reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Witam, ja po nocce. Mala dala mi prezent i spala do 10:szok: Obudzila sie tylko na chwile jak G wstawal do pracy a potem dalej spala:tak:
Andula moja siostra tez pracuje w szpitalu ale na chirurgi naczyniowej i tez sie modli o spokojne dyzury:tak:Ale moze choc jeden dzien odpoczynku sobie zaplanujesz po powrocie siostry?
Post dobrze ze sie odezwalas. Fajnie ze Ika tak dobrze traktuje brata:tak:
Madzia no wlasnie dobrze dziewczyny pisza:tak:Ja tez zaczelam Msie grubiej ubierac bo prawie cala noc spi odkryta.Wsploczuje bolesnego zabkowania:-(
Iza dobrze ze Osik dobrze juz sie czuje, trzymam kciuki zeby spodkanie z rodzicami sie udalo:tak:
Kamu zdrowiej szybko, dziekujemy za zyczonka.
Magdzik fajnie ze sie odezwalas, zdrowka dla malej:tak:
Survi kciuki zacisniete za pomyslne rozmowy:tak:
Kate mam nadzieje ze powrocie m bedzie lepiej:tak:Dobrze ze z Prezesem juz lepiej:tak:
Haszi witaj z powrotem, mam nadzieje ze juz z nami ostaniesz:tak:
Tosika ale masz agenta:-)
Kasia zycze poprawy pogody:tak:
Mis wszystkiego naj z okazji imienin
Jak wstalam to ladnie swiecilo slonko, potem zaczelo padac, a teraz znowu swieci slonko:tak:My dzis reszte dnia spedzimy leniwie. Po obiedzie na spacerek, zakupy i bedzie wieczor. Malej leci z noska jutro ide na kontrole. Antybiotyk jej sie konczy a tu poprawy nie widac:-(
Zycze slonka na reszte dnia

reklama
U nas nadal pogoda barowa, na szczęście przynajmniej nie pada...ale buro i ponuro strasznie...aż mi się grzane winko zamarzyło:-)

W mieście pozałatwiałam większość: konto załozone, debet niemal pewny, ale mogę się starać dopiero w dniu inauguracji firmy, czyli 1-go. Pani twierdzi, że jak mam czystą historię kredytową (a sądzę, że mam:-p) to na pewno dostanę, może nawet więcej niz zakładałam...byłoby super, bo na parę miesięcy widmo klęski finansowej by oddaliło:-p

W UM pani mnie ostro zniechęcała do zgłoszenia, ze w mieszkaniu prowadzę działalność, ale ponieważ, głupia!, zapytałam, czy w takim razie mam oficjalnie unikać płacenia wyższego podatku od nieruchomości, to mi za karę rzuciła kilka uciążliwych formularzy do wypełnienia...ech, przecież to proste jak budowa cepa powinno być i w końcu żaden mój interes, żeby wyższy podatek płacić:sorry: Tak że chyba jeszcze zadzwonię do urzedu jako anonimowy podatnik dopytać, czy rzeczywiście nei da się tego po ludzku zrobić.

No a teraz biorę się za tłumaczenie...los kusi dużą liczbą zleceń, że niby to zakładanei firmy to wcale niepotrzebne:-p Ale ja wiem, że za niedługo znowuy będzie posucha i co wtedy? Zresztą nienawidzę coraz bardziej tej roboty...wypaliłam się albo co?

Magdzik, odzywaj się częściej!;-)

Post, zaapelowałabym o to samo, ale dubeltowe macierzyństwo ma swoje prawa;-) Super, że Ika zaakceptowała Cinka do końca...w końcu z liścia się byle obcemu nie daje:-D Zresztą Cinek duży i silny, pewnie niedługo nie pozostanie jej dłużny, niech ma dziewczyna swoje 5 minut:-)

Iza, paczka poleci jutro, bo dziś kolejka zakręcana na poczcie mnie skutecznie zniechęciła:-p konto może podam, jak mi za dużą opłatę za wysyłkę dosolą:-p

No i zamiast pracować, się rozpisałam:-p Wracam biegusiem do kieratu a Wam życzę miłego wieczoru;-)

