reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipiec 2008

Surv Wszystkiego Najlepszego i oby te nasze życzenia się skumulowały i ci Kupę Szczęścia dały !
Mykam bo dzisiaj mam massakra day i nawet na posta mam zbyt wyglancowany mózg.

reklama
Witam, i znów mnie wcięło, sorki
Ale i natchnienia brak, i non stop ktoś chory w domu. Najpierw Wiki, potem Ola, na końcu ja, i wczoraj znów Ola z gorączką z przedszkola wróciła, ale nie wiem co się kluje bo dziś jest. dobrze.

Najważniejsze Surv wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń i mnóstwa kasy, i oby Florcia była spokojniejsza, i nie przysparzała kłopotów. :-)

U nas zapisy do przedszkola są od 1 marca. Pierwszeństwo mają 5,6 latki. Dzieci rodziców pracujących, mam samotnych, i te które mają rodzeństwo w przedszkolu.
Jakoś chyba się nie łapiemy pod żadną z grup, więc planuję już 1 zapisać Wikusię. A Ola idzie do szkoły jako 6latek.

No i nie wiem co jeszcze, ale obiecuję zaglądać częściej i pisać, bo czytam w miarę regularnie.

SURV - 100 LAT KOCHANA!!!! SPEŁNIENIA MARZEŃ, RADOŚCI, POGODY DUCHA I WSZYSTKIEGO NAJ,NAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja na moment
Tosika - lipomal, stodal, maść majerankowa, mocz jej stópki w wodzie z solą ( o ile Ci wysiedzi ).
u nas zapisy w marcu, mam wybrane przedszkole przy żłobku, podobno dzieci ze żłobka raczej na pewno dostają się do tego przedszkola ( panie dyrektorki się bardzo dobrze znają ).
Lena już ok, antybiotyk tylko do jutra a od poniedziałku do żłobka już idzie. Ja w miarę, zmęczona, skurcze stóp mam okropne, nie wiem co na nie brać.
W pracy dużo roboty, ale jeszcze maks 5-6 tyg i się zwijam. Planuję od 7 marca do tej Bochni pojechać, więc wtedy już wezmę zwolnienie.

Hejka ja tylko na chwile zlozyc Pat zyczenia, nie potrafie napisac takich zyczen jak Tosika wiec tylko STO LAT SURVI, GRZECZNEJ CORKI I WSPOLPRACUJACEGO MEZA:tak:
A propo przedszkoli u nas zapisy od 1 marca dzieci 3letnie:tak:

witam wieczorkiem:)
Pabla ja tam kombinuję jak by tu dalej wziąć zwolnienie :-pdalej mam takie skurcze jak coś dużo robię i nie wyobrażam sobie wrócić do pracy i pracować jak dotychczas, a chodzić do pracy i olewać dzieci to nie w moim stylu:-(
Sylcia oj to się pochorowałyście:confused2:
MamaBiN ale cię dopadło:szok:dobrze że juz choróbsko odpuściło:tak:
Surv uuu to się R postarał, super prezent:tak:
idę coś na kolację zrobić ale jakoś nie mam na nic ochoty:cool2:
spokojnej nocki!

Surv wszystkiego Najlepszego!!!
U nas zapisy zawsze były w okolicach marca w tym roku wyjątkowo od 20 stycznia.
Maks się jednak zaprawił i niestety mamy antybiotyk:no: kaszel ma okropny,jednak nie zmienia to faktu , że szaleje jak zwykle

