survivor26
Mamy lipcowe'08
U nas jest z przedszkolami taki sam system, jak u Madzi, co nie zmienia faktu, że mimo zmiany przepisow nadal największe szanse umieszczenia dziecka w przedszkolu ma kobieta niezamężna, za to posiadajaca kupę dzieci z różnymi partnerami i najlepiej jakąś spektakularną niepełnosprawność
W zeszłym roku zabrakło miejsc dla 1000 dzieci, więc myślę, że nie mamy za wielkich szans, żeby dostać się do przedszkola, ktore wybrałam, więc bardziej koncentruję się na znalezieniu w miarę taniego prywatnego, no ale oczywiście aplikację w marcu zlozymy....a potem zrobię jesień średniowiecza jak mi dziecka nie przyjmą
Tosika, kurujcie się szybko, bo szkoda czasu na chorowanie na feriach;-)
Izabelka, ja bym w tym materiale postawiła na jasne wyjaśnienie różnicy między czasami, najlepiej na przykładach - 'moje' dzieciaki zawsze miały problemy z tym (np. różnica między present perfect i present perfect continous;-)) i ćwiczyliśmy to na przykładach z życia, bo suche reguły do nich nie docierały;-)
Renia, to może i do mnie wpadniesz? Wczoraj R poszerzał szafę, bo byla o 10 cm za wąska i drzwi tarły o wieszaki, wyszło super, ale skutek uboczny jest, że wszystko co było poukładane leży skotłowane na kupie
Post, bulwy nie pokażę, bo jest paskudna i wymaga potężnych przeróbek,
więc chyba po prostu spruję...ale w zamian zaraz wkleję w końcu chustę estońską
Kasia, a kiedy wyniki testu? Obstawiasz piątkę czy szóstkę?
I bardzo dziękuję za życzenia
Apropos, muszę jakieś ciasto zrobić, bo mama przychodzi...R na razie milczy, więc albo znowu zapomniał, albo coś szykuje....stawiam raczej na to pierwsze

W zeszłym roku zabrakło miejsc dla 1000 dzieci, więc myślę, że nie mamy za wielkich szans, żeby dostać się do przedszkola, ktore wybrałam, więc bardziej koncentruję się na znalezieniu w miarę taniego prywatnego, no ale oczywiście aplikację w marcu zlozymy....a potem zrobię jesień średniowiecza jak mi dziecka nie przyjmą
Tosika, kurujcie się szybko, bo szkoda czasu na chorowanie na feriach;-)
Izabelka, ja bym w tym materiale postawiła na jasne wyjaśnienie różnicy między czasami, najlepiej na przykładach - 'moje' dzieciaki zawsze miały problemy z tym (np. różnica między present perfect i present perfect continous;-)) i ćwiczyliśmy to na przykładach z życia, bo suche reguły do nich nie docierały;-)
Renia, to może i do mnie wpadniesz? Wczoraj R poszerzał szafę, bo byla o 10 cm za wąska i drzwi tarły o wieszaki, wyszło super, ale skutek uboczny jest, że wszystko co było poukładane leży skotłowane na kupie

Post, bulwy nie pokażę, bo jest paskudna i wymaga potężnych przeróbek,
więc chyba po prostu spruję...ale w zamian zaraz wkleję w końcu chustę estońską

Kasia, a kiedy wyniki testu? Obstawiasz piątkę czy szóstkę?
I bardzo dziękuję za życzenia
Apropos, muszę jakieś ciasto zrobić, bo mama przychodzi...R na razie milczy, więc albo znowu zapomniał, albo coś szykuje....stawiam raczej na to pierwsze

mlodej zaczął się kaszel, normalnie super
więc dzisiaj też zero nartowania
ale wieczorkiem zaliczę chociaż basen, a co
ja to jeszcze się nie interesowałam, bo przyznam szczerze, że ja chcialam małą wysłac do tego "dorosłego" przedszkola za rok? bo jak to jest od 4 lat jest przyjmowanie, tak?

i co ja mam robic, przecież dziecko mi padnie:-(