reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

:-)dzień dobry w ten słoneczny dzionek

wreszcie wiosna za oknem - ponoć nie na długo ale z każdej odrobiny słonka warto się pocieszyć.
Dziś miała być glukoza ale Groszek pozwolił mi pospać wiec skorzystałam z dobrotliwości syna i pojdę pewnie jutro.

Tydzień temu byłam u dr i rozmawiałam właśnie o tych skurczach i przez to moim gorszym samopoczuciu. Z szyjką wszystko ok więc nie panikować i jak czuję się gorzej to spoojnie brać nospe. Do takiego sporadycznego zażywania jej nie ma przeciwskazań.

Ostatnio jeszcze inną ciekawostkę zauważyłam, mianowicie coraz większe problemy z oddychaniem tzn. biorę wdech a powietrza jakby dalej mało. Koleżanka poleciła naukę oddechu brzuchem - przyda się później:-)

Miłego dnia dla wszystkich
Jak naj mniej takich sytuacji jak pabli sie przytrafiło.

reklama
Zauważyłam że też mi się kilka razy przytrafiły problemy z oddychaniem,po jakimś czasie przechodziły,ale jednak.
Ja za godzinkę do stomatologa.Nie wiem jak to jest z tym znieczuleniem.Ja byłam w lutym,powiedziałam że jestem w ciąży ale dostałam takie znieczulenie że i tak nic bólu nie czułam.
Survivor ma rację faktycznie wysyp dzieci w tym roku jest ogromny.Ja nie wyobrażam rodzić sobie w innym szpitalu.Prawda jest taka ze po to płace mojej lekarce tyle kasy żeby rodzić w tym szpitalu co ona pracuje,czułabym się zdecydowanie pewniej.
Spotkałam się z koleżankom i ostatnio jak była na szkole rodzenia to w jednym z naszych częstochowskich szpitali w weekend było 23 porody,szok.

ja sie tylko witam, i mowie ze zyje
mam chwilowego dola z wiadomego powodu
maz kafelkuje wc, potem lazienke, licze ze to poprawi mi humor
ale pamietam o Was i czytam :tak:

A propos jeszcze stomatologa, to znalazłam:
"Mit 2: Znieczulenie miejscowe w trakcie zabiegów stomatologicznych może być szkodliwe dla płodu.

Ciąża nie jest przeciwskazaniem do leczenia zębów z znieczuleniu. Środki miejscowego znieczulenia nie działają w stosowanych dawkach szkodliwie. Zawierają one wprawdzie niewielki dodatek środków obkurczających naczynia, które potencjalnie mogą powodować skurcze ciężarnej macicy, lecz nie w tak nikłych dawkach.

Strach przed bólem powoduje znacznie większe naturalne wydzielanie hormonów stresu z nadnerczy niż ich ilość zawarta w ampułce znieczulenia miejscowego."

:-)Roni oby łazienka wyszła przecudnie!!!!:-)

Czytam o tym wysypie porodowym i jestem w szoku bo nie wyobrażam sobie innego szpitala niż ten w którym przyjmuje moj dr:szok: Co prawda na razie nie jesteśmy na etapie rozmawiania o porodzie ale chyba zacznę wiercić mu dziurę w brzuchu, że muszę mieć miejsce u niego i basta;-)
Walka o łóżka - nieźle:-p

Izabelka wszystko się okaże z czasem..jezeli stwierdzimy, że nie opłaca się zostać w Polsce, to pojadę z dzieckiem do męża..chociaż przeraża mnie troszkę wizja nauki nowego języka i obcowanie z całkiem obcą mi kulturą

Kircym ja też czekam na to usg z niecierpliwością i powoli nie wiem co ze sobą zrobić, tak to na mnie wpływa:-p

co do problemów z oddychaniem, to też zaczynam je odczuwać..mam jakiś płytszy i bardziej nerwowy oddech jakbym była ciągle zdenerwowana

Hej Mamuski :-)
Widzicie dziewczyny jak to jest ... kazdy lekarz mowi co innego, i teraz ktoremu wierzyc ?? Moja dentyska uwaza ze znieczulenie podczas ciazy powinno byc bez adrenaliny i nie bede podwazac jej kompetencji, bo po pierwsze wyrzuci mnie z gabinetu, a po 2. to w koncu ona studiowala stomatologie, nie ja :-) Najwaznijesze ze chociaz mam zaleczone te zabki, a po urodzeniu corci bedziemy podchodzic do nich na calego :-)

co do wysypu dzieci, to fakt wszedzie gdzie sie nie obejrze widze kobiete z brzuszkiem, dodatkowo setki wozkokw, no i o ciazach slysze co rusz, tak wiec dzieciaczkow bedzie mnostwo :-) i dobrze przynajmniej nasze maluchy bede miala sie z kim bawic :-) a co do miejsca w szpitalu-dla nas sie nie znajdzie ?? w ogole nie przyjmuje takiej opcji :-)
ja i tak mam zamiar rodzic w szpitalu najblizej mojego domku, zreszta moj lekarz tez tam pracuje :-)
ja ma jutro wizyte :-) odebralam dzis wyniki glukozy mam 95, to chyba ok ?
Roni trzymaj sie dzielnie kochana! Oby lazienka wyszla zajebicho, by humorek Ci poprawila :-)

buziaki dla Was wszystkich :-)

Ja już po stomatologu,szybko i bezboleśnie :-) Jeszcze mam do roboty 1 ząbek na górze,no i te ósemki na dole chyba będzie trzeba zrobić a tak już spokój wreszcie.
Jutro może pójdę na te badania krwi a jak nie jutro to w czwartek.
Raiqa mam nadzieje że nie urażę Cię tym pytaniem ale nie będziesz się bała tam wyjechać.To jest jednak całkiem ina kultura.Tyle się słyszy o tym że kobiety(np Polki) nie mogą się odnaleźć, są przez mężów inaczej traktowane niż w swojej ojczyźnie,chcą wracać itd na pewno wiesz o czym myślę.Ja wiem że w tamtej kulturze bym się nie odnalazła,mam już takie podejście do pewnych spraw

Kamu, ale my mówimy o Hiszpanii, a nie o Pakistanie;-) tam to nawet mój mąż nie chce mieszkać, bo przecież sam stamtąd uciekł..z resztą sam stwierdził, że nawet w Polsce jest lepiej niż w Pakistanie, mimo iż wiele go tu denerwuje (np.nasza biurokracja)
a do Pakistanu chciałabym kiedyś pojechać z ciekawości i zobaczyć jak tam jest, no i poznać jego rodzinę, ale mimo wszystko mam obawy, więc na to się jak narazie nie zanosi..a poza tym, która z nas umiałaby się przyzwyczaić do sytuacji, kiedy to np. na ślubach kobiety i mężczyźni bawią się osobno! to samo tyczy się basenów, a najbardziej nie wyobrażam sobie bycia tam nad morzem i niemożności opalania się lub kąpieli w morzu, bo ponoć najczęściej robią to tylko chłopcy. dziewczyny jak już to w ubraniach!
no a Hiszpania, to wiadomo..woda, słońce, piasek i pełna swoboda:-p:cool2:

reklama
Acha rozumiem,do Hiszpanii to bym sama pojechała i mogłabym tam mieszkać.Uczyłam się kiedyś tego języka i mimo że nie mam talentów do języków obcych uważam że szybko wchodzi do głowy.

Do góry