no no no moja droga Surv...
wszystkiego naj a najbardziej to:
  1. Aby Flo zmieniała się w aniołka małego i mamy nie stresowałą
  2. Aby mąż do rany przyłóż i więcej stresów i ubytków na ciele nie doznawał
  3. Abyś wskakiwała w gorset Scarlet tak coby lużny nawet był a byś się tak wylaszczyła żebyśmy Ci wszystkie tu wściekle zazdrościły :)
  4. Aby słowa same pod palce wskakiwały i expressowo tłumaczyły skomplikowane teksty
  5. Aby wkońcu jakieś wydawnictwo na Tobie się poznało i zapłaciło miliony żebyś tylko zechciała książkę skrobnąć
  6. Abyś nie myślała jak pod mostem kapie i czy lepiej czy nie bo byś miała najsuchszy strop na świecie
  7. żadnych bulw (aczkolwiek mało Ci wierzę bo nadal pamiętam te czosnki na drutach :)
  8. abys rozwijała swoje talenty i pasje i by Ci wszystko jak po maśle szło
  9. i chyba nic więcej nie pożyczę Ci bo by Ci za dobrze już było więc reszta następnym razm:tak:
Renia...no oby sie dzieciaki podostawały
U nas nadal nie wiadomo jakie kryteria ale zapisy od początku marca i w zeszłym roku przyjęli 2/3 dzieciaków, no ale jak słyszę to na wsi inaczej to wygląda bo wiele osób twierdzi że nie ma lepiej jak w domu z babcią wiec może mamy jednak jakieś szanse
Tosika...kuruj się kobieto kuruj...ja jadę jutro raniutko i mamy mieć też jakieś spa atrakcje ale jakoś nie mam się zamiaru obnażać grupowo:-D
Tatuś po nartach żyje :) mloda zaaferowana bo myślała że na nartach to tak jak małysz tata skakał:-D, ale wytłumaczyłam że jednak niekoniecznie... nie wiem czy Wam pisałam ale dziecię się przejęło że Adam sie przewrócił i kolano stłukł, pomyślała i powiedziała że trzeba kolanko pocałować Adamowi i będzie mógł skakać dalej...no i zastanwaialiśmy się czy kadrze narodowej patentu nie sprzedać, Tylko kto będzie terapię wykonywał nie wiem:-D
Kic...każdy lekarz da Ci zwolnienie z Twoją pracą i skurczami daj spokoój, nie warto nie narażać i męczyć..odpoczniesz z nóżkami w górze i skurcze lepsze, kiedy idziesz na usg?? i gdzie ten czerwony kapturek hmm???
U mnie dużo sie dzieje ale to nie na ten wątek
kurcze jutro musze o 5:30 wstać...buuuu
a dzisiaj młodego wzięłam do łóżka bo darł japę nad ranem, Tatuś wstał, i młody radoścnie się obudził i poszedł za Tatą .....:) mi ojciec dziecko przyniósł he he..

dobra, lecę dalej
paaaaaa

aa no i Kamu, zdrówka dla Maksa...no jak to jest że dzieciaki chore, a szaleją jak zwykle, nie pojmuję tego :) Cinek ma to samo :)
no ale kolejna 4 się przebiła więc lekko lepiej jest :)

reklama
Tosika tantum verde polecam w areozolu
Kamu zdrówka dla synka
mamabin to cię zmogło- ale tak samo jak surv pomyślałam, że tak 5 kg mniej to tyle dobrego z tego złego;-)
Kasiu u mnie 0 zaległości z prasowaniem:-)

zresztą przyznam, że odkąd jest suszarka to wogóle mniej prasowania mam bo rzeczy wyjete zaraz po suszeniu są miękkie i tylko ładnie poskładać należy
ostatnio zrobiłam ranking najprzydatniejszych przedmiotów i są to: telefon, roomba (coś co samo odkurza) suszarka i zmywarka;-)
a kiedys nawet przez myśl by mi nie przeszło, że takie przedmioty będą mnie cieszyły:-p

Post u nas też kibicujemy Adasiowi i po upadku przeżywał strasznie
ale bezcenne jak oglądamy skoki i małe się drze "leć Adam leć":tak:
a patent na cudowne uzdrawianie całuskiem jak najbardziej skuteczny

no nic pora spać
nie wiem co ja o takiej porze jeszcze tu wyczyniam
dobrej nocki

Do góry