Dziewczynki ja na chwilunię jak zwykle odkąd do pracy wróciłam
tęsknię za wami bardzo!
pochwaliłam się super wiadomościami na ząbkach, lecę pić winko dalej.
Surv - dobrze że ten sklep Twój od 01.11 bo ja będę już po pierwszej normalnej wypłącie to będę mogła poszalec:-):-):-)
Zdróweczka dla wszystkich chorowitków - Kamu Ty sie kuruj bo juz Cię trochę trzyma!
Madzia - żeby te ząbki bolesne wyszły już Maciulkowi!!
Kurcze, więcej nie pamiętam:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
u nas ok, w pracy wciąż spokój odkupać, w domu ok, M ok, Młoda super, ogólnie jest git!!

wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantów -Misi i Misia:-)
u nas ojom - tato w izolatce siedzi cały dzień i faszeruje sie lekami ale do lekarza nie pójdzie:rofl2: my omijamy "pokój dżumy" wielkim łukiem:tak:;-):-)
dzis nawet wyrwaliśmy się popołudniem na spacer - deszcz ciut skropił ale bynajmniej świeżego powietrza łyknęliśmy
Haszi ale się musiałaś nastresować tym szyciem
a Tymi niezły kaskader:tak: i nawet jakbys trzymała za rękę to mogłoby się to wydarzyć, niech tylko szybko się goi
idę rozwiesić pranie i zagrzać mleczka z czosnkeim bo żyję w niebezpieczeństwie;-)

Witam wieczorkiem:happy:
Mały już spi, właśnie zasnął bez smoka:szok:ale dzisiaj spał 1,5 godziny i wstał o 13.20 więc jak na niego to długo wytrzymał:tak:oby nocka była ok bo powoli mam dosyć tych pobudek, na szczęscie jutro na 11:tak:

Surv ja tam do końca nie wiem jak to jest z tą działalnościa w mieszkaniu:sorry:mój M ma tak zgłoszone, podał chyba 2na2 metry bo w sumie to nie prowadzi działalności w mieszkaniu no ale gdzieś teoretycznie musi mieć biuro, dla mnie paranoja no ale mniejsza z tym.Oczywiście mamy ciut większy czynsz przez to:sorry:także biurokracja nie z tej ziemi:crazy:no i super że debecik da się zrobić:tak:
Pabla no super że u was wszystko git:tak:odrazu więcej cierpliwości do dziecka;-):-Dno i ty to jak wypłatę dostaniesz to pewnie coś odczujecie w waszym budżecie bo moja pensja nauczyciela stażysty odbiega od jakichkolwiek norm:confused2::sorry:
Madzia ja małemu grzeje grzjnikiem w nocy:tak:
Andula oj fascynuje mnie ta twoja praca:tak::tak:kurcze może już teraz się przekwalifikuje;-):tak::-Dciekawe co bym powiedziała po tygodniu pracy:-p
Post super że Ika współpracuje z bratem:-pno i co w nocy prześpicie to wasze:tak:
Renia zdrówka dla M, jak go pożądnie łupnie to wtedy pójdzie:-D
Haszi no to Tymi pierwsze szycie zaliczone, brrrrr....
Dorka ja cie i tak podziwiam za te nocki:tak:

Spokojnej nocki

Eh postaram się bywać tu częściej :)

Życzonka dla Misi i Misia
Straaaszznie spóźnione graaaatulacjeeeeee!!! z okazji urodzin Cinka dla Post.
Dla Ewy-Krystyny gratulacje i Życzonka długaśnego, słodkiego i bezproblemowego pożycia.
Dla Tosiki - ekstra że biznes kwitnie :)
Dla surv trzymam kciuki. Firmę możesz zarejestrować na określonym metrażu lub np. w jednym pokoju.
Na razie tyl super- ważnych wydarzeń wyłapałam które mnie omnięły.

