reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Mamabartka będzie dobrze!Choć wierzę, że się denerwujesz... My mieliśmy już wiele badań, a miesiąc temu Zosia była ważona i okazało się, że ma niewielką niedowagę 9ale my dopiero od stycznia wcinamy różne dania, wcześniej tylko na cycku) i dostaliśmy skierowanie na szereg badań! :no:I tak ma niski poziom żelaza (niewiele poniżej normy, ale żelazo nam zapisał) i ciągle coś nie tak z moczem! Lekarz stwierdził, że to najprawdopodobniej wina woreczka i sposobu w jaki pozyskujemy siuśki, ale skierowanie na USG nerek dostaliśmy:baffled: Ale mówił, żeby się nie denerwować, że to dla spokoju i kazał czekać w kolejce na miejsce w przychodni (czyli bez pośpiechu, nie prywatnie).
Mam dwa pytania: znacie jakąś fajną stronę o zabawach z takimi maluchami? I w co sie bawicie?Bo mi brak pomysłów... I po drugie - kiedy jakieś kluseczki, coś bardziej treściwego wprowadzacie? już niedługo 8 miesiąc! Chcę trochę utuczyć Zosię:-), a tu tylko kaszka ryżowa i raz dziennie zupka... Za tydzień mamy wizytę u lekarza, chcę, żeby ważyła w końcu z 9 kilo!

reklama
Kuba, Tosia - 100 lat!!!

My tez pozarlismy mielone, tylko w troche innej wersji, a mianowicie byla lasagne, o taka:
kopia_dsc01199.jpg

To byl moj debiut i musze przyznac, ze wyszla pyszna! Nawet moj wbredny maz to potwierdzil.

!
U nas to samo Beaa i rowniez debiut:-)
Tosienko Kubulku 100 lat!!!!!!!!!

Mamabartka-nic się nie martw, z Natalką na pewno wszystko ok. Taki jej urok poprostu,ale dobrze że lekarz chce wszystko sprawdzić. Będziesz miała pewność że to nic zdrowotnego.
Kamu -to chyba Farma Piękności z tego co pamietam.
Surv - aktualnie mamy zamrozony temat, bo rezerwacja jest już zrobiona przez Sylcię a narazie nic ciekawszego się nie znalazło. Ale przecież jedziemy, prawda:-)
Udanego wyjazdu, życz dziadkowi spokoju i zdrowia!!!

mamabartkainataliki kochana nie martw sie, ja mysle ze tak jak pisza dziewczyny po prostu taki urok Twojego Malenstwa. skoro badania i wszystko ok to nie ma co sie denerwowac na zapas. choc na pewno wiem ze sie denerwujesz.
my bylismy na szczepieniu w sobote i p.dr powiedziala ze Maly ma troche za duza glowe, oczywiscie niby nie ma sie czym martwic bo to genetyczne po moim M ale ja juz wszystko co mozliwe przeczytalam na ten temat i tez sie cholernie boje. wizyta u lekarza dopiero za miesiac a ze lekarz w sprawach dzieci nie kumaty to sie boje jak cholera. tutaj to maja gdzies wszystkie badania i podejrzewam ze mnie zbeda jakims dobrym slowem a moje watpliwosci zostana. a tak wogole to ile Wasze dzieciaczki maja w obwodzie glowy, zreszta napisze to na innym watku...:-(

a co do tego spotkania to czy to tylko dla wybranych osob? na kiedy planujecie sie spotkac?

ja tez skladam gorace zyczenia na kolejne miesiaczki Tosi i Kubusiowi :-D
moja Wercia uwielbia sie bawic balonem-ma sznurek,ktory trzyma w łapce, puszczanie baniek-smieje sie do rozpuku; wierszyki-idzie rak, nieborak; myszka kaszke wazyla...itp ogolnie czytanie ksiazeczek i pożeranie ksiazeczek :tak: piosenki-spiewanie i sluchanie; stukanie we wszystko; daje 2 przedmioty i udarza jeden o drugi-sprawdza jak slychac gdy cos spadnie-wszystko wyrzuca na podloge; turlanie po lóżku-nie ma chyba lepszej zabawy :-) kosi kosi lapki-od niedawna, bo nie lubila do tej pory; woreczek foliowy-fajnie szelesci; pudelka, rozne materialy-maluch poznaje fakture; a kuku-z pieluszka najbardziej; pierdzioszki w kazda czesc cialka :-p:-p:-p moja jest cala łachcąca, ile przy tym smiechu; mamy pieska pacynke-odstawia dzikie charce, gadaja do siebie :-) super zabawa-starszy tez uwielbia ;-) lubi lalkę szmacianke-ma wlosy; wszystkie zabawki co maja metke najpierw paluszkiem bada czy zlapie za metke; walenie w organki, oczywiscie cymbalki tez; LUSTRO I MINKI :tak::tak::tak: chodzimy po calym mieszkaniu i opowiadam co jest; lubi właczniki-mowie,zeby zrobila pstryk i palcem chce wlaczyc swiatlo :-) uwielbia ciagnac za sznurek od rolet przy oknie;
noo troszke tego jest
nie wiem czy oryginalne, ale daja duzo radosci :) pewnie jeszcze bym pisala hihihi dodam,ze moja jeszcze nie siedzi i raczej ograniczone mozliwosci sa

Ło matko, ale popisałyście! Nie mam siły odpisywać. Coś mi ostatnio brakuje czasu na wszystko:dry:U nas nic ciekawego oprócz tego że Olga nadal jęcząco-marudząca:sorry2:

Iza- mogę się podpisać pod Twoim postem:-) u mnie identiko:-D:tak:
a książeczki to hit, leży sobie na brzuchu i przegląda strony:-) a potem próbuje czy da się skonsumować:-D
i też jeszcze nie siedzi.

