reklama

Lipiec 2008

reklama
Kamu kciuki oczywiście trzymam:tak: Zdrówka dla Maksia,a ze sklepem zrób tak jak piszesz.Póki co nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem,więc głowa do góry będzie lepiej:tak:A popłakać sobie podobno dobrze;-)Mi też dzisiaj nerwy puściły i to też przez sytuacje materialną:-(
Hashi to super,że nam razem tak swietnie idzie z tym usypianiem:-) Aczkolwiek MAcio cos dzisiaj fiksował,ale mam nadzieję,że to jednorazowy wybryk:sorry:
Andula super takie przedszkole:tak:Ale to przedszkole czy żłobek? tzn w jakim wieku są tam dzieci? Ja się właśnie zastanawiam nad prywatnym żłobkiem dla małego.A ty ile płacisz?U nas coś ok 900zł + wyżywienie.

Ja to się jakoś obawiam wziąść nianię:sorry: Może głupia jestem,ale wolę dać małego do prywatnego złobka gdzie grupa jest mała,a warunki podobno super.W sumie to finansowo tyle samo chyba wyjdzie,jeden minus to choróbska:sorry:
Właśnie tak się dzisiaj zaczęłam zastanawiać ,bo czas jakąś robotę znaleźć.Ja to już dawno chciałam nawet miałam propozycję w tych ubezpieczeniach,ale wszyscsy w około odradzali,a szczególnie teściówka,bo Maciuś jeszcze za mały na żłobek i co to za praca,a teraz między słowami daje mi do zrozumienia,że mogłabym już iść do pracy:wściekła/y:.Kurde ja to juz dawno miałam w planach,bo przecież sama powiedziła,że z młodym będzie,po czym stwierdziła,że na emeryturę jeszcze nie chce iść,no to chyba dziecka samego nie zostawie i z nim siedzę:crazy: A szkoda gadać.Dobrze,że pojechała na tydzień do Zakopca to trochę odpocznę:sorry:
No to spadam szukać pracy:-p

Madziu place 790 i to juz jest z wyzywieniem warunki superowe a panie jeszcze lepsze.Maja duzo zajec ,logopede,rytmike, dwa jezyki, tance itd idt Sa tam dzieci od momentu kiedy zaczna chodzic teoretycznie od 18 miesiecy ale sa juz dzieci 13 misieczne:tak:Nie chce przechwalac ale jestem zachwycona Misia pzredszkolem:tak:Ja tez wolalam nie ryzykowac z niania nie mialam na oku nikogo znajomego wiec przedszkole tym bardziej prywatne bylo dla mnie lepszym rozwiazaniem :tak:
Maly duzo nie choruje raz mial angine i tyle ale moze dlatego zee tam bardzo przestrzegaja aby dzieci chorych do przedszkola nie wysylac:tak:

Juz pokoj pomalowalismy ide zjesc sniadanie;-):tak:

andula ekstra takie przedszkole, jak kiedyś się finansowo u nas poprawi to tymiego tez dam do takiego. zazdroszczę malowania, uwielbiam. u nas nie ma na razie sensu bo tymiego dzisiaj już ochrzaniałam za cwał z kredka woskową z zamiarem oczywistym w kierunku ściany
kamu no to niezła jazda. laska [zakładam ze to pracownica bo kto inny] sprzedawala ciuchy nie wypisując ich ze stanu:confused: [tu miał być pytajnik ale nadal shift nie mam:-D] trzymaj się, mam nadzieje, że uda sie to wyjaśnić i zalatwić. kurcze, dlaczego ludzie sa tacy, wiem ze oskarzac nie chcesz ale to albo jest błąd albo kogos jednak oskarżyć trzeba.
nie martw sie, wszystko sie jeszcz odmieni, ja w to wierze bo inaczej sama siedziała bym w takim fajnym kaftaniku kołysząc sie monotonnie
jeszcze w dodatku kumpela i maksiu chory, kurcze naprawde nie dziwie sie twojemu złemu nastrojowi. oj przydało by ci sie coś mocno rozweselajacego;-), chociazby jakaś fajna komedia;-)
surv tir juz dawno zrobił pa-pa tyle że została nam po nim reszta kredytu do spłacenia. dobrze, że nie zwlekaliśmy dłużej. teraz wróciliśmy do starych smieci i drewnem handlujemy a właściwie m handluje bo ja tylko pomagam jak trzeba.
jak to wypali, jeśli wszystko sie uda to...:-D
strasznie się ciesze, że ktos ci pół sklepu wykupił, jupi :-)
madzia chorubska prędzej czy póżniej i tak macia dopadną a to energetyczny chłopak wiec pewnie lepiej mu bedzie w grupie :tak:

ja dzisiaj lenistwo w domku uprawiam, a to dlatego, że códem wszystake prace domowe mam załatwione:szok: cód. firmowo też spokój więc zabrałam sie za rekodzieło. części lampy już się kleją i suszą a ja czesze i układam wełenke na pokrowiec na komórkę dla bratowej.
a wełenka jest z....jej kota :-D uzbierałam troche jak sie nim opiekowałam i teraz filcuje. ciekawa jestem jaka będzie miała mine jak to od aniołka dostanie :-):-):-)
tylko kicha mi się przy tym strasznie więc sobie przerwe zrobilam. młody jeszcze śpi-oby jak najdłużej.

Hashi, powinno Ci się sfilcować aż miło...właśnie siedzi koło mnie sfilcowany kot:-D On akurat od nerwicowego łupieżu to ma, ale widać, ze kocie włosie się do tego celu nadaje;-)

Kamu, rzeczywiście Wam się wszystko naraz zwaliło...jak to zwykle bywa:-( Jeśli chodzi o pracownicę to posprawdzaj wszystko 10 razy, ale jak dalej bedzie wskazywać, że to jej wina, to musisz coś z tym zrobić, bo koleżanka, czy nie z torbami Was puści:shocked2: Trzymam kciuki, żeby los szybko się u Was odwrócił!

Andula, ale fajne przedszkole macie - tylko ta cena:szok: No ale z drugiej strony, za państwowe też mało się nie płaci, a z poziomem opieki bywa różnie...

Madzia, teściowej to chyba po prostu zaczyna doskwierać, że razem mieszkacie i uznała, że czas najwyższy się Wam powtrącać:-p Nie ma się co przejmować, już niedługo będziecie na swoim, a i z pracą pewnie lepiej się ułoży, jak Ci nikt nie bedzie za uszami ględzić, co i jak masz szukać:tak:

Ja też już w dużej mierze firmówkę odwaliłam, zlecenie tłumaczeniowe mam dopiero na za tydzień, więc chwilowo mi się wydaje, że nie muszę nic robić:-p Słyszę, ze się Mloda budzi....pospała 2.5 godziny:szok: To chyba po tych emocjach z chodzeniem:-D:-D Wieczor w takim razie mamy z głowy:-p

Nic idę jakiś obiad zrobić, bo znowu od tygodnia na zmianę makaron z sosem i ziemniaki z jajkiem:-p