Buziaki dla wszystkich, fajnie tu z wami i pełen szacun, że jesteście wszystkie takie zorganizowane.Ja puki co mam we wszystkim tyły.
Tymi dzisiaj hiperaktywny po wczorajszych nerwach :/

a ja nie miałam dzisiaj czasu, aby wcześniej wpaść do moich serdecznych koleżanek:-( ponieważ najpierw załatwialam papierologię stosowaną (witaj Surv w klubie:-p), później obgląd wszystkich sklepów, później kawusia z koleżanką (tą od włosów;-)), późniejj obiad, później koleżanka wpadła na kawusię z dzieciorkami, kolacyjka, lulanie dzieciorków, i znowu papierologia domowa a teraz dopiero luuuuzik i grzaniec:cool2: mniam:-p
Kasik poproszę w tygodniu M o jakąś fotę i się pokarzę;-)
Surv JA CHCĘ DOMEK DLA LALEK!!!!!!:-D:-D:-D:-D Jak bylam mała to nie było takich gotowych elementów i zawsze sie robiło takie domki wlasnym sumptem i tym sposobem cały pokoj byl rozwalony:-D:-D:-D a wiecie co ostatnio mój M stwierdził, jak mu powiedzialam, ze Tosia jeszcze nie ma lalki- byl normalnie tym faktem oburzony i chcial juz jechać po lalę dla swojej corusiu:sorry::zawstydzona/y: och Ci tatusiowie;-) ciekawe, jak by się dowiedzial, że mi kremu zbrakło, czy też by tak leciał:-p
Renia, Kamu podobno wodka z pieprzem jest dobra na przeziębienia;-)
Dorka ja Ciebie też podziwiam za te nocki:tak:
Post już sobie wyobrazam tajniackiego z liścia Iki:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D podziwiam Ciebie i zazdroszę bąblom, bo tak mala róznica wiekowa spowoduje, ze dzieciaki będą ze sobą silnie emocjonalnie związane:tak::tak::tak:
:tak:
Madzia a moze zaoparz się w ten śpiworem do spania, będziesz bardzoej spokojniejsza:tak: nasza mala jest niessamowitym kopciochem- jak czymś przykryjemy to momentalnie kołdra jest skopana, i ja jestem osobiscie bardzo zadowolona z tego spiworka:tak:
no i ten grzaniec chyba dal czadu w mojej łepetynce, bo zapomniałam co mialam jeeszcze napisać:zawstydzona/y: acha lecę na zębole poczytać co tam Lenka naskobała:rofl2: i pochwalić się następnym zębolkiem (oczywiście nie swoim:-p)

Dzień dobry!
No i skiepściła się pogoda. Na termometrze ledwo 12 stopni i deszczyk pokrapuje:confused2:
Tosika, taka koleżanka to skarb!:tak::-) Pochwal się kolejną odsłoną:tak:
Kamu zdróweczka!

Gdzie nam sie Post podziała? Tzn. wiem gdzie, ale ciekawam jak tam Rodzeństwo

o tym razem ja pierwsza:-)
u nas nocka dobra, jedynie jakieś zatkane noski nam się pojawiły tzn. mi i synowi mąż już od 2 dni wyłączony ze stada;-)
na weekend do Bukowiny chcemy jechać na wody termalne i oby misterny plan się udał:tak:
dzis bynajmniej słońce zaczyna się pokazywać - chyba spacerek się uda:cool:
dobrego dnia dla wszystkich

No witam, dzisiaj druga:-)
U nas nocka z jedną pobudką o 00.30 na piciu i smoka a potem spanko do 5.20 mleczko i teraz wstaliśmy.Jak na nasze (a raczej Kuby) harce nocne to super:tak:więc nawet jestem wyspana:-p

Renia no super wykazd planujecie:tak:oby pogoda dopisała:tak:i zdrówka dla was:tak:
Tosika ty to mega zorganizowana jesteś:tak:no a lala u córuni to przecież podstawa, tak jka auto na sterowanie u synka;-):-D
Haszi oj nie nie nie wszystkie są tak zorganizowane:-Du mnie syf wszędzie, sprzątam na raty, jemy dość często na mieście, ale z M nam to nie przeszkadza więc jest ok:tak::-D

MIłęgo dnia!

reklama
Witam, wszystko przeczytałam ale nic nie pamiętam:zawstydzona/y:
W nocy obudził mnie mega ból głowy - poszłam do wc i załatwiłam sprawę:confused2: Dziś już o.k.

Miłego dnia!!!

Do góry