też chce biustonosze i koszule dokupić. Ale to dopiero w Maju/Czerwcu zamówię bo nie wiem teraz jaki rozmiar. A co do biustonoszy to zdecydowałam kupić jeden najzwyklejszy czy dwa do porodu do szpitala a później zobacze jak mi urośnie biust i dokupie ładniejsze:)

reklama
Ja mam ten ręczny tt i rewelacji nie ma, w ogóle dla mnie ręczne laktatory to porażka. Chyba już poraz kolejny sie powtórzę, ze trzeba sie namachać. zalezy też w jakich sytuacjach go stosujemy. Bo jeśli chodzi tylko o ściąganie pokarmu tego co dzidzius nie doje z cycusia to ok, można i ręcznym, ale jesli mleko trzeba by sciągać co 2 h, tak jak dziecko je (bo nie chce np ssać, bo jest problem z sutkami, dziecko nie chce chwycić, czy problem z wędzidełkiem) to już lepszy elektryczny.

Eve dokładnie, pisałaś o tym. Ale cięzko w tej chwili określić co będzie lepsze. trzeba poczekać do porodu zobaczyć kilka pierwszych dni i wtedy decydować w miarę potrzeby. Niestety niektórych rzeczy nie przewidzi się tak samo błędów :)

ja wolę kupić wcześniej, bo pewnie będzie ciężko z karmieniem :<
Zawsze można sprzedać, gdyby miał się nie przydać, a poza tym... oby Bozia dała, by na jednym bączku się nie skończyło :-)

ja już kiedyś dostałam od EVE super wykład o laktatorze za co bardzo dziękuję i postanowiłam się wstrzymać do porodu i wtedy zobaczę czy jest mi potrzebny no i zadecyduję ewentualnie jaki :)
ania-aneczka ja tak jak ty wstrzymuję się z zakupem koszul do maja może nawet początku czerwca co będę wiedzieć jakich rozmiarów potrzebuję :)

DariaN -ja poprostu napisałam ze dla mnie ten ręczny to była prawdziwa katorga, bo karmiąłm Adę z butli, odbijałam ją, odkłądałam do łózeczka i zabierałam sie za odciąganie pokarmu (zajmowało mi to około 40 min do godziny jak sie ręka męczyła). Mała sie budziła i znów karmienie i znów odciąganie, szło oszaleć :baffled:

Znalazłam używaną gondolę capazo za 300 zł, jest ona dokłądnie w kolorze mojego wózka, ale żeby nie było tak kolorowo, nie chciałam czarnej (grafitowej w tym wypadku) budki a ona taka jest GONDOLA CAPOZO JANE Pro J03 Utopia OKAZJA!!! (2219373887) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. No i sama już nie wiem.

ja uwielbiałam ręczny laktator aventu, po killku dniach wprawy mleko leci ciurkiem. Miałam pożyczony z poradni elektr. medeli i to była porażka. Teraz też kupię ręczny avent, na allegro widziałam nowe po 70 zł chyba plus paczka

eve, ładna ta gondolka. To jest grafit czy brąz?

mój pojazd już w drodze do nas :)

reklama
Ja z laktatorem czekam do czasu porodu, okaże się czy to dobra decyzja:tak:. Koszulę kupiłam jakiś czas temu jak się bałam, że wyląduję w szpitalu przedwcześnie, a biustonosze to już przed samym porodem, bo ciężko teraz określić potrzebny rozmiar ( w tej chwili 75 G):zawstydzona/y:

Do góry