reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Witam Koleżanki:-)
czytam Was sumiennie, ale nie mam za nic weny do pisania:zawstydzona/y: dosłownie nic mi się nie chce:-( wiem co się u Was dzieje, ale nie będę każdemu odpisywać bo mało co pamiętam i nie będę ściemniać taka jestem zamotana:-p
u nas nieźle, wczoraj byłam z Małym na pobraniu krwi z paluszka( napłakało się Dziecko jakby co najmniej ten paluszek Mu urwało) a dziś odebrałam wyniki i chyba nie jest źle bo na dole są wypisane normy i Antek we wszystkich się mieści:tak: jutro będą wyniki z kału i mam upolować mocz (choć czarno to widzę bo kompletnie nie mam pomysłu jak ja to zrobie:eek:) a po południu wizyta u prawdziwej pani doktor:-)
muszę się Wam pochwalić, że dzisiaj byłam u ortodonty i 17 sierpnia będę miała założony stały aparat na górną szczękę:-D:-D:-D:-D bardzo się cieszę tylko przeraża mnie troszkę wizja finansowa - mam zapłacić jednorazowo 1700zł:szok: myślałam, że będzie można wpłacić na 2 raty byłoby mi troszkę łatwiej a tu d...:sorry: nic będę zmuszona naruszyć wszelkie oszczędności i jakoś dam radę, ale żyć będziemy na chlebie i wodzie:-p poza tym wkurzają mnie znajome bo ostatnio mi jedna powiedziała, że po co mi prostowanie zębów jak zaraz będzie mi potrzebna proteza a poza tym za te kasę to miałabym trochę zrobione pokoju Antka:baffled: miłe mam kumpele nie??? z tym pokojem to troszkę racji, ale czy ja nie mam prawa zrobić czegoś dal siebie?? takie kurde wiejskie myślenie:wściekła/y: a tam:eek: zmykam jeszcze ogarnąć domek bo od rana byłam w terenie, a na noc mam do pracy;-) miłego wieczoru i zdrówka bo coś się Niektórym chorować zachciało:-D:-D:-D

reklama
witajcie nocna porą:-)
otoż melduję, że własnie wróciłam z kina z Incepcji właśnie;-) a więc, poszłam na ten film dla M, bo jakos tak mnie nie przekonywał i jak wyszlo, że mamy wolny wieczór, bo miała przyjsc do nas niania, to on od razu, że chce na ten film:-) po paru minutach oglądania zaczęlam jęczeć, że na shreka trza bylo isć, po godzinie natomiast siedziałam prawie na oparciu fotela:-p fajny film rzeczywiście:tak: do tej pory adrenalinka trzyma;-)
Pabla powiem Tobie, że jazda po W-wie to nie lada wyzwanie:sorry: bo tam wszyscy jeżdża jak chcą i gdzie chcą;-) dlatego jak już po tym mieście sie poruszasz to inne będą pesteczką:-)
Kic no to aby nie zapeszyć, tfu tfu;-) a moze byś moją Tosię jakoś odduczyła ... ssać paluszka:-pbo ja nie mam bladego pojęcia jak to zrobić:baffled:
Madzia to rzeczywiście zamieszanie wyszło przez tego konia:-D:-D:-D:-D bo ja to wymyśliłam, ze pewnie uchwyty w tej komodzie mają główki konia:rofl2:
Kasia 25 września? dobrze już notuję w kalendarzu:-)
Dorka to wy tez już Misie oduczyliscie smoczkowania? no i wiesz w sumie tak daleko do siebie nie mamy to mozesz wpaśc ja ci zrobie szacher macher na oczku, wypijesz kawciu i wrocisz:-p
Surv zdróweczka kochana! no i wiadomo, wszelakie zlo przez nasze chlopy:-p
Post a ile Ty godzin snu potrzebujesz?:-p:-p bo ja chyba Ci Tosię na wakacje wyślę;-) wyobraźcie sobie, że jak poprzedniej nocy zasnac nie mogłam, tak tej dziewczyna moja wstaal o 3.30 wyspana jak młody bog i bawila się do 5tej (chyba cały blok słyszał jej dyskusje:-p) z wielką nadzieją kładłam się o tej piątej, ze może dziewczyna wstanie chociaz o 9tej...tia pobudka 7.11:eek: normalnie stare dobre czasy;-)
Kate i bardzo dobrze, nie patrz na pseudokoleżanki, bo baby zazdrosne są i tyle:tak: pamięatm, ze zawsze marzyłas o tym i jak masz szanse aby spełnić marzenia to je zrob!!!!!!! i w d*** miej co ona mówią, bo nie ma nic fajniejsze niz spelniona mama :-) a pokoik jeszcze poczeka:tak:
Kamu a wiesz, ze tak M powiedziałam, że musze kupić jeden cień tylko (acha:sorry::-D:-D:-D) bo ten fioletowy co mam to chyba mnie uczula, bo lezki lecą:-p chociaz przyznam się, ze jak wszystkich na okolo potrafię kręcić, to z M mam twardy orzech do zgryzienia, jakoś potrafi mnie rozgryźć:-p jak on to mowi "w końcu kochanie znam Ciebie 15lat";-)

