reklama

Lipiec 2008

Witam!
Izabelka, kto pije kawusię? Ty, czy Wercia? ;-)
Ja też nie wiem co to kaszak... Rzuc przepisem!
Surv, ale miałaś dzień:sorry2:
Mówilam Wam już, że cieszę sie, że dzis piątek?:-)
Jutro idziemy na ostatnią w tym sezonie zabawę choinkową a potem może na weekend do znajomych:tak:
U nas pogoda dziewna - raz słońce, raz chmurki i chyba na plusie. Kic, zdziwiłam się rano jak zobaczyłam, że musze samochód odśnieżać:baffled:
Madzia, chyba faktycznie się zawzięła i nie włącza kompa:-D

reklama
nie no jakbym mogła:-p
Ale na poważnie się zabieram do roboty..hmmm 10.30:szok:
Iza kaszak????mi się to z czymś innym kojarzy.
Kasia och jak ci zazdroszczę tego miodzia z boczkiem:sorry2:
Survivor no w końcu się doczekałyśmy,ze i ty nie chcesz już zimy:-D
Kicrym trzymam kciuki!!!!

Dobra zabieram się za teorię plastyczności i sprężystości.
Ciao,bo wyłączam kompa na dobre.

Kasiu hehe tak to z moim jezykiem polsim :d
u nas zawierucha...dobrze,ze siedze w domu, snieg z deszczem i wiatrrrrr

KASZAK- moje ulubione ciasto- bo się nie piecze, tzw ciasto gotowane hihi zrobione w 20 min :):) kolejny plus :d
Skład:
1l mleka
kostka palmy
szklanka cukru
kasza manna 1 szklanka
1 cukier waniliowy
2 łyżki kakao
6 paczek duzych herbatnikow
(moga byc bakalie- rodzynki)

Przygotowanie:
w garnku rozpuscic palme, dodoac mleko, cukier i cukier waniliowy; zagotowac
Dosypywac wolno kaszę, mieszac, zeby kluchy sie nie zrobily, dosypywac po troche kakao; mieszac az zgestnieje

Na blache do ciasta wylozyc ciastka obok siebie; wylać na to masę; polozyc na gore ciastka; ma wystygnać; potem do lodowki
na gore daje polwe czekoladowa dr Oetkera i na przyklad wiorki kokosowe
pyyycha

w cale nie mocno kloryczne, ale pozywne :)

Madzia, jednak pękłaś:-D To się chwali, bo zaglądnęłas do koleżanek:tak:
Izabelka od nas z pracy - dwie, no i bal w przedszkolu, czyli w sumie 3 zabawy:-D Takim to dobrze:-D

Witam zrobić wiatr (którego u nas nie brakuję:wściekła/y:) bo zdycham strasznie:crazy: wszystko mnie boli zwłaszcza gardło, mam podwyższoną temperaturę od 3 dni, ale oczywiście chodzę pilnie do pracy:baffled: a w pracy na domiar złego podopieczni mają biegunkę taką wirusówkę i ja dziś ledwo wpadałam do domu już musiałam zasiąść na tronie:szok: masakra:angry: mam nadzieję, że Małego nie zarażę:zawstydzona/y: JA CHCE WIOSNĘ bo już mam dość tej pogody, tych chorób i wszystkiego!!!
Mały nawet nieźle znosi inhalacje w domu tylko skubaniec nie chce dać się porządnie oklepać:wściekła/y: nie mogę go za nic uprosić, żebym grzecznie leżał tak wrzeszczy przy oklepywaniu:baffled: a dobra wiadomość jest taka, że od wtorku sam woła siusiu i nie ma żadnych wpadek (odpukać:-p):-) za to kupa obowiązkowo w pieluchę:baffled: czeka cwaniak do wieczora na kąpiel a potem ubranie w pieluszkę i wtedy wali ostro, twierdzi że "tupe" robi się w pampka:-p nic, byłoby za pięknie jakby nocnikowanie poszło wzorowo w 100%, więc musimy jeszcze popracować:tak:
Iza fajny ten Kaszak, choć mi oczywiście skojarzył się z czymś innym, ale ja nie zrobię bo nie lubię manny, ale jakby mnie ktoś poczęstował to pewnie bym się skusiła:-p
Kasia zazdroszczę bali;-) u mnie w pracy dadzą paczki dla dzieci i koniec,a przydałaby się jakaś imprezka dla integracji:-D
Surv współczuję Małej Złośnicy;-) ale ostatnio słyszałam, że jak dzieci za małego są nieznośne to potem grzecznieją:-) mam wśród Koleżanek chodzący dowód na te teorię, więc w nią wierzę i tego Ci życzę:-D tylko jakie są teorię dla grzecznych dzieci, aż się boję pomyśleć:-p
dobra spadam bo miałam napisać kawałeczek a wyszło sporo:-) idę walnąć jakiś Gripex:-D miłego wieczoru:tak:

hej!
nie dawno wróćiłam, wysyłałam M do maca bo nie mam siły nic robić:baffled:
egzamin zaliczyłam na 5, wiem wiem zaraz powiecie że kujon jestem,ale pisałysmy z kolezankami jako ostatnie i znałyśmy praktycznie wszytskie pytania:-p:tak::-D
ok ide bo M z kolacja przybył:-p

tylko jakie są teorię dla grzecznych dzieci, aż się boję pomyśleć:-p

Post, drżyj!!! ;-)
Kate, piękne postępy w odpieluchowaniu! I na kupę przyjdzie pora. Kuzynki synek tak robił - przez jakis czas na kupsko obowiązkowo musiał być pampek i zaszywał się gdzieś po kątach
Zdrówka Koleżanko!

hej!
egzamin zaliczyłam na 5, wiem wiem zaraz powiecie że kujon jestem,ale pisałysmy z kolezankami jako ostatnie i znałyśmy praktycznie wszytskie pytania:-p:tak::-D

Winny sie tłumaczy!:-p:-D A czy koleżanki też dostały 5? ;-)
Gratki!!!

Ale fajnie, że weekend!

reklama
Hejka. Co tu tak cicho?!? Wszystkie spia;-)

Kic gratulacje!
Kasia ja tez sie ciesze ze wekeend jutro ide do pracy ale na noc:tak:
Kate brawo dla Antosia, na kupe tez przyjdzie czas:tak:
Iza kszaka robie na biszkopcie ale sprobuje po Twojemu:tak:
Survi u nas tez jest zlosnica, wszystko przeszkadza, tego nie ubierze to jest niedobre itp. ale dosc szybko sie uspokaja:tak:Widze ze czeka Cie ciezki tydzien DUZO SILY zycze:tak::tak::tak:
Ciekawe jak Madzia pewnie zdala spiewajaco:tak:
Kamu to jestes slomiana wdowa;-)Kiedy wraca D?

My po sprzataniu, G robi obiad. Poprzestawialismy troche w sypialni, czesc zabawek z salonu wyladowalaw sypialni , ale i tak jeszcze duzo tego w salonie:baffled:Mala przeziebiona katar leci jak wsciekly, rano ma ataki kaszlu budzi sie i juz nie moze spac:-(Mam nadzieje ze szybko jej przejdzie.
Milej soboty

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry