reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Hejka!
Ja też odpoczywam przy kawce tylko ciacha brak,dom ogarnięty ,obiad leży w częściach w lodówce ehh żeby sam zechciał się złożyć:cool2:
Trochę po marudzę
wczoraj wieczorkiem leciałam z Młodą do naszego doktorka,kaszle,smarcze i uszy ją bolą ponoć to taki modny ostatnio wirus,dostała antybiotyki,krople do uszu i inne rozmaitości.Nocka do bani bo obie się wierciły,a na dodatek @ przybyła więc wulkanem energii to ja dziś nie jestem.Na szczęście Emilka oki.U nas też śliczne słoneczko ale okropnie wieje i ze spaceru nici znowu.

Post trzymam kciuki oby nowy specyfik pomógł to oboje odsapniecie
Madzia zdróweczka dla Maciusia
Tosika no to się szykuje super ekspedycja w górach nie pomogę moja specjalność to mazury
Kic dzielna jesteś dasz radę
Dorka zdrówka dla Misi,fajnie,że się impra udała

reklama
cześć
moje chłopaki chrapią na górze a ja czuwam
już 1,5h dają czadu:szok:
no a baseny czekają;-)
dzis też tu gorsza pogoda, ale widok za oknem cudny więc patrzę i patrzę:-)
Tosika tak jak pisze Kasia trzeba już rezerować bo mało czasu a ferajna niezła - 30 ludzisków:shocked2: ja teraz jestem w Bukowinie w pensjonacie Willa Zima jak coś to looknij na necie na to i może mają wolne w ten czas?
Dorka podziwiam za te nocki
Post oby to cusik nowe pomogło na brzunio Cina, a z Iką to pewnie zęby a Ty wysypiaj się kochana jak małe śpi:tak:
Kamu dobrze, że zdrowiejesz. Czasem trzeba łyknąc antybiotyka, ale u nas to albo w jedną albo w drugą stronę - jedni sypią receptami jak szaleni inni wręcz przeciwnie
Fredka witaj w klubie @ normalnie uwielbiam ten stan

Zdrówko da malutkich zakatarzonych biedaczków.

Tak na szybcika teraz.
Tosika jeśli Bieszczady to góry :p - ukochany ośrodek mojego dzieciństwa
Pensjonat Wisan - Bieszczady
tuż obok wybudowano nowy ośrodek, zaprzyjaźniony z tamtym (tzn że można kor z stołówki i reszty) z tym, że domki ciut lepsze i lepiej wyposażone i dużo drewna do kominka.
Domki Bieszczady , noclegi Bystre
Głusza, zielono, śnieg tam jest zawsze, kilkaset metrów do jednego małego wyciągu (ja się tam jeździć uczyłam) i jednego zbyt stromego :p i ośrodka z basenem. U zimie ogień w otwartym kominku, kuligi, trochę nart. Cena fajna.
Nie wiem jak teraz będzie z miejscami, może być cińko ale próbować warto.

no hej
meza rozwala cos, wiec wszystko na mojej glowie :wściekła/y: jeszcze zmywanie i wywieszenie prania, dopiero z zakupow wrocilam po tym jak malal i syna ululalam :confused2: no i do pracy na jutro musze sie przygotowac...a tu ksiazka czeka :happy:
Kasiu na kaszel to ja im inchalacje robie z Pulmicortu rano, teraz i wieczor dolozylam bo coraz gorzej...a za dnia, to wykrztusny- Mucosolwan; nie zrobilam syropu z cebuli-nie chcialo mi sie,a czasami pomaga; Wercia Zyrtec dostaje; w srode ide z Oskarem na testy skorne do alergologa i dam reke uciac,ze zadnej alergii nie ma-tylko mi tu sciemniaja; po prostu gdyby zdrowe dzieci do przedszkola chodzily to i Oski by byl zdrowy :confused2:
Post wspolczuje kofana nocki, mojej tyż zeby ida
Dorka fajnie,ze tez sie pobawilas ;-);-)
Tosika nier pomoge, bo tam gdzie bylismy to moze z 10 pokoi bedzie....chociaz 10 pokoi, to moze byscie sie pomiescili...zaraz poszukam linka,bo telefonu nie mam. moze znajde
Kamu dobrze,ze chociaz Tobie lepiej :tak:
z dobrych wiadomosci, to praktykantke bede miala :-p:cool2: to se odpoczne hehehhehehehehe :rofl2::rofl2::rofl2: ale to w drugim polroczu-teraz bedzie chodzic na obserwacje
i dowiedzialm sie w ciagu 2 dni,ze dwie kolezanki sa w ciazy; glupio przyznac,ale zazdroszcze im :-( ale wiem ze bym nie dala rady z 3 dziec; bym, sie wykonczyla no i nas nie stac brzydko mowiac...
zmykam buziaczki dla wszystkich

Post - wszytskiego naj,naj z okazji urodzin!!!!
Ja na chwilkę, bo zmęczona jestem bardzo i pewnie lada moment pójdę spać.
Troszkę poczytałam, mało co pamiętam...
Surv - wypoczywaj Kochana!!!
wszystkim chorowitkom zdrówka
u nas znów od wczoraj kaszel:wściekła/y::no: bo ostatniej chorobie jestem tak przewrażliwiona że jak wczoraj wieczorem usłyszałam jak młoda kaszle to się poryczałam. Co złobka narazie chodzi, bo lekarka dziś orzekła że wszystko jest ok. W środę M pójdzie na kontrolę.
jejku, jak ja nienawidzę tego kaszlu:wściekła/y::wściekła/y::crazy:
my w sobotę pojechaliśmy do mojej mamy, było miło bardzo. w niedzielę wróciliśmy do wawy, potem byliśmy na obiedzie u znajomych i dopiero wieczorem do domku.
w pracy spoko narazie, powoli wracam do rytmu pracy.
dobra, zmykam!
Iza - a jak robisz te inhalacje?? Inhalator masz jakiś specjalny? gdzie takie coś kupić? i ten pulmicort w aptece kupię?

Tosika mam, w Zakopanem
http://noclegi.urlopia.pl/hanusina-chalupa/

Pabla inchalator kupuje sie w aptece normalnie, ja mam elektryczny, kupilismy go chyba za 130 zl, ma postac pingwinka,co sprzyja maluchom,bo sie nie boja; jest tam maska i dziecko wdycha lek; Pulmicort jest tylko na recepte, ale mozna robic np inchalacje z Mucosolwanu-zalety sa duze, bo dziecko nie zwroci leku, i nie obciaza zoladka...tylko lekarzowi trzeba powiedziec,ze sie ma inchalator,zeby dal leki wziewne zamiast syropku; jak maluchy maja katar to robie inchalacje z soli fizjologicznej- szybciej nosek sie nawilza i szybciej schodzi wszystko :tak: polecam!!!
do tego polecam takie kropelki na poduszke ja mam INHALOL I Rub arom masc do nacierania klatki piersiowej; wszystko razem dziala cuda

Post wszystkiego najjjlepsiejszego :tak: spelnienia marzen :-D

reklama
Do góry