nie pisalam Wam chyba, że poniedziałek jak byliśmy jeszcze u moich rodzicow, to Tosię ugryzła osa:-( mała próbowała zlapać owada...no i się udało:no: byly łzy groniaste ale w sumie 15 min i później dziewcze zapomnialo i incydencie, tylko ja miałam stresa czy aby mała nie jest na jad osi uczulona:-( ale wsio ok:tak:
a dzisiaj jeździliśmy po salonach łazienkowych sprawdzać, czy tylko są ubikacje za 5tys:crazy: bo niewiem czy wam pisalam ile mi wycenily projektantki łazienki- otóż za samą armaturę do trzech łazienek - 50 tys:baffled::szok::crazy: no ale wc po 5 tys, zlewy za 4tys, deszczownice do prysznica po 7tys:crazy: załamka....normalnie zdębiałam i wizję miałam już 5latki w kartonie na dworcu:sorry: no i jak pojeździliśmy to i znaleźliśmy w normalnych cenach sprzęt, ale nie będę dziewczyną roboty zabierać, i napisałm maila, że na moje oko zdecydowanie przesadziły (bo w tym nawet kafli nie wliczonych) i nie sztuką jest zrobić dom za miliony, a sztuką zrobić piękny dom za małe pieniądze, a co!:tak: oprócz tego moje wodze wyobraźni wyszły mi na przeciw i jak sobie wyobraziłam, że przykładowo zardzeiwala woda mi spływa po "wypasionym kibelku" to normalnie w garnkach bym wodę gotowała do spłukiwania ubikacji:rofl2: albo bym destylowaną kupowała:-p
dobra może dzisiaj uda mi się przespać choć 6 godzin;-)paptki

Kate nie słuchaj co gadaja koleżanki.To oczywiste ,ze ty też masz prawo zrobic cos dla siebie! A jak o zęby będziesz dbac to długo się nimi będziesz cieszyć. Moja teściowa prawie 60-latka ma wszystkie swoje! to chyba juz żadkość w dzisiejszych czasach.
Kasia tez mi się wydaje,że nasze dzieciaczki bardzo mądre i dzielne są:tak: U Macka w żłobku prawie 3 latki jeszcze w pampersach chodzą.
U nas pierwszy sukces poza domem.Wczoraj zawieźliśmy Maciusia do teściowej na chwilę i pojechał bez pieluchy.Jak wyczaił,ze chce mu sie siusiu i troszkę popuścił to szybko zawołał o nocnik i dokończył do niego,a później już zawołał zanim popuścił:tak:
Tosika to ja tak samo naściemniam K,ze buty były w promocji ,bo faktycznie były przecenione z 69 na 39,a ja mu że ta cena na opakowaniu to i tak stara i kosztowały 20;-) To on mi : "pokaz paragon" ,a ja mu na to "oooo no właśnie paragon,chyba go ze sklepu nie wzięłam i co będzie jak trzeba będzie pójść z reklamacją???":-D Grunt to dobrze naściemniać:tak:
Z ta armatura to przesadziły panie i to mocno:szok::szok::szok::szok: Chyba je pogięło! Ja tam widziałm porządne kibelki za 1 tyś,umywalki za tysiąc to juz tez super.My to w ogóle kupilismy kibelek z całym zestawem podtynkowym i deską wolnoopadającą za 600 zł a umywalke za 100 zł:-D. Także nie sztuka zaprojektowac wnętrze za oszałamiająca sumę ,bo to kazdy potrafi,ale sztuka żeby to zrobić za rozsądne pieniądze:tak:

Hej dziewczyny!!

Znowu zaniedbuje ale jestem w totalnej deprseji normalnie. Umowa na mieszkanie podpisana a nie wiadomo co z kredytem... ze względu na to, że jestem od ponad 30 dni na zwolnieniu banki nie chcą brać moich zarobków pod uwage i zaczynają sie problemy :-( do tego jeszcze musimy opuścić mieszkane w którym teraz jesteśmy do końca sierpnia bo koleś je sprzedał, a że z niego totalna pi**a to zamiast powiedzieć, że do końca września bo z małym dzieckiem są i wogóle to zgodził się na sierpień i tylko zadzwonił do nas powiedzieć, że mamy się pakować... jasne tylko pytanie gdzie :-( w nocy nie mogę spać, rycze prawie cały dzień i wogóle tragedia :-(

Witam szybciutko :)
KATE nie słuchaj koleżanek, Twoje zęby są też ważne!zakładaj ten aparat a nie słuchaj głupot!
Julia współczuje...co za koleś!oby się szybko poukładało!
Madzia super! no to mozna juz powiedzieć że Macius odpieluchowany:tak:
Tosika oj te osy!ja to uciekam,a Kuba widzi że matka świruje to tez mówi "uważaj os":-D
ok lece do pracy, miłego dnia!

