reklama
Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
Hej dziewczynki, miłego popołudnia.
Roni szkoda że zwierzaczek tak bardzo zachorował :-(
Ja dziś byłam na badaniach, glukoza okropna , ale da się przeżyć.16 wizyta u ginka, a ja już nie mogę się doczekać.

Pogoda u mnie okropna, zimno, i co jakiś czas deszcz pada
A ja chcę wiosny.
Roni szkoda że zwierzaczek tak bardzo zachorował :-(
Ja dziś byłam na badaniach, glukoza okropna , ale da się przeżyć.16 wizyta u ginka, a ja już nie mogę się doczekać.

Pogoda u mnie okropna, zimno, i co jakiś czas deszcz pada
A ja chcę wiosny.Hej Dziewczynki ;-)
ja juz po dentyscie, i na szczescie na strachu sie skonczylo :-) nie bolalo, ale to chyba dlatego ze Pani dr byla wyjatkowo delikatna, zreszta niestety jeszcze przed ciaza zapuscialam swoje zabki, i ubytki mam takie, ze na okres ciazy mam w nich zalozone lekartstwo, a po urodzeniu Antosi bedziemy sie nimi ostro zajmowac... po prostu gdyby dr glebiej chciala wyczyscic moja prochnice padlabym z bolu, tym bardziej ze ja mam okropnie wrazliwe zeby, a i do tego panicznie sie boje tych wiertel
Na szczescie jeden zabek juz z glowy, lekarstwo zalozone, a za tydzien 2 kolejne zeby do robienia ;-) Antoska chyba stresowala sie razem ze mna bo ostro dokazywala na fotelu :-)
Roni bardzo mi przykro z powodu pupila-trzymaj sie dzielnie! Niestety kazdy ma gdzies odgornie wyznaczony koniec swojego zywota i trzeba sie z tym pogodzic. Teraz na pewno jest lepiej zwierzaczkowi, lepsza dla niego bezbolesna i szybka smierc niz pelna cierpienia agonia...tak bylo dla niego zdecydowanie lepiej!
Ciesze sie ze nie zawiodlas sie na dr Puzio :-) i ze moje slowa nie okazaly sie woda na mlyn :-)
Sylcia powodzonka u lekarza !! koniecznie daj znac po wizycie :-)
Dla reszty mam milego dzionka :-) ja zabieram sie za sprzatanie, bo jakos w weekend mi nie szlo, i niestety da sie to zauwazyc
ja juz po dentyscie, i na szczescie na strachu sie skonczylo :-) nie bolalo, ale to chyba dlatego ze Pani dr byla wyjatkowo delikatna, zreszta niestety jeszcze przed ciaza zapuscialam swoje zabki, i ubytki mam takie, ze na okres ciazy mam w nich zalozone lekartstwo, a po urodzeniu Antosi bedziemy sie nimi ostro zajmowac... po prostu gdyby dr glebiej chciala wyczyscic moja prochnice padlabym z bolu, tym bardziej ze ja mam okropnie wrazliwe zeby, a i do tego panicznie sie boje tych wiertel
Na szczescie jeden zabek juz z glowy, lekarstwo zalozone, a za tydzien 2 kolejne zeby do robienia ;-) Antoska chyba stresowala sie razem ze mna bo ostro dokazywala na fotelu :-)Roni bardzo mi przykro z powodu pupila-trzymaj sie dzielnie! Niestety kazdy ma gdzies odgornie wyznaczony koniec swojego zywota i trzeba sie z tym pogodzic. Teraz na pewno jest lepiej zwierzaczkowi, lepsza dla niego bezbolesna i szybka smierc niz pelna cierpienia agonia...tak bylo dla niego zdecydowanie lepiej!
Ciesze sie ze nie zawiodlas sie na dr Puzio :-) i ze moje slowa nie okazaly sie woda na mlyn :-)
Sylcia powodzonka u lekarza !! koniecznie daj znac po wizycie :-)
Dla reszty mam milego dzionka :-) ja zabieram sie za sprzatanie, bo jakos w weekend mi nie szlo, i niestety da sie to zauwazyc

Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
Andziaa do mojej wizyty jeszcze 9 dni 

Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
Muszę sie pochwalić że dziś kupiłam mojemu maluszkowi 4 pary spodni, i bluzeczkę, a wszystko za 10 zł :-)
Andziaa, dzisiaj właśnie zaczęłam 27 tydzień:-) i właśnie dzisiaj poznałam jak wyglądają skurcze, bo tak mnie co jakiś czas bolało, że nie umiałam obiadu dokończyć..dobrze, że za tydzień mam ginekologa, to jej wspomne o tym.Raiqa ktory masz dokladnie tydzien kochana ? :-) i jakie imiona wybraliscie??
A co do imion to wybraliśmy Oliwie i Gabriela, bo i w naszym języku i w języku mojego męża istnieją, więc wszyscy będą zadowoleni;-)
Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
Raiqa bardzo ładne imiona.Ja sama myślałam wstępnie dla dziewczynki nad Oliwią, ale mam już córcię Oleńkę (Aleksandrę) więc byłoby kiepsko. A teraz problem z głowy bo ma być chłopiec, chyba że co nieco odpadnie to będzie Julia.

Sylcia rezczywiscie napisalas 16-ego :-) a ja zrozumialam ze dzis o 16-sorki :-) ja tez dzis mialam glukoze, i jak dla mnie nie bylo to nic strasznego :-) Mateuszek- to bardzo ladne imie, sama myslalam ze jak bede miec syna to tak wlasnie sie bedzie nazywal :-) Jednak mamy z Mackiem przyjaciela o takim imieniu i pozostalismy przy Stasiu , no ale okazalo sie ze bedzie babeczka, tak wiec problem z imieniem meskim mamy autoamatycznie z glowy :-)
Raiqa Oliwia i Gabriel-ladne imiona :-) i super ze znacza cos dla obu narodowosci-jednym slowem znalezliscie idealny kompromis :-) co do skurczy-ja ostatnio tez odczuwam delikatne skurcze, a czesciej takie napiecie w dole brzucha, ktore niestety bywa momentami tak dokuczliwe ze ciezko mi jest sie poruszac. Slyszalam ze to skurcze Braxtona Hicksa ( czy jakos tak , znajac zycie przekrecilam nazwisko) i to nic groznego. Podobno jest to normalne i w ten sposob macica przygotowuje sie do porodu...tak wiec mysle ze bedzie ok :-) ja teraz w srode mam wizyte u gina wiec o wszystko sie wypytam i napisze :-)
A wlasnie zapisalam sie do szkoly rodzenia :-) pierwsze zajecia mam 16-ego kwietnia, czyli tak jak Sylcia ma wizyte u lekarza :-)
Raiqa Oliwia i Gabriel-ladne imiona :-) i super ze znacza cos dla obu narodowosci-jednym slowem znalezliscie idealny kompromis :-) co do skurczy-ja ostatnio tez odczuwam delikatne skurcze, a czesciej takie napiecie w dole brzucha, ktore niestety bywa momentami tak dokuczliwe ze ciezko mi jest sie poruszac. Slyszalam ze to skurcze Braxtona Hicksa ( czy jakos tak , znajac zycie przekrecilam nazwisko) i to nic groznego. Podobno jest to normalne i w ten sposob macica przygotowuje sie do porodu...tak wiec mysle ze bedzie ok :-) ja teraz w srode mam wizyte u gina wiec o wszystko sie wypytam i napisze :-)
A wlasnie zapisalam sie do szkoly rodzenia :-) pierwsze zajecia mam 16-ego kwietnia, czyli tak jak Sylcia ma wizyte u lekarza :-)
Sylcia 31
Mama Olki i Wiki
Andziaa to wy już prawie wszystkie do szkoły rodzenia będziecie chodzić, piszcie co ciekawego tam mówią, może coś nowego, się nauczę lub usłyszę :-) Powodzenia u ginka, i napisz po wizycie.
reklama
pabla27
Fanka BB :)
Witam dziewczyny,
No ja dziś miałam kur....sko beznadziejny dzień, jak wyszłam z domu o 7 rano do pracy tak dopiero wróciłam. A wszystko przez cholerne taksówki!! Moja mama przyjechała dziś do mnie specjalnie 100 km do lekarza, którego jej załatwiałam jakiś mc wczesniej. Lekarz się oczywiście ponad 30 min spóźnił a nam zależało, żeby do 18:00 się wyrobić bo mama ma ostatni autobuś o 18:45 i bałyśmy się że nie zdąży. Ja już profilaktycznie o 16:15 zamówiłam taxi na 18:00 na ursynów. I wyobraźcie sobie, ze o 18:00 dzwoni do mnie ta pi...a i informuje mnie, ze żaden z kolegów nie przyjął zgłoszenia!!!!! JAK TO NIE PRZYJĄŁ!!!!!
Słuchajcie, no tak się wkurzyłam ,ze objechałam ją strasznie przez telefon, nawet nie raczyła zadzwonić trochę wczesniej tylko o 18:00 jak powinnam już mieć taksówke pod du..ę podsuniętą!!!! Biegiem leciałyśmy do metra żeby dojechać do centrum i mama tuż przed odjazdem autobusu zdążyła....byłam tak wkurzona, wsiadłam jeszcze do tramwaju, zmęczona, zła, brzuch wystaje ale oczywiście nikt na to nie zwraca uwagi. Zadzwoniła do mnie akurat koleżanka więc nie omieszkałam głośno się jej zapytać przez tel czy jak była w ciąży to również w komunikacji miejskiej nikt nie widział jej brzucha, bo u mnie tak jest. No i dopiero wtedy jakiś zakichany dżentelmen ustąpił mi miejsca!!!! Sorry za rozpisanie się, ale musiałam się wygadać.
Andziaaa, moja malutka też jest leniwa, mało kopie, raczej puka delikatnie, ale codziennie, lekarz na usg powiedział, że jeśli czuję ruchy codziennie, zebym się nie martwiła., a Pani na szkole rodzenia kazała nam od 32 tyg sprawdzać ruchy rano po posiłku i wieczorem, i że powinnyśmy czuć min 10 różnych ruchów w ciagu godziny, jeśli nie to wtedy pojechac na kontrolę do szpitala. Dobra, uciekam, wygadałam się, dzięki....a jutro glukoza po raz drugi, 75 g
No ja dziś miałam kur....sko beznadziejny dzień, jak wyszłam z domu o 7 rano do pracy tak dopiero wróciłam. A wszystko przez cholerne taksówki!! Moja mama przyjechała dziś do mnie specjalnie 100 km do lekarza, którego jej załatwiałam jakiś mc wczesniej. Lekarz się oczywiście ponad 30 min spóźnił a nam zależało, żeby do 18:00 się wyrobić bo mama ma ostatni autobuś o 18:45 i bałyśmy się że nie zdąży. Ja już profilaktycznie o 16:15 zamówiłam taxi na 18:00 na ursynów. I wyobraźcie sobie, ze o 18:00 dzwoni do mnie ta pi...a i informuje mnie, ze żaden z kolegów nie przyjął zgłoszenia!!!!! JAK TO NIE PRZYJĄŁ!!!!!

