reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Róża, może ten avent porostu lepszy :tak:

kolor jest grafitowo - morski - chyba ją kupię, mam dodatkowe zdjęcia, ten ppas biodrowy tez można wypiąć ewnetualnie i raczkę tez można w 3 pozycjach regulować, budka również niazalezna.

Chyba sie nie mozesz doczekać, co??:tak:

reklama
ja też poczekam do porodu. Ciągle mam nadzieję że uda mi się karmić piersią i nie będę musiała kupować laktatora w ogóle. Czy myślicie że to nie możliwe? Stanika też nie kupuję bo potem będzie pewnie za mały.. już musiała wymienić wszystkie staniki bo piersi mam jak balony:szok:A koszule specjalną do karmienia nie wiem czy kupię, może kupię większą koszulkę na naramkach, w końcu będzie lato. A co myślicie o noszeniu pieluch na piersiach żeby ich nie zawiało- oczywiście po porodzie. Bo zastanawiam się czy latem też tak trzeba uważać??

Wiesz co ja rodziłam w marcu i nie nosiłam pieluch. Poprostu trzeba pilnować by nie przeziębić, ale w lato to już raczej inna bajka :tak: Koszule do karmienia przydają sie zwłąszcza w szpitalu

Agulka, ale karmiąc piersią laktator się przydaje :) To nie tak, że albo pierś albo laktator...

musisz czasem odciąnąć pokarm, bo masz nawał, a dziecko tyle nie zje, można mrozić , można odciągnąć żeby wyjść (czasem trzeba, są różne sytuacje) itd itp

U mnie po cc, laktator po prostu pobudził produkcję mleka, samo ssanie dziecka nie wystarczyło

DariaN -ja poprostu napisałam ze dla mnie ten ręczny to była prawdziwa katorga, bo karmiąłm Adę z butli, odbijałam ją, odkłądałam do łózeczka i zabierałam sie za odciąganie pokarmu (zajmowało mi to około 40 min do godziny jak sie ręka męczyła). Mała sie budziła i znów karmienie i znów odciąganie, szło oszaleć :baffled:

Znalazłam używaną gondolę capazo za 300 zł, jest ona dokłądnie w kolorze mojego wózka, ale żeby nie było tak kolorowo, nie chciałam czarnej (grafitowej w tym wypadku) budki a ona taka jest GONDOLA CAPOZO JANE Pro J03 Utopia OKAZJA!!! (2219373887) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. No i sama już nie wiem.

Eve nie zrozum mnie źle ja jestem bardo wdzięczna za rady które mi udzieliłaś odnośnie kupna laktatora !!!! i dlatego też wolę poczekać do porodu żeby zobaczyć czy nie będzie mi lepiej z tym elektrycznym !!!
zawsze lepiej zasiegnąć opini doświadczonej osoby :)
gondolka super !!! za taką kasę to bym się chwili nie zastanawiała :)

Ostatnia edycja:
ja laktatora nie miałam przy Igusiu:no::no: . Agulka, da sie karmić piersią i nie posiadać laktatora:tak::tak: Karmiłam 16 miesięcy i nigdy nie czułam, ze mi jest laktator potrzebny.... jak wiedziałam, ze nastepnego dnia musze na dłuzej wyjść, to wieczorem ściągałam mleko ręką (szybko szło). albo jak karmiłam z lewej piersi, to pod prawą podstawiałam buteleczke i mleczko samo leciało:-):-) Mam nadzieje, ze tym razem też się obędzie bez laktatora:tak::tak:

O laktatorze jeszcze nie myślę, zobaczy się po porodzie, co to będzie (oj chciałoby się karmić piersią). Na razie poszukuję staników na teraz, bo tylko 2 zdatne mniej więcej mi zostały, wszystkie za małe jakoś się zrobiły ;). Ale też kurcze żadne w sklepach mi nie podchodzą :(, nie lubię ze sztywnymi miseczkami.

ja też z laktatorem poczekam do porodu i zobaczę co i jak mi potrzebne będzie:):) jak coś to raz dwa się dokupi:):) co do stanika to się obawiam,że jak mi tak biucho będzie rosło to do porodu rozmiarówki zabraknie:):) koszulkę jedną już taką mamuśkową mam - mąż mnie zaopatrzył jak leżałam w styczniu w szpitalu, dokupię jeszcze ze dwie i będzie git:):)

Hino_de jak masz w pobliżu sklep z bielizną tessorro to warto tam zajrzeć - mają masę wygodnych staniczków:)

zaskakujące jak wiele dziewczyn teraz myśli już w ciąży, że będzie miało problem z karmieniem!
dziewczyny, w koncu jesteśmy ssakami, po to nam te cycochy urosły ;) a podobno w karmieniu najważniejsza jest głowa! (mówię, przede wszystkim do pierwiastek ;) )
agulka- oczywiście, że to możliwe, że nie będziesz potrzebowała laktatora! moja sis karmiła małego 2 lata!!! i nie posiadała takiego sprzętu!

reklama
Dzięki za radę mela. Jak pojadę do Poznania w sobotę, to może się wybiorę, nie tylko do tego sklepu, ale i do dziecięcego:-). No i małż pewnie zawału znowu dostanie;-)

Do góry