Tosika, jesteś niemozliwa! Uchwyty z głowami konia?!:-D:-D:-D
Wow, ale wycena!:szok: Panie zaszalały:tak:
Madzia, widzisz jaki dzielny Maciuś? :-)
Julia, ale się Wam pokomplikowało:-( Trzymaj się i staraj nie zamartwiać!

Julia współczuję, a załatwiacie kredyt przez firmy która w tym pomaga, bo takie firmy sporo mogą. Albo może twój mąż poprosił by szefa o wypisanie wyższej umowy i tylko za ZUS by mu dołożył, nasi znajomi tak teraz zrobili.
Tosika no przesadziły z tą armturą, poszukaj na necie,bo można kupić fajne rzeczy i nie drogie,ja tak kupowałam,było taniej niż u nas w sklepach.
Kate ty się nie przejmój koleżankami,to twoje życie i twoje pieniądze. Znając mnie to pewnie bym pokój zrobiła,ale ja zawsze myśle o sobie później,a potem jestem zła.
Madzia ja to wiecznie kantuję (jeśli chodzi o zakupy D) ale nauczyłam się tego w domu bo mojego ojca też tak kantowałyśmy razem z mamą i nigdy się nie zorientował, jak to moja mama mówiła wilk syty i owca cała

Ostatnia edycja:
Witajcie! Wczoraj nei pisałam, bo mnie ścięło totalnie - jakiś idiotyczny wirus, bo oprócz bólu gardła i totalnej słabości to w zasadzie nic mi nie jest. Dziś jakby trochę lepiej, ale dalej niewyraźnie, więc dopóki nam nie przejdzie, to musimy się z wyjazdem do Drezna wstrzymać niestety, znowu demolując sobie plany:baffled:

Kate, i bardzo dobrze, że wybrałaś zęby! Pokój poczeka, a dobre samopoczucie ze zrobienia czegoś dla siebie bezcenne:tak: A to, że mieszkasz na wsi, nie musi automatycznie skazywać Cię na chuścinę na głowie i podomkę w pomarańczowe kwiatki:-p Tym bardziej właśnie powinnaś nieść kaganek oświaty i pokazać kobietom, że warto o siebie dbać:-)

Julia, spokojnie, myślę, że się uloży - w końcu bank ma spory interes w tym, żeby Wam, zwłaszcza w kryzysie, kredyt wcisnąć - a nerwówka jest zawsze - przy kupowaniu swojego mieszkania dosłownie z dnia na dzień osiwiałam:-p

Tosika, bo jak Ty przyjmujesz projektantki w eleganckim mieszkaniu i odstrzelona na wysoki połysk, to sprawiasz wrażenie bogacza:-p A to trzeba się w McDonaldzie umawiać, isć w starym dresie i mówić im, że chałupę po starej ciotce odziedziczyłaś:-D Zresztą projektanci mają, pisane lub nie, umowy z producentami i sklepami i procent od sprowadzenia klientów, więc nic dziwnego, że naciągają Cię na luksusy...ja bym projekt wykorzystała, ale przycięła do własnych możliwości i chęci finansowych:tak:

U nas sukcesy nocnikowe trwają, wczoraj ani jednej kałuży na podłodze:szok: Pieluchę zakładam do spania i na spacer, bo skoro mała nie woła to na razie nei ma sensu inaczej. Ale myślę, ż z czasem i wołać zacznie - a w żłobku zamierzam prosić, żeby ją tak jak w domu co godzinę wysadzały - ostatecznie płacę harmonię pieniędzy za ten żłobek, a my i tak jesteśmy najnormalniejsi ze wszystkich rodziców, bo pozostali co rusz zgłaszają jakieś dziwaczne wymogi, więc myślę, że panie się dostosują.

Dobra, zbieram się do kupy, bo jutro 40-tka R, trzeba jakieś przyjęcie wyszykować..no i może tort z Puchatkiem?:-D

reklama
Julia nie zadręczaj sie tak i staraj sie nie przejmować.Wiem,że macie twardy orzech do zgryzienia,ale pewnie ten kredyt i tak dostaniecie.a co do właściciela mieszkania to trochę nie fair postapił,ale z tego co kojarzę,to tak czy siak nie ma prawa Was tak na bruk wyrzucic jak nie będziecie mieli gdzie sie przeprowadzic. To tez zalezy jaką macie umowę z nim. Trzymaj się! wszystko sie jakoś ułozy:tak:!
Kamu to moja mama jak coś nowego kupi to zawsze ojcu mówi,ze to stare,albo tez z cenami oszukuje:-p a po co ma się chłop denerwowac;-)
Mi tam z reguły K nie żałuje,tylko póxniej jęczy że "mama ma najwięcej butów na świecie" albo " szafa cała w twoich szmatach,a ty dalej kupujesz"
Survivor taaak tort z Kubusiem,albo z tym drugim cokolwiek to było,bo skojarzenia rózne, obowiązkowo!!! To chyba coś w powietrzu jest,bo ja przedwczoraj też sił na nic nie miałam,a K wczoraj się rozłożył.Albo przez tą pogodę durną takie złe samopoczucie.W każdym bądź razie powrotu do formy zyczę!
Aaaa i brawa dla Florki za postępy nocnikowe!

Do góry