Kusi mnie ten balon, ale boję się, że pęknie! A my głównie, z takich "powtarzalnych" zabaw - "idzie rak", "kominiarz", "a kuku", czyli klasyka :-)Też lusterko ... A Zosia lubi najbardziej wierszyk,. który przeczytałam gdzieś na necie - "Przyszła myszka do braciszka, tu zajrzała, tu wskoczyła, a na koniec tuuuuu się skryła" i oczywiście paluszkami pod paszki, pod spodenki, itp... Jeśli coś Wam przychodzi jeszcze na myśl, dajcie znać ! Szukam czegoś nowego, bo samej mi już nudno, ciągle to samo:tak:

Ostatnia edycja:
Bardzoooo dziękujemy za życzonka i my życzymy Kubusiowi samych radosnych chwil urwisowania i dokazywania oraz dużo zdrówka:-):-):-)
a ja dzisiaj dopiero teraz wolniejsza:tak: najpierw pojechałam kuppic M prezent (jutro ma urodzinki) -kupiłam w sklepie mysliwski latareczkę (taki gażet-można ją przyczepić np. do daszka w czaspeczce, do kurtki, dosłownie wszędzie:rofl2:) pan sklepowy zachwalal to cudo:-) no i idąc radosnym krokiem do auta zadzw. do M i z tej radości pochwaliłam się, że fajny prezencik dostanie:happy: a on zaczął mnie dopytywać (a że cholera ma instykt detektywistyczny) to wyczail gdzie byłam i nagle słyszę: jak byś chciała mi kupić taką latareczkę diodową to nie kupuj, bo to chłam jeden:szok::szok::crazy: oprócz tego coś takiego można kupić w Lidlu za 15zł (a ja kupiłam to za k*** 55 zł:angry::angry:) Oddac nie oddałam, bo co pana juz to obchodzi, głupia naiwna baba ze mnie:wściekła/y::wściekła/y: nic tam będzie mial chłam o jeden wiecej:-p no ale dokupilam mu jeszcze torbe do laptopa (bo jakos mi glupio było z tego wszystkiego) ale miałam taką nieodpartą ochotę kupić mu ze wstawkami różowy (tak na złosć):-p i już oczyma wyobraźni widziałam Pana Biznesmena (przez duże B:-p)dumykającego z tą torbą:rofl2::-D:-):happy::tak::-):laugh2::cool2::rolleyes::wink::elvis:

oprócz tego też zapomniałam o środzie popielcowej, mało tego jak przejeżdżalam obok katedry to wychodziło strasznie dużo ludzi z niej i moja pierwsza mysl (kurde przeciez to nie niedziela???moze jakąś wyprzedaż tam mają??:rofl2: - blondynka ze mnie, co?:sorry2::baffled: dopiero moja funfela (od której chcialam przepis na naleśniki z kurczakiem) mnie uświadomiła i tym sposobem były naleśniki ale z twarogiem:-) aczkolwiek na śniadanko niestety mięcho było:dry:

Mamobartakainatalki napewno wszystko będzie dobrze:tak: moja Antosiowa też zalicza się do wagi piórkowej:tak: w następnym tygodniu chcemy isć naa kontrolę (mieliśmy taki przykaz na ostatnim szczepieniu, bo dla dr. tez nie podobała się niska waga naszej kruszynki) i też mało je:-( moze ten typ dzidzi tak ma:tak:
acha mój Kornelek też należał do pokaźnych bąbli, wręcz pyzowatych. Tylko ja sobie myślę, czy już za małego dzieci nie mają tak jak ich rodzice (mój M jest sporawy- i mały ma jego figurę:-p a ja za mlodu należałam do anorektyczek - i może Tosia ma to po mnie?:happy:

Haszi biegusiem na tu do lekarza proszę iść, a potem na dowód zeskanować książeczkę, ze byłaś:rofl2:

Surv szerokiej drogi kochana (bo trochę kilometer macie, co?):tak: Będziemy tęsknić:-):-):-)

Pearl myslę, ze z wielką radością przyjmiemy Ciebie na naszym małym zlociku-sabaciku:rofl2: tylko, my na razie ustalamy wszystko na zamknięty:tak: ale myślę, że po regulaminowym sprawowaniu i ty dołączysz do nas:-D:rofl2::-):-p

sorry za tak dłuuuugi post...ale ja inakszej nie umieć:sorry2:

reklama
tosika juz widze oczyma wyobrazni typowego bizzzznesmena w garniturku i rozowa torba buuuahahhahahahahaha :-D:-D:-D:-D:-D szkoda,ze nie kupilas,ale by bylo fajnie :-) ale pociesze cie,ze co ja ostatnio kupie mojemu to zle, np. - kupilam plecak,bo do pracy nosi-lezy-nosi stary,porwany alpinusa-trza byla PANU I WLADCY KUPIC FIRMOWKE :dry::confused:

tak piszecie o wadze-musze poczytac ile wasze waza i czy mam sie martwic hmmm

Do góry