reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2008

Kic czyli juz mozesz ta kasze dosypywac do zupek,ona tez fajnie zageszcza.
co do oddechow przy brzuszkach to robisz wydech przy sklonie ,wdech jak wracasz na podloge,no i miesnie brzucha musza byc napiete caly czas ;-)

Moja tez zasnela,w hustawce ;-) zdazylam poodkurzac i poogarniac,wylaczylam bujanie i sie przebudzila:baffled: to wlaczylam znow i mam nadzieje,ze przykima,bo musze jeszcze lazienke zrobic-Maciek sie wczoraj zrobil na tygrysa w wannie i wszystko dookola rowniez.Potem wkleje fotki.

reklama
witam

Dorka zdrówka
no pochorowal się grupowo - oby Ciebie ominęło
a ja też taka leniwa więc pewnie ciążowo:-)
w planach było kino ale mnie się nie chce nawet z piżam wyskoczyć

Kasiu zrozumiałam od razu:tak:
w piątek wracam do doma i już widzę te sterty prania i prasowania brrrrr:baffled:

Surv mnie też tak odpada kręgosłup
cały czas mówiłam, że rwa kulszowa ale okazało się ze kość ogonowa
kurcze jeszcze 4 misiące odpadających pleców i kuśtykania:confused:
super, że R naprawił piec
no ten zapał rodaków do pracy mnie rozwala
każdy za małą fuszkę milionerem chciałby się stać
dobrze że chłop potrafi majsterkować:-)

Post zdróka dla ferajny
kurcze nastawiam się, że tak właśnie będzie przy dwójce - jedno wyzdrowieje drugie załapie

Madziu nie chwalę małej tylko życzę aby tak zostało:tak:
a do przedszkola od lutego idzie bo już masakrycznie stęskniony towarzystwa;-)

no mrozy idą:szok: tylko jak ma być bez śniegu to nie będzie przyjemnie
my w piątek już wracamy
tatuś stęskniony
kończy malowanie:-)
jutro twierdzi że sprzatanie zorganizuje (oby nie musiało mnie to dosięgnąć)

Dobra zbieram się do Maćka z juniorem
normalnie kumple aż miło

Jestem... Rano mialam wizyte i wrocilam pieszo(szlam godzine:-D):tak:Przytylam od poczatku 8kg:baffled:Myslalam ze uda mi sie ok 10-12kg ale chyba sie przeliczylam:-D Dostalam Nystatynę mam zapalenie i jakos masc:baffled: Mam tez brac nospe bo jak chodze to mam klucia na dole brzucha po bokach:tak:Za 3tyg prywatna wizyta to gin powiedzial ze pooglada dziecko:tak:
Renia a Ty z Tymim na feriach? Ja myslalam ze jedziesz tylko na wekeend:tak:
Survi nie pomoge co do kregoslupa:no:Mnie wlasciwie juz tak mocno nie boli:tak:Gratulacje dla R zdolny:tak:Wklej zdjecie kocyka:tak:
Kic mi sie wydaje ze lepiej zrobic zupke samemu:tak:Robisz raz a masz na tydzien dwa w zamrazalce i masz spokoj:tak:Co glutenu wlasnie slyszalam ze szybciej sie podaje teraz:tak:
Madzia to po cichu chwale mala oby tak dalej:tak:Mi Misia tez zasypiala w lozeczku,a Seba przy cycu i tak w lozeczku nie spal:no:Fajna taka odmiana no nie?:-D
Post zdrowka dla dzieci i czekamy na zdejcia:tak:
Kasia ja tez o prasowaniu pomyslalam:tak:U nas dzis byl dzien babci i dziadka ale rodzicom wstep wzbroniony:baffled:;-)Ktos mial nagrywac wystep ja pewnie bym sie znowu poplakala:-D
Misia ma jutro bal bedzie przebrana za Hiszpanke(troche nie pasuja wlosy i karnacja ale co tam:-D;-))Ma sukienke od cioci i wachlarz:tak:

Dorka strasznie glupie te zakazy,ze rodzice nie moga na wystepy przychodzic:baffled:,a co jesli dzadkow nie ma:confused: Wlasnie tydzien temu taki przypadek opisywal lokalny portal,ze mame wyprosili z przedstawienia,a babci ani dzadka tez nie bylo.Jak sie takie dziecko wtedy czuje:confused: I to w tym przedszkolu kolo mojego bloku,do ktorego se MAciek na szczescie nie dostal,bo to nie pierwsza afera w tym przedszkolu.