Słuchajcie, no tak się wkurzyłam ,ze objechałam ją strasznie przez telefon, nawet nie raczyła zadzwonić trochę wczesniej tylko o 18:00 jak powinnam już mieć taksówke pod du..ę podsuniętą!!!! Biegiem leciałyśmy do metra żeby dojechać do centrum i mama tuż przed odjazdem autobusu zdążyła....byłam tak wkurzona, wsiadłam jeszcze do tramwaju, zmęczona, zła, brzuch wystaje ale oczywiście nikt na to nie zwraca uwagi. Zadzwoniła do mnie akurat koleżanka więc nie omieszkałam głośno się jej zapytać przez tel czy jak była w ciąży to również w komunikacji miejskiej nikt nie widział jej brzucha, bo u mnie tak jest. No i dopiero wtedy jakiś zakichany dżentelmen ustąpił mi miejsca!!!! Sorry za rozpisanie się, ale musiałam się wygadać.Andziaaa, moja malutka też jest leniwa, mało kopie, raczej puka delikatnie, ale codziennie, lekarz na usg powiedział, że jeśli czuję ruchy codziennie, zebym się nie martwiła., a Pani na szkole rodzenia kazała nam od 32 tyg sprawdzać ruchy rano po posiłku i wieczorem, i że powinnyśmy czuć min 10 różnych ruchów w ciagu godziny, jeśli nie to wtedy pojechac na kontrolę do szpitala. Dobra, uciekam, wygadałam się, dzięki....a jutro glukoza po raz drugi, 75 g