reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lipiec 2008

Madzia....powiem miodzio...jedna pobudka :)...ale jak czytam że Ty do 2-*latka wstajesz to mi słabo...
nona szkolenie musze własnie sie przejść bo mi brakuje a wczoraj właśnie w pracy mnóstwo działań. Mam takiego kumpla że jak poprosze go o wytłumaczenie to odrazu myszke wyrzuca i każe mi się męczyć ze skrótami :)...ja znam kilka ale nie wszystkie a on to jest mistrz :)
Kasia...i jak tam testy??
Izabelka...to super wieści..i co na śniadanko??? bom głodna...:)
Kic...powiem Ci że Ty jesteś taka kreatywna że jakbyś w kolejnym roku była o połowę mniej to i tak będziesz ze 3x bardziej niż inne Przedszkolanki :)
Info zaginęło w tłumie??? jesteś po sesji,???? Rok Ci został tylko??
dobra lecę do pracy
miłego dnia dziewczynki

reklama
Kasia i mi się szykuje przejażdżka po urzędach w tej saunie:wściekła/y: Wczoraj myślałam,ze sie roztopie i jeszcze korki ,bo Opole rozkopane:wściekła/y:
Post a no wstaję:-(i mi też słabo jak już słysze po nocach "mamusia mamusia":wściekła/y:,ale co zrobić.

Post, wyników jeszcze nie mam. Mieliśmy mieć spotkanie z polskim lektorem o 9.30, ale odwołał i przełożył na przyszły wtorek, bo angielski lektor sie rozchorował i nie ma części testów, żeby nam pokazać. Wyniki ma wysłać mailem dziś, ale o której, to nie wiadomo. On jest straszny nocny marek, więc może o świcie dostanę info ;-) Tego maila przekładającego spotkanie wysłał prze 4 nad ranem:szok: Może ma małe dziecko? ;-)

Moje łobuziaki się dzisiaj wybudziły w nocy i nie mogły zasnąć kopiąc mnie, albo - jak Miki - drapiąc się po ugryzieniach od komarów:dry:Uciekałam przed nimi do drugiego pokoju, ale mnie znaleźli:dry:

U nas też upał - wczoraj odpaliliśmy klimatyzator, a tu d*** blada, bo rzęzi i zamiast puszczać miły chlodek daje wrzącym strumieniem powietrza. Po rozkręceniu, wyjęciu z mechanizmu jednego flamastra i dwóch zabawek z jajek-niespodzianek jakby nieco lepiej, ale dalej bez rewelacji:baffled:
Ja dziś znowu do żłobka zasuwałam, bo R ma remanent półroczny i codziennie na 6-tą chodzi, a durna wybrałam się w nowych sandałach i mnei fest obtarło... Wyjazd się znowu przesuwa, bo siostra się teraz upiera, że jechać dopiero jak zacznie rodzić, a wczoraj jej położna powiedziała, ze bez czopa to może i 5 tygodni chodzić:szok: Miłam nadzieję, że młody się 3-go urodzi, bo to taka fajna data, a tu wychodzi, że i do sierpniowych urodzin R jest w stanie dociągnąć:-p

Post, no wynik rewelacja:tak: Ale nie zamierzasz mi konkurencji na rynku anglistycznym robić, co?:-D Ja sie komputera w calości sama nauczyłam - 13 lat temu były szwagier podarował mi pierwszy za pomoc przy organizacji ślubu i dziecku, postawił na biurku, pokazał gdzie sie włącza i kazał sobie radzić...to sobie poradziłam:-p Skróty klawiaturowe też sama znalazłam, bo w moim oprogramowaniu zawodowym są bardzo przydatne:tak:

Kicrym, no wlaśnie - przemknęło w natloku wieści Twoje zakończenie roku, ale Ty za rok będziesz już Panią magister, tak?:tak:

