reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kicrym taaa mięsnie:-D gdzies tam sa,ale pod opona traktorowa nie widac:-p
Mieszcze sie w jedne spodnie sprzed ciazy,a i tak jak zapne to sie opona wylewa.Reszta juz w udach sie zatrzymuje:sorry2: Dobrze,ze teraz leginsy w modzie;-)
Ja tez startuje z Dukanem zaraz po odstawieniu od cyca.
Dorka zrobisz zrobisz.Ja robie serie po 25.

U nas na obiad dzisiaj kaszanka:-p tzn tylko dla K,ja standardowo kanapki,a Maciek ma w przedszkolu obiad,wiec juz mu ne wciskam po powrocie,a z reguly i tak je drozdzowke w drodze do domu.

reklama
Madzia no to zdradziłaś sekret, bo ja myślałam że na raz robisz 300:szok:ja robię 3 serie weidera, potem trochę na uda i kręgosłup a potem jedna seria 100brzuszków:tak:ja tak cudowałam przy Kubie a i tak miał zaparcia, teraz jem normalnie praktycznie od 2-3tygodnia życia młodej i odpukać nic się nie dział/dzieje:tak:od kilku dni robi kupę rzadziej ale to przypuszczam wynik stałego jedzenia+kaszki+odrobinę MM:tak:a miałam jeszcze pytać jakie MM dajesz młodej??bo ja dałam bebilon i tego nie tknęła (dobrze że mi mama wzięła 5miarek z pracy, bo bym miała prawie 40zł w plecy:dry:) a kupiłam Hippa i zaciągnęła:tak:więc chyba na tym poprzestaniemy:tak:
właśnie zjadłam śniadanie, zrobiłam porządek w szufladach w kuchni bo wszystko porozwalane i zabieram się za ćwiczenia, póki młoda śpi:happy:
muszę iść potem na jakieś zakupy bo mi się żurku zachciało, M się zdeklarował że zrobi tylko muszę mu produkty kupić:-p

Kicrym na raz 100 czy 200 to sie nie robi,trzeba seriami,np. po 8 czy 16,ja robie po 25, 5 sekund przerwy i znow:tak:
Własnie zrobilam:tak:,miałam wyciagac hula hop,ale po drodze stwierdzilam,ze cappuccino wypije z kosteczka czekolady, a jakże ;-). Nie umiem sie od tej czekolady opędzić:zawstydzona/y:
Co do jedzenia to ja już aż tak sie nie pilnuję,nie jem cebuli,kapusty,czosnku,ale generalnie na coraz wiecej sobie pozwalam.Kaszankę to moze i zjem,nawet mi lekarz na anemie zalecil,z tym,ze musialabym bez cebuli,a dwa razy smazyc mi sie nie chce,bo K to z cebula musi:-p
Ale ostatnio pizze robiłam i pol zjadlam:-p Odrazu wkleje przepis,bo jest genialna White Plate: Mamo, zróbmy pizzę!
Jeśli chodzi o mleko to ja mam NAN i jest w porzadku,wiec chyba nie bede zmieniac,chociaz sama wczoraj na tego Hippa patrzylam,ale skoro nic sie mlodej nie dzieje i ladnie pije to chyba zostane przy NAN.

Śnieg u nas sypie i to takie wielkie płaty:szok:

Ostatnia edycja:
Madzia dzięki za podpowiedzi:tak:to dziś wieczorem zrobię seriami:tak:no pewnie jak młoda na NAN "idzie" to po co zmieniać:tak:ja mam Hippa bo dostałam próbkę i mała zjadła więc kupiłam puszkę:tak:no cebuli/czosnku to lepiej jeszcze unikać:happy:
u nas też właśnie zaczęło sypać, a chciałam iść na spacer z dzieciakami bo nawet rano było ładnie.
No nic zjemy obiad i pobawimy się farbami, może jakieś laurki zrobimy:)

Melduję się po wizycie wszystko ok w zasadzi eoprócz drobnych uciązliwości (jak konieczność zrobienia drugiego testu obciążenia glukozą:-p), Sara wielka baba nadal, na 25 tydzień wygląda:-p Trochę gorzej kwestia porodu wyglada, bo we wrocławskim szpitalu w ktorym chciałam rodzić, nie ma umawiania się wcześniej tylko się przyjeżdża w 40 tygodniu i o ile wody po nogach nie lecą, to się na patologii kwitnie w oczekiwaniu na wolnego chirurga...chyba rozważę w związku z tym opcję rodzenia na wsi:-p

Więcej jutro, jak rodzinę z domu wypchne, bo dziś dzień swistaka w pracy totalny, dopiero skończylam:-(

U nas też śniegu napadało, ale taki mokry i temperatura chyba na plusie, wiec będzie niezła breja:crazy:
Surv, to dobrze, że z dziewczyną ok:tak:Kurcze, faktycznie nieciekawie z tym szpitalem:dry:
Madzia a powiedz mi z jakiej mąki robiłaś pizzę, bo chyba z taką chlebową nigdy się nie spotkałam. W każdym razie nie kupowałam? Narobiłaś mi smaka nie ma co!:sorry2:
Renia, jak tam najmłodszy synuś?

Surv super że młoda rośnie :) no ale z tym cc to nie fajnie. Kurcze dziwi mnie fakt, że w takim dużym mieści robią takie szopki z tak normalnym faktem jak cc:sorry2:u mnie w szpitalach, które brałam pod lupę jak byłam w ciąży to we wszystkich była cesarka na umówiony termin:tak:przecież ciążą nie musi trwać równe 40tyg, więc dla mnie takie myślenie jest troszkę zaściankowe:sorry2:
Kasia u nas pogoda taka sama:dry:
Madzia mniam!też mi narobiłaś smaka:dry:
Kuba jeszcze ogląda tv, Liwka nie dawno zasnęła.
spokojnej nocki!

o! wszystkie śpią:) więc witam rankiem:)
U nas pogoda taka sobie, coś tam w nocy popruszyło ale już na sanki się to to nie nadaje:confused2:
miłego dnia!

My nie śpimy, ja siedze i obgryzam paznokcie z niecierpliwości, kiedy w kńcu rodzina sobie pojedzie:-p A potem wielkie sprzatanie, bo po hardcorowym tygodniu jest prawdziwa masakra...na szczęście jednak w przyszłym już nie mam zastępstwa, to odetchnę trochę...

a i wczoraj w nocy podjęliśmy decyzję: kupimy tę chałupę:tak: koło marca przeprowadzka, najpierw R przekopać się przez zaspy i bezdroza, my parę tygodni później;-)

dobra, idę zmotywować ich do wyjazdu, potem tu zajrzę;-)

reklama
Witam my tez nie spimy:no: Wczoraj mielismy gosci i poszlam spac ok 2:eek:,Misia nas obudzila juz o 7.30:sorry2:Dzis idziemy na obiad do babci wiec mam luzik:tak:Misia konczy laurke,G pojechal koledze pomagac konczyc poddasze:tak:
Survi to na Wielkanoc juz bedziecie w nowym domu mieszkac:tak:
Kic u nas jeszcze troche sniegu lezy ale na sanki za malo:no:
Ok spadam jesetm nie wyspana i czuje sie jakbym miala kaca:eek:
Milego dnia

Do góry