My juz po szczepieniu.Majunia dzielna,chociaz sie poplakala bardzo,ale zaraz przestala. A ja mam oficjalny zakaz zarcia czekolady,bo mala ma zmiany alergiczne za uszami:baffled: Moze i to dobrze dla mnie,ale czy ja wytrzymam:confused::dry:

Ostatnia edycja:
Ooo, widze, że część koleżanek wierzy jeszcze w moje umiejętności, albo że sie jakimś cudem objawią:-D
Kic, przedszkole nie jest bogate. Nie wiem skąd te spódniczki miały być i jak wyglądały, ale dzieciaki podobno fajnie występowały. Dziadki maja porównanie jak to było u Miśka jak był w maluchach i stwierdzili, że Olgi grupa jest śmielsza, zwłaszcza dziewczynki:-)
Renia już Ci współczuję tego prania i prasowania. Oby mąż nie zaciągnął Cie do sprzątania
Surv, brawo dla R - zuch chłopak! Nie wiem co poradzić na te bóle - a może jakaś joga dla ciężarnych:confused:

Madzia słyszałam, aż strach pomyśleć co się w tych czasach dzieje!współczuję mamie dziecka:-(Miasto Sosnowiec jest niedaleko Katowic:baffled:masakra!jeju ja to sobie od razu przekładam na moje dzieci, chyba bym wylądowała w psychiatryku z rozpaczy:-:)-( dzięki za instrukcję co od ćwiczeń, wczoraj niestety opuściłam jeden dzień byłam taka zmęczona że zapomniałam, przypomniało mi się jak ślęczałam nad laktatorem, więc odpuściłam:zawstydzona/y:dziś będę robić wcześniej:p
Renia to Tymi rzeczywiście musi być stęskniony jak sam o przedszkole domaga:)
Dorka co za bezsens!przecież wiadomo, że nie do wszystkich dzieci dziadkowie mogą przyjść!ja miałam takie dziecko, u Kuby kolegi teraz na przedstawieniu też byli rodzice. Zresztą ja też byłam, bo Kuba jest taki wstydzioch, że jak by mnie nie było to by się zaciął i nic nie powiedział.Po za tym rodzice też przeżywają takie przedstawienia:-p
Kasia jak będziesz miała zdjęcia to koniecznie wklej ten tiul;-):-D

Liwka się pokłada, ale nie chcę jej teraz kłaść:dry:Kuba też jakiś maruda, wyje i wyje nie wiadomo o co:wściekła/y:chyba się skończy, że pójdą spać o 18:-p

heloł

jak w południe się wybrałam na chałupy to dopiero wróciłam:-)
chłopaki wybawione w dinozaury i gormity
fajnie ze oni potrafią tak się bawić bo my mamy bynajmniej spokój i pogadać można na spokojnie;-)

oczywiście po drodze do domu mały naciągacz zarobił małe lego, dinozaury i ksiązki "Julka i Julek" - oj za bardzo rozpieszczany

Madziu słyszałam o tym porwaniu
no ciary przechodzą na samą myśl:szok:
Oby wszystko pomyślnie się zakończyło

Dorka oby infekcja szybko przeszła

Kasiu no też liczę, że jak wrócę to błysk ujrzę:-)
nadzieja matką....

dobra najadłam się słodkiego - pączki ciepłe lody - i czekam na zgagę:zawstydzona/y:

Kic, te tiule to były jednak mocno przesadzone;-), ale dzieciaki wyglądały elegancko. Występy - z tego co widziałam na kilku filmikach i opowiadań dziadków bardzo udane:tak: Miśka grupa odstawiła superowego krakowiaka
Madzia, słyszałam:szok:

reklama
Do góry