A jeszcze mam pytanie, może pomozecie? wygląda na to, że Flo ma silną alergię na komary:-( Wczoraj na placu zabaw ugryzł ją 1 (słownie jeden:-() ale na policzku i rozlało się na pół buzi...ma limo 10-cm pod okiem i wygląda jak ofiara przemocy w rodzinie...nie wiem, czy iść z nią od razu do alergologa (można bez skierowania?) czy do zwykłej przychodni? Bo u nas w przychodni panuje totalne olewactwo i pewnie baba każe wapno dawać i smarować fenistilem, co robię i nie skutkuje.. Smaruję ją plynem przeciwkomarowym, ale wystarczy centymetr nieposmarowanego miejsca i od razu ją dziady gryzą:baffled:

dobra, zmykam do roboty zanim znowu 30 stopni się wykręci... miłego dnia!:tak:

Survivor u nas do alergologa trzeba miec skierowanie od pediatry/internisty. Ja też mam dość duże bąble,ale żeby 10 cm to nie:no: bidulka. Ja bym i lepiej radziła siedzieć jednak na walizkach,bo a nuż Ben w taką fajną datę oprzytomnieje;-)
Widzę,że Ty taka mundra jak ja w kwestii butów,bo ja załozyłam dzisiaj te szpilki z wesela,co sie zarzekałam ,ze przez tydzień nie chcę widziec na oczy i teraz mam za swoje,a to dopiero 9:-(

Hejka dziewczyny!!

Wszystkiego naj Lenko i Zainab!!!

Ja dzisiaj padam gdyż kolejny dzień upałów się szykuje. Do tego mam podejżenie zatrucia ciążowego i czekam na wyniki moczu któe mają być dopiero jutro (nie kumam - dwa dni zwykły mocz robią - LUXMED). Puchną mi strasznie nogi i ręce od samego rana, boje się, bo to troche za szybko na takie dolegliwości ehh.. ale mam nadzieje, że będzie dobrze i jakby co to lekarze zareagują szybciutko...

Idę budzić tą moją królewne bo z wypiętym tyłkiem jeszcze śpi... no ile można :-|

Surv, sama szukam lekarstwa na komary. Mój Miki ma tak spuchnięta noge, że kostki nie widać :-( Ale od wczoraj daje mu fenistil w kropelkach...

Surv idź bezwzględnie do lekarza,Flo jest najprawdopodobniej uczulona, a to może być niebezpieczne dla organizmu. Chrześnica mojego teścia jest uczulona na komary i właśnie przez to miała bardzo poważną niewydolność nerek, lepiej tego nie lekceważyć i niech lekarz zobaczy.
A dobrym sposobem aby odstraszyć komary jest zażywanie witb6 ok 2 dziennie, dla dzieci są w kroplach
Dorka to masz francowatą kierowniczkę.
Kate to mnie rozbawiłaś tym że musisz pokazać jak to ci przykro że mąż wyjeżdża:-)
Madzia mnie też się tęskni jak D wyjeżdża mino że czesem mnie tak wkurza:wściekła/y:
Iza nie chce cię martwić , ale testy u 2-latków są niewiarygodne, przyjaciółki dziecku wyszło że nie ma alergi na białko mleka krowiego na testach a w rzeczywistości ma okropną alergię na mleko i jak tu wierzyć w testy??
Zainab i lenka spóźnione życzenia urodzinowe, wszytskiego najlepszego!!!!

A ja siędzę w pracy i mnie cholera bierze bo są takie pustki, że nic się nie sprzedaje, normalnie masakra. Już nie wiem co mam robić. Najchętniej to bym poszła gdzieś do pracy, chociaż co roku tak mówię w tym okresie bo co roku jest taka beznadzieja w wakacje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
hej
u nas dziś zamieszanie, odwiedziny, przesyłki i ja w gruncie rzeczy wielkie g... zrobiłam a tu pora obiadowa
oj przydałoby sie zaciążyć to tłumaczyłabym sobie i innym to niezorganizowanie:-D

skrzynki pomalowane, kwiaty kupię w przyszłym tyg bo na weekend na chrzciny jedziemy i po co mają więdnąć pod moją nieobecność :-D:-D
w obi widziałam placyki zabaw drewniane i chyba na ogród trzeba zakupić więc przyszły tydzien pod znakiem ogrodnika się zapowiada

miłego dzionka
obyśmy się nie roztopiły z tego gorąca

Do góry