reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Andula- widze, ze chodzicie na imprezy osobno? Ja juz nie pamietam kiedy bylam na jakiejs ''doroslej'' imprezie, ale prawde mowiac jakos mi tego nie brak.
Chodzimy na koncerty razem a na imprezy czesto oddzielnie gdyz moj M nie lubi tanczyc ja zreszta nie mam nic przeciwko:tak:Z siostra bawie sie najlepiej :tak::-)

reklama
My za to własnie wrócilismy z zakupów , trochę zmokliśmy . Dziecko zasnęło , M zresztą też. A ja buszuję po necie. Zaraz będę robić zupkę na obiad. A potem powoli pakować bo na początku tygodnia jedziemy nad jezioro - nad Dadaj, zapewne na 2 tygodnie. Także dziecko pooddycha świeżym powietrzem.

Kupiłam dzisiaj pierwszy raz pampers sleep and play i jestem ciekawa jak jest różnica między normalnymi pampersami active baby a tymi. Używała któraś z Was? Bo my teraz uzywamy pampersów pants active boy 4 , ale pomyślałam że przydadzą nam się takie pampersy sleep&play na noc. No i różnica cenowa też jest duża bo pampersy obecnie w tesco w promocji kosztują 44,99zl za 52 sztuki ( pants ) a sleep&play 31,99zł za 50 sztuk.Hmmm...​

AI jeszcze dał maść antybiotykową i zalecil smarować 3 razy dziennie cewkę i wargi sromowe:szok: Przeczytaliśmy ulotkę i jest napisane, że można stosować u dzieci powyżej 11 roku życia.
Kaja my mamy protopic (na alergie) i tez piszę że u dzieci powyżej 3 roku życia, zadzwoniłam do alergolog i onja powiedziała że można stosowac u młodszych dzieci, może zapytaj lekarza czy na pewno można u takich maluchów, bo czasami są robione badania ale duzy koszt jest opublikowania ich
Pabla zdrówka dla Lenki, mysle że to albo 3 dniówka albo zęby:tak:
Kasia super że pogoda dopisała i iprezka udana:tak:
Margeritta zapraszamy
Andula udanego imprezowania
Post oj jak ja ci zazdroszcze tego spania:tak::happy:
Liwus udanych wakacji:tak:co do Pampersów to chyba KATE ich uzywa:tak:ja ich jeszcze nie miałam napisz jak sie sprawuja bo też mnie dziwi ta różnica w cenie:sorry:z tego co je oglądałm to zauwazyłam że one nie maja tego wkładu aloesowego w środku

Kuba tez wstał dzisiaj z temperaturą:sorry:myślę że to zeby, bo apetyt tez jakoś nie dopisuje:sorry:a paluchy non stop w buzi.U nas pogoda okropna,a miało byc słonce:sorry:
miłego dnia!

uuuuuu widzę że tu dzisiaj potężna cisza :-p
My już po obiadku tzn my jako ja i M bo moje dziecko dzisiaj wypił 150ml mleka o godz.8.30 i zjadło 4 chrupki:szok::sorry:teraz swoje obiadu wogóle nie chciał a od M z talerza zjadł troche ziemniaka:sorry:
u nas słonko a raz deszcz:sorry:
no nic wieczorem jeszcze zajrze moze cos sie tu ruszy:-p:-)

faktycznie cichutko....
w wawie leje, szaro i śpiąco jest. M śpi razem z Leną w łózku a ja właśnie wróciłam ze spożywczych zakupów.
Lena spała mi dziś ponad 3 godz w południe i wstała bez gorączki:-) ale jest w kiepskim nastroju bo wciąż płacze, nawet nie marudzi tylko płacze. jak chcę jej buzie umyć - płacze, jak zmieniam pieluche - płacze, i to łzami ogromnymi:eek::confused2:
no ale teraz zasnęła i czułam że znów gorąca się robi:no:
Kicrym - faktycznie może Kubusiowi ząbki znowu idą:sorry: Lena mimo gorączki apetyt ma jak zawsze.

Pabla..no może to trzydniówka...czyli zostałoby jeszcze jutro..oby zdrówko szybko wróciło...
U nas jest lekie zniecierpliwienie bo chciałoby się wszystkiego dotknąć a tu nie ma się jak przemieścić...marudzi i kombinuje jak może ale na własne przemieszczanie się jeszcze nie wpadła:-D..

Witajcie dziewczynki,faktyczni cisza w ostatnich dniach. U mnie nadal sa teście więc nie wchodziłam na net w ogóle.
Boże Ciało spędzilimsy fajnie bo z całą rodzinką grillowaliśmy na działce, troszkę deszcz nam przeszkadzał ale dużo słońca też było. Wczoraj 8 godzin w pracy bo pracownica chciała wolne. Dziś do południa też w pracy, pogoda okropna. Teraz słoneczko troszkę wyszło.
A wczoraj wieczorem byłam na disco:-) Się cciotki klotki wybrały. Osttani raz na dyskotece byłam 2 lata temu na moim panieńskim.
Wczoraj spotkałysmy się z dziewczynami bo przyjechała nasza bliska kolezanka ze swoim nowym facetem Irlandczykiem, ona na stałe mieszka w Manchesterze.
Poszlałyśmy,ale hity były z naszych lat "młodzieńczych" coco jambo i te sprawy, chyba disc jokey się zorientował że my takie wiekowe to nam zagra tego typu hity, pobawiłyśmy się było naprwdę fajnie.
Kicrym to jest małe auto fiat Panda van.
Pabla i jak Lenka, pamiętam jak nam keidyś mówiła lekarka że na zbicie gorączki jest najlepszy paracetamol a na ból - ibuprofen.
Margeritta witaj wśród lipcówek
No i dobra nowina od czwartku mój syn ruszył z meiejsca już pełza do przodu oraz się tak dziwnie przemieszcza w pozycji pół raczka pół siedzącej, jak mu to szybko idzie:-)

Oj u nas też była ciężka pogoda. Spać mi się chciało cały czas. Oldze o dziwo też - spała swoje 2 drzemki (po pól godziny, ale zasypiała w try miga). Miki za to szalał jak zwykle:eek: No ale padl o 19.30.
Jutro cieplej i bez deszczu - oby!

Lenka, szybciutko wracaj do formy!
Brawo Maksiu!!!

u mnie też ciężko, bez kawy się nie obyło...
Lena padła spać, teraz na wieczór znów miała 39 stopni:no::-(
dałam jej ibufen, zobaczymy jak będzie...
Kamu - dawałam małej wczoraj paracetamol i nic nie zbił temperatury...dopiero nurofen w czopku dał radę i dziś w dzień ibufen, dlatego teraz też dałam ibufen - działa jeszcze przeciwzapalnie, na wypadek jakiegoś wirusa jest chyba lepszy...
dobrej nocki Dziewczyny!

reklama
To pewnie jest trzydniówka, bo jeśli nie ma innych objawów.
Oby jutro już było ok, dziewczyny nie wiem czy wam już to mówiłam ale jak wasze dzieciaczki miały 3 dniówkę to przez 7 dni nei powinny mieć kontaktu z innymi dziećmi do lat 2 a przede wszytskim z kobietami w pierwszym trymestrze ciąży ponieważ może to grozić nawet uszkodzeniem płodu, tak mi mówiła nasza pediatra.

Do góry