cześć kochane
a mnie znowu zaczęła potwornie boleć głowa:-( o co biega?? ja raczej z tych nie bolących.... tatuś z dziećmi na spacerek wyszedł, a ja mam odpoczywać, bom chora...przy garach:sorry:
Surv my to uwielbiamy ziemniaczki z sadzonym jajeczkiem:-) mniam Ja to dzisiaj zrobilam zapiekankę ziemniaczaną z kiełbaską , cebulką boczkiem, serkiem i jajeczkiem:-p co do niani, to jutro przyjedzie jednak ponieważ rano zadzwonilam do niej, czy może przyjsć o 12tej a nie 9tej, bo mała gwiazda wstala o 6tej wiec o 9tej zrobi odlot i nici z zapoznania wyjdą:tak: ale pani nie pasowało więc jutro przyjdzie:tak: a ja jej zaproponowałam 600 zł i to jest za 4razy w tygodniu w tym dwa razy sprzątanie i dwa razy siedzenie z dzieckiem gdzieś tak po 4-5 godz. i w sumie wychodzi ponad 6zł:tak: ale weź kochana pod uwagę, ze płn Polska zawsze ma nizsze stawki niż południowa, a wynika to przede wszystkim z tego, ze nasze województwo jest w tej niechlubnej czołówce jeśli chodzi o najwyzszą stopę bezrobocia:tak: po prostu nasz region jest biednym regionem i stąd zarobki są mniejsze:tak:
Madzia znaczy sie zmęczenie materiału jest miedzy Tobą a tesciową;-) dobrze, ze wyjechała to troszkę przewietrzy sie między Wami i znowu będzie gites;-)
Andula ależ rewelacyjne masz przedszkole:szok::szok::szok::szok: ja też takie bym chciała:tak: no i czekam na fotki nowego kolorku:tak:
Haszi no ja z Tobą to normalnie nie wyrabiam:-D:-D:-D:-D:-D:-D aparatka do potęgi entej:rofl2: koniecznie zrób zdjęcia swoim dziełom:tak:
Kamu rzeczywiście nagromadzilo Ci się trochę problemów:-( ale mysl pozytywnie i odciagaj złe myśli od siebie:tak: a pracownicę - obserwuj i w odpowiednim momencie wyciagnij konsekwencje i nie kieruj sie wtedy sentymentem, bo jeśli to prawda, to ona mogła was w poważne kłopoty wpędzić, i to bez skrupułów:no: i trzymam mocno kciuki za Twoją koleżankę!!
a ja od rana słucham tvn 24 i non stop o tej swinskiej grypie:-( normalnie już sie znowu zaczynam wkręcać:sorry: mój M to nawet uważa, ze już chrumkam:-p ale spoczko - ogonka jeszcze nie mam:cool2: i to skęconego:rofl2:

Kamu mam nadzieje,ze szybko sie wyjasni ta sytuacja, nie zazdroszcze
Andula fajne maice przedszkole, ale cena powala!!! moj chodzi do przedszkola i place do 300-360 zl ze wszystkim plus zajecia; bysmy nie dali rade finansowo
Tosika moze za duzo stresu?
a jak ktos mialby ochote wyruszyc do Mikolaja na Kaszuby to polecam stronke--http://www.przystanekswietegomikolaja.pl/index.php?width=1680&height=1020
mozna samemu tez jechac
jestem zjechana; mala coraz gorzej...teraz spi; syn wariuje
ja sama zwariuje z nim :-p

Misiek spi ja tez juz ledwo na nogach stoje zaraz ide przytulic sie do poduszki i lulu:tak:
Tosika moze rzeczywiscie za duzo stresu lub obawiazkow dobrze e M wspolpracuje i zajmuje sie dziecmi:tak:
Haszi super umiejetnosci ,zazdroszcze!
Jutro mam jeszcze wolne wiec odpoczne :tak:

Milego wieczoru dziewczyny:tak:

Ostatnia edycja:
Andula, super przedszkole. Najważniejsze, że Misiek zadowolony:tak:
Haszi zapraszam Cię serdecznie do mnie – czy futro Labradora nadaje się do filcowania, bo miałabyś tonę surowca. Szalona Babka z Ciebie!:-D
Tosika, ja też uwielbiam ziemniaki z sadzonym. Bidulka z Ciebie z tą boląca głową. A co do świńskiej, to jak w pracy zakaszle, to kolega też twierdzi, że to już – taki dowcipniś:eek:

reklama
no i wreszcie luzzzzz;-)
Tosik zasnęła, synek odrabia lekcje, tatuś pracuje a mamusia? hmm...pije wisienkę w piwie:-p wzięłam dwa apapy i jest dobrze:tak:
Kasia oj fajny kolega:sorry:
Andula wymęczyłaś się dzisiaj i z kurami idziesz spać:-p ale masz racje po co się meczyć i bezsensowniw nie raz siedzieć? :tak:
Izo zdrówka dla Werci:tak: czyli w sumie mala załapała po Oskim:no:
ja chyba obejrze serialiki i też odlot zrobię, aczkolwiek nie wiem czy moj organizm zniesie taki szok godzinowego spania:-p bo ja z tych nocnych marków - o 1szej dopiero mnie nurzy;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry